Witam,
mam adapter mDP => HDMI, który podłączyłem pod jakiś telewizor samsunga. Działało. W VLC przestawiłem dźwięk na HDMI, puściłem film i wszystko działało…
Ale po jakieś minucie obraz i dźwięk znikł, telewizor zgłasza brak sygnału. Dziwne.
Podłączyłem pod drugi telewzior (Samunsg smart TV) - nie ma sygnału.
Podłączyłem pod monitor od LG - to samo, nie ma sygnału.
Bezpośrednio kablem HDMI podłączyłem innego laptopa - działa.
Co mogło spowodować, że obraz i dźwięk był, po czym po jakieś chwili samoczynnie „znikł” i nie chce się ponownie pojawić?
Od momentu puszczenia filmu aż do przerwania sygnału nikt MBP nie dotykał.

MBP 13" i adapter MDP => HDMI - przestało widzieć sygnał
Rozpoczęty przez
Kayne
, 31 sie 2012 10:57
9 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 31 sierpnia 2012 - 10:57
Napisano 31 sierpnia 2012 - 11:30
Co to za adapter. Od tego zacznijmy. Pewnie coś nie Apple, na dodatek pasywne.
Napisano 31 sierpnia 2012 - 11:40
Oczywiście, że nie Apple 
Dokładnie ten: MINI DISPLAY PORT NA HDMI (2539475150) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Dokładnie ten: MINI DISPLAY PORT NA HDMI (2539475150) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Napisano 31 sierpnia 2012 - 12:12
No to masz jasność
Z adapterami są problemy, bo są aktywne i pasywne. Niestety producenci to olewają.

Napisano 31 sierpnia 2012 - 12:17
To możesz mnie nakierować na jakiś adapter? Ale w normalnej a nie applowskiej cenie…
Napisano 04 września 2012 - 12:26
Czy ktoś może mi odpowiedzieć? Dodatkowo pytanie, czy przejściówka powinna być pasywna czy aktywna, oraz jak to sprawdzić?
Akcesoria :: Kable, przejściówki i adaptery :: Kanex iAdapt HDMI V2 - Mini DisplayPort to HDMI Adapter w/ Audio - Apple Cortland Authorised Reseller Premium Reseller iPad iPod iPhone MacBook iMac
Czy ten adapter powinien działać?
Akcesoria :: Kable, przejściówki i adaptery :: Kanex iAdapt HDMI V2 - Mini DisplayPort to HDMI Adapter w/ Audio - Apple Cortland Authorised Reseller Premium Reseller iPad iPod iPhone MacBook iMac
Czy ten adapter powinien działać?
Napisano 03 października 2012 - 16:38
Okej, wymienili adapter na nowy - teraz pojawił się nowy problem…
Po podłączeniu widziałem tylko czarny ekran. Jak zmieniłem rozdzielczość z 1080p na 1080i obraz się pojawił… Ale drgał. Tzn. każde okno, menu, wszystko drgało. Jak zmieniłem na 720p było okej…
Z czym może tym razem być problem?

Napisano 07 października 2012 - 21:54
Ustaw częstotliwość odświerzania na 60 hz ntsc
Napisano 07 października 2012 - 21:58
Nic to nie dawało, próbowałem.
Kupiłem przejściówkę w Vobisie z LogiLinka i działa od razu jak trzeba.
Napisano 07 października 2012 - 22:02
Aha.. Czyli trzeba kupować coś dobrego a nie noname. Czyli temat do zamknięcia.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych