Od zawsze noszę iphone w gumowej gumie. Dziś chciałem go przeczyścić i zauważyłem w lewym górnym rogu szparkę między tylnym panelem a telefonem. Próbowałem dociskać ale nic nie dawało więc odkręciłem na dole śrubki i zdjąłem tylną klapkę. Widać troszkę, że bateria w rogu wystaje nieco po za krawędź telefonu. (Zwiększyła swoją objętość). Pytanie dlaczego tak się stało, konieczność wymiany baterii?

Spuchnięta bateria.
Started by
chmielek28
, 01 Sep 2012 20:45
4 replies to this topic
Posted 01 September 2012 - 20:45
Posted 01 September 2012 - 21:08
To chyba logiczne?
Posted 02 September 2012 - 00:31
Zdecydowanie tak !
w 3g kiedyś tak miałem, skończyło się na tym że bateria wybuchła (dosłownie) uszkadzając wifi i bt na płycie głównej..
Posted 02 September 2012 - 10:21
Kolego radzę ci udać się jak najszybciej do serwisu w celu wymiany baterii, inaczej mogą wyniknąć z tego przykre konsekwencje...
Posted 02 September 2012 - 14:17
Ew. skoro już zrobiłeś to co najtrudniejsze czyli odkręcenie dwóch śrubek w 4g/4s i zdjąłeś tylną klapkę to możesz zakupić baterię na allegro i samemu wymienić dzięki czemu sporo zaoszczędzisz. Co do baterii to faktycznie dość mocno puchną w iphonach i np.nano 4 i 5gen ale chciałbym zauważyć, że puchnięcia baterii są bardzo popularne również w innych telefonach tyle, że czym więcej jednego produktu tym bardziej jest to nagłośnione. W nokii prawie zawsze po roku zwiększała mi się wizualna objętość baterii...
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users