Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Parallels + XP = Kernel Panic

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Sledziu

Sledziu
  • 430 posts
  • SkądWr

Posted 22 August 2007 - 10:30

Wiec sprawa taka: po zainstalowaniu parallels probuje stworzyc nowa maszyne wirtualna i sposobem express i custom, wkladam plytke z xp, klikam finish by zaczal instalowac xp i wtedy klapa. kernel panic. Nie mam pojecia co zrobic. Na stronie parallels, nie znalazlem tego problemu. naprawilem przywileje odinstalowalem parallels i wszystkie katalogi, znow naprawilem przywileje, zrestartowalem, znow zainstalowalem parallels, nie pomoglo (tak na stronie parallels podpowiedziano by zrobic). Co to moze byc? o co chodzi?

#2 mydzio

mydzio
  • 70 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 August 2007 - 11:02

Czy aby na pewno masz wszystkie updaty zainstalowane do Parallels. Pamietam ze mialem ten sam problem na Macbooku. Sprobuj zainstalowac uaktualnienia do Parallels i zobacz czy pomoze.

#3 Sledziu

Sledziu
  • 430 posts
  • SkądWr

Posted 22 August 2007 - 12:54

mam sciagnieta najnowsza wersję. Udalo mi sie stworzyc maszyne wirtualne. teraz gdy ja odpalam chce zainstalowac xp zarowno z obrazu jak i plyty to wywala krernel panic. zrobilem hardware test i nic nie wykazal. WTF??

#4 Ruczaj

Ruczaj
  • 3528 posts
  • SkądPoznan

Posted 22 August 2007 - 14:52

No u mnie Parallels padl po upgradzie do 10.4.10. Pomaga tylko Onyx i przeczyszczenie cache aplikacji. Nie wiem jak to jest, ale to pomaga, niestety na krotko. Trzeba powtarzac co jakies 3-4 uruchomiena Parallelsa. Mozeu Ciebie tez trzeba poleciec Onyxem?

#5 Sledziu

Sledziu
  • 430 posts
  • SkądWr

Posted 22 August 2007 - 23:11

Niestety nawet czyszczenie cache Onyxem nie pomaga. :( Czy to moze byc problem z 1GB RAMu i tym ze 10.4.10? Co za beznadzieja...

#6 Ruczaj

Ruczaj
  • 3528 posts
  • SkądPoznan

Posted 23 August 2007 - 09:19

Raczej nie, ja tez mam 1 GB ramu i Parallels z win XP smiga (poza ywpadkami ze sie wiesza itrzeba onyksowac)...

#7 Sledziu

Sledziu
  • 430 posts
  • SkądWr

Posted 23 August 2007 - 18:18

wiec co w takim razie... Argh!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users