Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Instalacja programów spoza Mac App Store

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 andrzej.golba

andrzej.golba
  • 10 postów

Napisano 05 września 2012 - 23:08

Próbowałem zainstalować kilka programów których nie ma w Mac App Store: - google adwords editor - nike plus (apka nike) Są to programy znanych rozpoznawalnych firm Jak można je zainstalować?

#2 Michalek

Michalek
  • 1 031 postów
  • SkądWołomin/ Chełm

Napisano 05 września 2012 - 23:45

Normalnie i legalnie przez App Store? Nike+ nie ma w App Store? Jasne...

#3 adrixop95

adrixop95
  • 843 postów
  • SkądSosnowiec, PL

Napisano 06 września 2012 - 06:23

Preferencje Systemowe>Ochrona i Prywatność>Klikasz na kłódkę i wpisujesz hasło>Zaznaczasz "Dopuszczaj programy pobrane z: dowolnego źródła (znajduje się to w zakładce Ogólne)>I na nowo na kłódkę w celu zachowania. I możesz instalować co Ci się żywnie podoba.

#4 WojtekF

WojtekF
  • 771 postów

Napisano 06 września 2012 - 09:19

Preferencje Systemowe>Ochrona i Prywatność>Klikasz na kłódkę i wpisujesz hasło>Zaznaczasz "Dopuszczaj programy pobrane z: dowolnego źródła (znajduje się to w zakładce Ogólne)>I na nowo na kłódkę w celu zachowania. I możesz instalować co Ci się żywnie podoba.

Tylko to jest rozwiązanie masowego rażenia. Pojedyncze aplikacje można dopuszczać do użycia przez CTRL+klik/klik prawym przyciskiem, a następnie wybranie z menu Open. Potem już tylko pozostaje potwierdzenie, że wiemy co robimy (czyli kolejne kliknięcie Open).

#5 adrixop95

adrixop95
  • 843 postów
  • SkądSosnowiec, PL

Napisano 06 września 2012 - 14:40

Wojtek, a potem będzie kolejna informacja od innej osoby typu: Ej dlaczego nie mogę zainstalować Minecrafta albo czegoś innego tylko ciągle muszę klikać CTRL i tym podobne posty. Rozwiązanie które podałem jest najszybsze, najtrwalsze i najpowszechniejsze.

#6 WojtekF

WojtekF
  • 771 postów

Napisano 07 września 2012 - 00:14

Wojtek, a potem będzie kolejna informacja od innej osoby typu: Ej dlaczego nie mogę zainstalować Minecrafta albo czegoś innego tylko ciągle muszę klikać CTRL i tym podobne posty. Rozwiązanie które podałem jest najszybsze, najtrwalsze i najpowszechniejsze.

Są dwie możliwości i warto napisać o obu.

#7 adrixop95

adrixop95
  • 843 postów
  • SkądSosnowiec, PL

Napisano 07 września 2012 - 06:24

Co prawda to prawda :) Raczej pomogliśmy osobie która potrzebowała pomocy.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych