Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Heroes of Might and Magic III na iOS - open source

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 LukaS92

LukaS92
  • 319 postów
  • SkądCzersk, Warszawa

Napisano 27 sierpnia 2012 - 14:52

Natrafiłem ostatnio na ciekawy projekt naszego rodaka - VCMI klik

Wygląda na to, że jest w bardzo zaawansowanym etapie. W dużym skrócie chodzi o przepisanie Heroes 3 od nowa w open source. Zamieszczam to jako ciekawostkę, ale nie tylko. Pobierając kod można to skompilować teoretycznie na iOS i OS X. Granie w Heroes 3 na iPadzie to byłaby poezja..

Może któryś z naszych forumowych deweloperów przyjrzałby się tematowi i spróbował skompilować to na iOS? Androidowcy już swoją wersję zrobili i przyznam, że fajnie to działa. Szczerze na to liczę :)

#2 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 27 sierpnia 2012 - 16:14

Byłoby świetnie, tytuł ten z pewnością stałby się hitem. Nic tylko czekać.

#3 Xenosage

Xenosage
  • 118 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 27 sierpnia 2012 - 16:32

Ciekawa sprawa. Fajnie byłoby zobaczyć H3 na iOS :) Dziwi jednak, że nigdy nie wydano nakładki H3 na OSX. W ogóle zastanawiam się, czemu Ubisoft (czy ktokolwiek kto posiada prawa do tytułu Herosa) nie wydał jeszcze żadnej części tej gry w AppStore? Nawet Heroes 1 był świetną, klimatyczną grą, którą z pewnością wielu by pobrało na swoje iUrządzenia. Obecnie jest tylko Heroes 2 HD, ale bez kampanii i większości ścieżek dźwiękowych, co psuje efekt całości ;(

#4 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 28 sierpnia 2012 - 00:43

Ja bym w IV zagrał na iPadzie, hm, marzenie ;-)

#5 hop

hop
  • 66 postów
  • SkądMińsk Maz

Napisano 02 października 2012 - 11:03

Ciekawa sprawa. Fajnie byłoby zobaczyć H3 na iOS :)
Dziwi jednak, że nigdy nie wydano nakładki H3 na OSX.
W ogóle zastanawiam się, czemu Ubisoft (czy ktokolwiek kto posiada prawa do tytułu Herosa) nie wydał jeszcze żadnej części tej gry w AppStore?
Nawet Heroes 1 był świetną, klimatyczną grą, którą z pewnością wielu by pobrało na swoje iUrządzenia. Obecnie jest tylko Heroes 2 HD, ale bez kampanii i większości ścieżek dźwiękowych, co psuje efekt całości ;(

Bo niestety i nasza złość i rozpaczanie z tego faktu nic nie pomoże tym bardziej że oni pewnie nie czytają Myapple.Wogóle się nie dziwię: podam taki przykład między Heroes 1 i 2 (pamiętam jeszcze te czasy) to było 1 rok odstępu 1995, 1996.Pomiędzy Heroes 5 a 6 5 lat 2006 , 2011 oczywiście były dodatki ale jednak.Wiem że rozbudowane gry dzisiaj piszę się pewnie dłużej niż kiedyś ale bez przesady.Generalnie New World Computing to było coś i oni sami pisali gry a nie zlecali pisanie innym firmom.Mam wrażenie że brak powodzenia VI był spowodowany zastąpieniem ruskiego Nivalu przez Black Hole - powód ? Zapewne Oszczędności. Teraz są jeszcze inni,ale mam nadzieje że pracę już trwają nad Herosami na iOS.

Wracając do tematu gier na iOS widzieliście może King's Bounty:Legion?:-D

#6 Xenosage

Xenosage
  • 118 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 12 listopada 2012 - 00:20

King's Bounty: Legion to porażka. Poza tym, mogą sobie wsadzić cały ten system połączeniowy z Facebook'iem wiadomo gdzie. Jeżeli chodzi o stronę graficzną Heroes 6 to ja uważam, że gra naprawdę świetna. Natomiast co do klimatu, historii etc.. to nie mogę się zbytnio wypowiedzieć, grałem tylko hotseat z przyjaciółmi ;) Odnośnie starszych Herosów, znalazłem u siebie oryginalną płytę Heroes 1 z 1995, wciąż działa. Szkoda, że mam 10.5.8, bo bym popykał sobie ;) Ścieżki dźwiękowe miodzio. Heroes 1-3 to jedne z najlepszych części. Czwórka była moim zdaniem okropna, ale i tak się grało :))

#7 Jędrys

Jędrys
  • 65 postów
  • SkądGdynia

Napisano 14 listopada 2012 - 17:34

AFAIR HoMM już od dawna jest dostępny dla iPada za parę euro. Świetnie działa obsługa dotykiem. Jest też inna klasyka, czyli Warlords, ale tylko z jedną misją :(

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych