Aplikacje Androida na iPadzie
Napisano 05 września 2012 - 19:49
Napisano 05 września 2012 - 20:06
Witam,
Przymierzam się do zakupu nowego iPada, niemniej chciałbym móc na nim (choćby z tego powodu, że programuję aplikacje dla Androida, a nie chcę mieć kilku różnych tabletów/smartfonów) uruchamiać programy pisane na Androida. Istnieje Myriad's Alien Dalvik, przy czym nie wiem, jak wygląda szybkość działania i czy byłbym w stanie sprawdzić szybkość działania tworzonych przeze mnie programów. Czy ktoś z Was orientuje się, czy powstanie jakiś program, który umożliwi uruchamianie aplikacji Androida na iPadzie, bez konieczności uruchamiania ich na zdalnym serwerze i przesyłania obrazu na iPada?
Jeżeli nie chcesz kupować urządzenia z Androidem, to lepszy będzie emulator z Android SDK.
Napisano 05 września 2012 - 20:09
Witam,
Czy ktoś z Was orientuje się, czy powstanie jakiś program, który umożliwi uruchamianie aplikacji Androida na iPadzie, bez konieczności uruchamiania ich na zdalnym serwerze i przesyłania obrazu na iPada?
Raczej na pewno nie będzie bo po pierwsze gdyby miał być to przez te lata już by był, po drugie nie ma to najmniejszego sensu, jak ktoś chce pisać na konkretny sprzęt to raczej go posiada, a w celach używania też nie ma sensu, bo większość aplikacji jest i tak prędzej na iOS niż na Androida.
Napisano 05 września 2012 - 20:39
Jeżeli nie chcesz kupować urządzenia z Androidem, to lepszy będzie emulator z Android SDK.
Emulator to jednak nie to samo, co móc pociągnąć palcem po ekranie dotykowym

Mam teraz ten dylemat, czy iść w stronę Apple'a, który robi fajne urządzenia, czy w stronę urządzeń z Androidem (średnich, ale dla których mam szansę tworzyć programy, gdyż mam w tym doświadczenie, mam komputer PC, a w przypadku Apple'a musiałbym kupić komputer do programowania). Gdybym miał iPada z możliwością uruchamiania aplikacji z Androida, to bym się nie zastanawiał i już teraz miał iPada 3.
Napisano 06 września 2012 - 09:04
Ale i tak będzie mu bliżej do sprzętowego odpowiednika niż iPadowi.Emulator to jednak nie to samo, co móc pociągnąć palcem po ekranie dotykowym
[...]
Napisano 06 września 2012 - 10:22
Napisano 06 września 2012 - 12:30

Napisano 06 września 2012 - 12:34
Napisano 14 września 2012 - 09:18
Napisz jak się nazywasz developerze to bede wiedział, żeby nie kupować nic od Ciebie. Aplikacje na andka robione na iPadzie, no nieźle musi to działac i wyglądać potem.
Nie planuję programować fart machine, więc nie ma obaw, że trafisz na moją aplikację

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych