Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słabo działający przycisk home w iPhone 4

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 28 sierpnia 2012 - 09:34

Ostatnio w moim iPhonie 4 słabo dziąła przycisk home - trzeba mocno go wciskać, żeby była jakaś reakcja. Pytałem się w serwisach i ceny są różne - od 100 do 300 zł. Skąd taka rozbieżność?! Ile faktycznie może taka wymiana/naprawa kosztować? Znacie może jakiś pewny serwis, w miarę tani na taką wymianę?

#2 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 28 sierpnia 2012 - 10:34

Co do wady niestety standard w iPhone 4 :( Wymiana kosztowała mnie 150zł, w zwykłym serwisie, odebrałem tego samego dnia wszystko OK. Niektórzy wymieniają sami, także jeżeli masz trochę zdolności można spróbować.

#3 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 28 sierpnia 2012 - 10:37

http://myapple.pl/ip...cisku-home.html temat rzeka :) Wszystko o wymianie samodzielnej lub serwisie lub innych czarach softwarowych mających na celu przywrócenie przycisku do życia.

#4 Rafał-mac

Rafał-mac
  • 11 postów
  • SkądGniezno

Napisano 28 sierpnia 2012 - 11:26

Ja w swoim iPhone 4 wymieniłem za 30 zł w Poznaniu! Nie wiem skąd wy takie ceny macie, przecież nie wymienia się całego przycisku tylko to co jest pod nim. Polecam salon RS MOBILE w Poznaniu.

#5 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 28 sierpnia 2012 - 13:55

Zależy na jaki serwis się trafi, czym wyższa renoma tym wyższa cena.

#6 mypod.pl

mypod.pl
  • 7 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 września 2012 - 14:26

Guzik W zasadzie guzik jako część to żaden problem bo kosztuje mniej niż 10zł ale z wymianą jest problem gdy ktoś chce to zrobić tak jak powinno być. Guzik można np.rozwiercić od środka przy odkręceniu 5śrubek i już, działa :) taką usługę wycenił bym stanowczo na 30zł. Wyższa szkoła jest wtedy gdy ktoś zabierze się za rozkręcenie całości czyli zrobi to samo co trzeba przy wymianie Lcd + dodatkowo zadba o to aby rozkleić lcd z taśmy 3m która dość mocno trzyma tak aby nie pękł oraz aby go nie porysować bo jak spostrzegawczy klient się przyjrzy to będzie trzeba wymienić a to już duża strata dla serwisu który się zabrał za guzik HOME(150-200zł). Następnie wykleić i wkleić nowy guzik - można naprawić stary tylko po co skoro zaraz się zepsuje a nowy na allegro 6zł :/ I właśnie, dlatego dobrze wykonana usługa nie powinna być tańsza niż 100zł a zarazem 150zł jest całkiem odpowiednią ceną.

#7 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 02 września 2012 - 23:21

Ja iphony sam robię. Koszty wymienienia home wraz z samym przyciskiem (zmiana koloru telefonu :) ) wyniosła mnie szalone 13zł. Działa już ponad rok lepiej niż oryginalnie montowany.

#8 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 03 września 2012 - 06:35

Ja iphony sam robię. Koszty wymienienia home wraz z samym przyciskiem (zmiana koloru telefonu :) ) wyniosła mnie szalone 13zł. Działa już ponad rok lepiej niż oryginalnie montowany.

Sam robisz iPhony? to zrób mi iPhona 5. Ile bierzesz za robote?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych