Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Brak powiadomień o SMS

• This topic is locked This topic is locked
9 replies to this topic

#1 Felmyst

Felmyst
  • 251 posts
  • SkądNowy Sącz

Posted 04 September 2012 - 09:27

Witam. Mam oto taki problem, że po zainstalowaniu jakiegoś dodatku do iPhone z cydii miałem podwójne powiadomienie o SMS (na status barze, była standardowa ikona + jeszcze taka zielona). Tym się nie przejmowałem, ale dziś (3tyg później) znikł mi dźwięk powiadomień, a telefon nie wychodzi z uśpionego trybu kiedy przychodzi SMS. W powiadomieniach co chwila samo zmienia mi się styl komunikatu na 'brak' i nie ma też dźwięku.

#2 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 04 September 2012 - 09:40

Odinstaluj ten dodatek albo zrób restore.

#3 Felmyst

Felmyst
  • 251 posts
  • SkądNowy Sącz

Posted 04 September 2012 - 09:43

Odinstalowałem i to nic nie dało ;/ Restore nie chce robić, bo po ostatnich problemach trochę się boje teraz robić coś 'większego' z telefonem. To jest ostatecznosć i szukam czegoś co by nie wymagało aż takich kroków.

#4 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 04 September 2012 - 10:07

Równie dobrze możesz czekać aż samo się naprawi. Skoro "samo" Ci się przestawia na brak tzn. że masz coś nie tak z iOS-em.

#5 Felmyst

Felmyst
  • 251 posts
  • SkądNowy Sącz

Posted 04 September 2012 - 10:12

To, że 'coś jest nie tak' to ja wiem i dlatego piszę na forum. Może akurat ktoś też tak miał i coś poradzi zamiast mówić, że coś jest nie tak, bo tyle to ja wiem.

#6 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 04 September 2012 - 10:15

To, że 'coś jest nie tak' to ja wiem i dlatego piszę na forum. Może akurat ktoś też tak miał i coś poradzi zamiast mówić, że coś jest nie tak, bo tyle to ja wiem.

Jak ktoś może ci doradzić jak nawet nie podałeś nazwy tego syfu z Cydi który spowodował ten problem, wiesz ile jest tweaków od powiadomień ?
Jeżeli nie chcesz robić tak bardzo restore, zainstaluj np. BiteSMS i zobacz jak wtedy będą zachowywać się dźwięki itp.

#7 Felmyst

Felmyst
  • 251 posts
  • SkądNowy Sącz

Posted 04 September 2012 - 10:28

Jak ktoś może ci doradzić jak nawet nie podałeś nazwy tego syfu z Cydi który spowodował ten problem, wiesz ile jest tweaków od powiadomień ?
Jeżeli nie chcesz robić tak bardzo restore, zainstaluj np. BiteSMS i zobacz jak wtedy będą zachowywać się dźwięki itp.

Nie, nie wiem ile jest Tweaków od powiadomień. Skoro Ty wiesz, że tego jest dużo to dlaczego nie zapytałeś? I robi się teraz nie miła rozmowa z byle pierdoły.

Mam BiteSMS, a dodatek który (prawdopodobnie) mi trochę namieszał to Lockinfo. Skasowałem to już i nie mam w ogóle powiadomień (wcześniej miałem jedynie małą ikonkę, bez dźwięku i bez wychodzenia z uśpienia). Przeinstalowałem też BiteSMS i wyrzuciłem Winterboard z telefonu.

#8 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 04 September 2012 - 10:46

Nie masz nic innego pobranego z Cydi ? Nie masz przypadkiem SBSettings ? I nie wyłączyłeś alarmów od BiteSMS ?

#9 Felmyst

Felmyst
  • 251 posts
  • SkądNowy Sącz

Posted 04 September 2012 - 11:45

Nie masz nic innego pobranego z Cydi ?
Nie masz przypadkiem SBSettings ? I nie wyłączyłeś alarmów od BiteSMS ?

Ale mi wstyd. Faktycznie chodziło o te alarmy w BiteSMS. Wczoraj się dziewczyna bawiła telefonem to pewnie też ona to zmieniła, a ja nawet nie zauważyłem ;) dziękuje za pomoc! :)

#10 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 04 September 2012 - 11:58

Wyjaśnione. Zamykam.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users