Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Facebook na Mac'u nie wyświetla zdjęć, na PC działa poprawnie.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Bartee400

Bartee400
  • 20 postów
  • SkądLublin, Poland, Poland

Napisano 27 sierpnia 2012 - 22:43

Mam problem z facebookiem. W każdej znanej mi przegladarce na Mac (Safari, Opera, Firefox) nie wyświetlają się na nim zdjęcia. Na innych stronach internetowych nie ma problemu, zdjęcia się ładują. Problem nie występuje na PC podpiętym do tej samej domowej sieci WiFi. Czy ktoś zna może rozwiązanie problemu? P.S. Mam nadzieję, że temat teraz odpowiedni i moderator nie przesunie wątku do kosza:)

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 345 postów

Napisano 27 sierpnia 2012 - 23:14

A jak klikasz 'pokaż obraz w nowym oknie', co dostajesz? Pomysły na szybko: a) Facebook wystawia zdjęcia z konkretnej domeny (*.fbcdn.net), może Twój mak jej nie rozwiązuje poprawnie? DNS-y w maku w PC masz takie same? B) może nieśmiertelne MTU? Kilka wątków wyżej (w 'systemach operacyjnych') pomogło na problem, że wszystko działało oprócz wiadomosci.onet.pl i zmiana na 1453 to rozwiązała.

#3 Bartee400

Bartee400
  • 20 postów
  • SkądLublin, Poland, Poland

Napisano 28 sierpnia 2012 - 00:00

Jak otwieram w nowym oknie to ładuje się, ładuje i w końcu nigdy nic się nie załadowywuje. Teraz sprawa się trochę zmieniła bo wszystkie zdjęcia się ładują, poza profilowymi, zarówno miniaturami na tablicy jak i profilowymi gdy wejdę na czyjąś stronę. Na PC dalej po staremu jest ok. DNS ten sam. Zmiana MTU na 1453 nie pomogła. Dziwne jest to, że jak przeszedłem do kumpla to na jego WiFi śmigało wszystko bez problemów???

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych