Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Drukarka SAMSUNG ML-2165W a OS X 10.8.1

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 wlochatyjoe

wlochatyjoe
  • 114 posts
  • SkądWrocław

Posted 02 September 2012 - 12:26

Witam,

Jestem zainteresowany kupnem drukarki SAMSUNG ML-2165W. Jedynym problemem jaki mnie powstrzymuje przed kupnem jest fakt, iż nigdzie nie jest napisane czy ta drukarka będzie działać przez WiFi z Mountain Lion 10.8.1. Samsung nie odpowiada mi na maila, wiec jestem w kropce. Znalazłem następujące sterowniki do tej drukarki Download Samsung ML-2165W/XAA Driver v.1.06 (Mac OS X) i na jakiejś stronie było napisane, że dzięki nim drukarka będzie współpracować z ML. Niestety nie jestem tego sprawdzić, a nie chciałbym kupować w ciemno. Byłbym wdzięczny jakby ktoś znał odpowiedź na tą zagadkę :)

Szanuję i pozdrawiam!

P.S. Jeśli ktoś zna jakąś drukarkę laserową monochromatyczną, łatwo dostępną, która na pewno będzie współpracować z ML 10.8.1 (cena około 400 zł, wbudowane WIFI) to proszę podawać nazwy.

#2 spikeff

spikeff
  • 40 posts
  • SkądTorun, Poland, Poland

Posted 09 October 2012 - 18:20

Epsony. Nawet są reklamowane na stronie apple. Działają z AirPrint ( oczywiście wybrane modele, ale te około 400zł też). Działają też HP i też obsługują AirPrint Co do Samsunga też się nad nimi zastanawiałm ale jak piszesz nigdzie nie ma info na temat współpracy z Apple

#3 Adeo

Adeo
  • 46 posts
  • SkądKołobrzeg

Posted 10 October 2012 - 06:20

Posiadam tą drukarkę osobiście i wszystko działa sprawnie, przez wifi i kabel również, tylko z tego co się trochę za późno zorientowałem, toonery są dość drogie do niej ;)

#4 spikeff

spikeff
  • 40 posts
  • SkądTorun, Poland, Poland

Posted 10 October 2012 - 13:50

Kolego jak do wszystkich. To że działa po wifi to raczej pewne wszak jest to znormalizowany sygnał. Pytanie czy działa AirPrint ?

Posiadam tą drukarkę osobiście i wszystko działa sprawnie, przez wifi i kabel również, tylko z tego co się trochę za późno zorientowałem, toonery są dość drogie do niej ;)

---------- Wpis dodano o 14:50 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:48 ----------

Tu mały test tej drukarki

Test Samsung ML-2165W - Chip.pl

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users