Jaki windows polecacie do obsługi kilku programów pod Parallesa 8 ?
Chodzi mi o mega odchudzony który nie będzie zasobożerny, bez zadnych dodatków. Wczoraj dla testów zaintalowałem windowsa 8 , programy pod nim chodzą niezle , czas pracy na baterii czy szybkość komputera prawie wogóle się nie zmieniła, ale on ma mase niepotrzebnych i beżuzytecznych rzeczy. Gdzie można sciągnąć wersje przygotowane specjalnie pod wirtualizacje ?

Mega odchudzony windows do kilku programów
Rozpoczęty przez
Darkfutur
, 06 wrz 2012 11:57
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 06 września 2012 - 11:57
Napisano 06 września 2012 - 12:15
Sam możesz sobie zrobić instalkę windowsa odchudzoną o co chcesz - są małe programiki gdzie zaznaczasz co chcesz i robi ci nowy obraz iso.
Najchudszy fabrycznie jest 7 starter, ale tylko OEMy są
Napisano 06 września 2012 - 13:34
na róznych stronach znalazłem XPeka poprzerabianego jednak nie wiem czy jest sens tak stary system instalować , czy samo to że ma on ponad 10 lat nie bedzie wszystkiego spowalniac ?
Napisano 06 września 2012 - 13:41
XP SP3 jest bardzo szybki i stabilny, przystosowany do czasów kiedy 1GB ram to było dużo
poza tym instalka to 1 płyta CD, instalka win7 to ok 3GB, RAMu wymaga sporo więcej niż XP
Poszukaj lepiej programów XP Lite i sam sobie dostosuj instalkę, przerabiane piraty często mają dodane różne pierdoły - od trojanów poprzez nakładki graficzne zmieniające menu start itd, mimo, że twierdzą iż są "Lite"
Napisano 06 września 2012 - 14:10
Mam oryginał xpeka Home na płycie jeszcze ze starego laptopa, więc sprobuje go sam jakoś odchudzic i wykorzystać. Chciaż poprzednio jak zainstalowalem go na Vmvare w całosci to strasznie muliło całego maca i tym samym bateria w mig schodziła. Pallarels 8 z win8 chodzi prawie idelanie , jednak sprobuje jeszcze z tym xpekiem.
Napisano 06 września 2012 - 14:22
"xpek przerabiany" ze "stron" wali piraceniem. Prewencyjnie zamkniemy.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych