Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod 30GB - dziala tylko podlaczony do ladowarki..

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 syrakuz

syrakuz

Dr

• 1 073 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 22 sierpnia 2007 - 03:18

Znajoma ma iPoda 30GB... ma z nim powazny problem poniewaz: i pod nie jest wykrywany przez usb, nie wlacza sie jesli jest odlaczony od produ. Dziala tylko podlaczony do zasilania, mozna sluchac muzyki, itp... po odlaczeniu od zasialania odrazu sie wylacza. Co robic, czy da sie cos z tym zrobic w domu czy trzeba oddac do serwisu. ???

#2 rafalfi

rafalfi
  • 130 postów
  • SkądMiasto na W:)

Napisano 22 sierpnia 2007 - 12:12

Ładowarka, kabel USB są oryginalne, czy jakieś podróbki? Podłącz tym samym kablem USB tego ipoda do innego komputera (w miarę nowego), zobaczysz wtedy czy go wykryje. Jak jest podłączony do zasilania to bateria się ładuje? Jak długo był ten ipod użytkowany? 1. Jeśli ten ipod był bardzo długo użytkowany, to możliwe jest, że to wina baterii. Może ona być na tyle słaba, że ten ipod nawet nie chce się włączyć, jak również komputer nie może go wykryć, ładowarka podtrzymuje go tylko przy "życiu". 2.Podłączając go do ładowarki nieoryginalnej ipod może się nie ładować, tylko być podtrzymywanym przy "życiu", przez co po odłączeniu sam się wyłącza. Jeśli kabel jest nieoryginalny, to może nie działać prawidłowo. PS.: Proszę odpowiedzieć na moje pytania to będę mógł powiedzieć coś więcej. Jak jest gwarancja i masz w pobliżu serwis to zawsze lepiej jest się tam udać, oni na pewno będą wiedzieli co jest nie tak.

#3 przpal

przpal
  • 3 postów

Napisano 23 sierpnia 2007 - 22:25

Witam Mam podobny problem z iPodem 80GB. Mam oryginalną ładowarkę. iPod ma dwa miesiące i jest przywieziony ze Stanów. A dzieje się tak: iPod nie działa, nie uruchamia się. Podłączam do komputera za pomocą kabla USB i urządzenie wyswietla "Very low battery, please wait" - nie można go włączyć mimo ładowania przez kilka godzin. Podłączam iPoda do adaptera sieciowego, włącza się i pokazuje - bateria w pełni naładowana !!!!! (wtyczka na zielonym tle baterii). Przy takim podłączeniu działa i daje się zresetować zresetować. Potem go odłączam od ładowarki i podłączam szybko do komputera. Działa iTunes, mogę nagrywać i działa jak dysk. Po wszystkim go odłączam programowo od komputera i znowu pada. Wyswietla very low bat... i co jakiś wydaje słaby sygnał taki przedłużony beee. Jeśli ktos wie co zrobić, proszę o pomoc

#4 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 23 sierpnia 2007 - 22:34

Próbowałeś zostawić podłączonego do sieciowej na godzinkę tak?

#5 przpal

przpal
  • 3 postów

Napisano 23 sierpnia 2007 - 22:40

Tak, leżał podłaczony przez parę godzin, przetestowałem kilka mozliwości, w swoim tekście opisałem tylko jedną.

#6 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 23 sierpnia 2007 - 22:44

Myślę że zostaje serwis. iPod jest objęty polską gwarancją.

#7 Dragon

Dragon
  • 206 postów
  • SkądChorzów

Napisano 23 sierpnia 2007 - 22:45

na 99% to wina baterii, trzeba ja po prostu wymienic (w drugim przypadku nie wiem dlaczego padla tak szybko) mozliwe ze po prostu nie zadzialalo zabezpieczenie i bateria wyladowala sie do konca a wtedy nie mozna jej juz ponownie naladowac

#8 przpal

przpal
  • 3 postów

Napisano 23 sierpnia 2007 - 22:51

Dzięki, no to mam problem

#9 rafalfi

rafalfi
  • 130 postów
  • SkądMiasto na W:)

Napisano 24 sierpnia 2007 - 10:53

Najlepiej pójdź do serwisu i dowiedz się dokładnie co jest nie tak. Zapytaj sie czy to zrobią za darmo, czy jak, bo wymieniając samemu baterię zapłaciłbyś na pewno mniej.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych