Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Mega odchudzony windows do kilku programów

• This topic is locked This topic is locked
5 replies to this topic

#1 Darkfutur

Darkfutur
  • 550 posts

Posted 06 September 2012 - 11:57

Jaki windows polecacie do obsługi kilku programów pod Parallesa 8 ? Chodzi mi o mega odchudzony który nie będzie zasobożerny, bez zadnych dodatków. Wczoraj dla testów zaintalowałem windowsa 8 , programy pod nim chodzą niezle , czas pracy na baterii czy szybkość komputera prawie wogóle się nie zmieniła, ale on ma mase niepotrzebnych i beżuzytecznych rzeczy. Gdzie można sciągnąć wersje przygotowane specjalnie pod wirtualizacje ?

#2 dm76

dm76
  • 2445 posts

Posted 06 September 2012 - 12:15

Sam możesz sobie zrobić instalkę windowsa odchudzoną o co chcesz - są małe programiki gdzie zaznaczasz co chcesz i robi ci nowy obraz iso. Najchudszy fabrycznie jest 7 starter, ale tylko OEMy są

#3 Darkfutur

Darkfutur
  • 550 posts

Posted 06 September 2012 - 13:34

na róznych stronach znalazłem XPeka poprzerabianego jednak nie wiem czy jest sens tak stary system instalować , czy samo to że ma on ponad 10 lat nie bedzie wszystkiego spowalniac ?

#4 dm76

dm76
  • 2445 posts

Posted 06 September 2012 - 13:41

XP SP3 jest bardzo szybki i stabilny, przystosowany do czasów kiedy 1GB ram to było dużo poza tym instalka to 1 płyta CD, instalka win7 to ok 3GB, RAMu wymaga sporo więcej niż XP Poszukaj lepiej programów XP Lite i sam sobie dostosuj instalkę, przerabiane piraty często mają dodane różne pierdoły - od trojanów poprzez nakładki graficzne zmieniające menu start itd, mimo, że twierdzą iż są "Lite"

#5 Darkfutur

Darkfutur
  • 550 posts

Posted 06 September 2012 - 14:10

Mam oryginał xpeka Home na płycie jeszcze ze starego laptopa, więc sprobuje go sam jakoś odchudzic i wykorzystać. Chciaż poprzednio jak zainstalowalem go na Vmvare w całosci to strasznie muliło całego maca i tym samym bateria w mig schodziła. Pallarels 8 z win8 chodzi prawie idelanie , jednak sprobuje jeszcze z tym xpekiem.

#6 ftpd

ftpd

Nie.

• 24356 posts

Posted 06 September 2012 - 14:22

"xpek przerabiany" ze "stron" wali piraceniem. Prewencyjnie zamkniemy.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users