Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Kradzione sprzety na alledrogo

• Zamknięty Temat jest zamknięty
212 odpowiedzi w tym temacie

#151 jurek3204

jurek3204
  • 17 postów

Napisano 21 sierpnia 2007 - 00:43

Masz racje bo nikt z nas by niekupił gdyby wiedział że kradziony ale jako okazja każdy da sie skusic , i mysle że nawet ty byś sie skusił do kupna nawet na częsci,
bo ja tak

jest jeszcze jedno ale może sprzedający niewie o nic o pochodzeniu tego sprzętu, a może wie ale niewydaje mi sie że gdyby znał historie tego maczka to by napewno niedał komuś tam seriala

---- Dodano 21-08-2007 o godzinie 01:44 ----

Nabywce pewnie obchodzi, chyba ze napiszesz na aukcji ze kradziony to wtedy wiadomo ze kjupujacy wie co bierze. Poza tym jesli nikogo nie obchodzi to dlaczego nie pisza ze kradziony mimo ze pare osob kontaktowalo sie ze sprzedajacym ?

jest jeszcze jedno ale może sprzedający niewie o nic o pochodzeniu tego sprzętu, a może wie ale niewydaje mi sie że gdyby znał historie tego maczka to by napewno niedał komuś tam seriala

#152 pank

pank
  • 1 548 postów
  • Skądwawa

Napisano 21 sierpnia 2007 - 09:58

Samochodu kradzionego nie kupię wyłącznie dlatego, że nie chce mi się pałować z odszkodowaniem w razie gdyby ktoś mi go zwinął.
Life is brutal - raz ty ich, raz oni ciebie. I tyle.

Mam koncepcję dla czego niektóre Panie są, używając poprawnego politycznie zwrotu, mądre inaczej. Podobno jesteście z Venus, tam jest gorąco i wam się mózgi gotują. Życzę Ci żeby, jak już kupisz kradziony sprzęt, policja przetrzymała Cię 48 w areszcie zanim wyjaśni sytuację.

---- Dodano 21-08-2007 o godzinie 09:15 ----

prawda jest taka każdy z nas by chętnie coś kupił okazyjnie a potem by świrował świętego , bo kogo to obchodzi czy coś gdzieś ukradli .
A czy zna ktoś tu własciciela tego sprzętu ?????

Proszę, mów za siebie. Ja mógłbym równie dobrze twierdzić że prawda jest taka że masz małego ptaka.
  • Ruczaj lubi to

#153 lantiz

lantiz
  • 1 118 postów
  • SkądGdansk, Poland, Poland

Napisano 21 sierpnia 2007 - 11:30

Koles nie pisze ze kradziony, bo to wbrew regulaminowi allegro.. po za tym tez jakos nie jestem przekonany do kupna kradzionych rzeczy. Zabiora i 3k ida w pizdu

#154 Psychopulse

Psychopulse
  • 788 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 21 sierpnia 2007 - 11:44

@pank - dokładnie tak jak mówisz ;)

#155 clarissa

clarissa
  • 132 postów
  • SkądWrocław

Napisano 21 sierpnia 2007 - 22:00

Mam koncepcję dla czego niektóre Panie są, używając poprawnego politycznie zwrotu, mądre inaczej. Podobno jesteście z Venus, tam jest gorąco i wam się mózgi gotują. Życzę Ci żeby, jak już kupisz kradziony sprzęt, policja przetrzymała Cię 48 w areszcie zanim wyjaśni sytuację.

---- Dodano 21-08-2007 o godzinie 09:15 ----

Proszę, mów za siebie. Ja mógłbym równie dobrze twierdzić że prawda jest taka że masz małego ptaka.

O ,epitety sie zaczynaja..a na 48 to kazdego mozna z wyjatkiem eRki..

#156 pank

pank
  • 1 548 postów
  • Skądwawa

Napisano 21 sierpnia 2007 - 22:22

O ,epitety sie zaczynaja..a na 48 to kazdego mozna z wyjatkiem eRki..

Jakie epitety? A na 48 pewnie że każdego można ale raczej nie robią losowania tylko zatrzymują jak są do tego przesłanki. Rozumiem że Ty też nie widzisz nic złego w kupnie kradzionego sprzętu?

#157 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 sierpnia 2007 - 22:49

Aleście się rozwinęli z tym OT, jak papier toaletowy... A ja zasugerowałem EOT już na pierwszej stronie tego wątku... ;)

#158 banan

banan
  • 765 postów
  • SkądChi-Town, Rëmiô, Gotenhafen

Napisano 21 sierpnia 2007 - 22:57

clarissa sobie znalazla "nowy" onet - nie wazne co sie mowi wazne by sie mowilo

#159 clarissa

clarissa
  • 132 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 sierpnia 2007 - 15:47

Bo mnei to bawi :)

o , zobacie to tez musi byc kradzione no patrzcie !! :

Jak moze cos takiego byc za pol ceny sprzedawane ? No to kto pierwszy numer VIN poprosi ? i jakiej bazie sprawdzi czy aby nie jest lewy ..

:D

---- Dodano 22-08-2007 o godzinie 14:49 ----

Jakie epitety? A na 48 pewnie że każdego można ale raczej nie robią losowania tylko zatrzymują jak są do tego przesłanki. Rozumiem że Ty też nie widzisz nic złego w kupnie kradzionego sprzętu?

Tak ,podobnie jak w gwalceniu nieletnich dziewic (przefajny masz opis swoja droga) ,strozu moralnosci :)

---- Dodano 22-08-2007 o godzinie 14:51 ----

Wiesz, jakie forum takie komentarze.
Sproboj na Szarlotce tak porumakowac, jeden z myapple juz probowal ;) .

#160 pank

pank
  • 1 548 postów
  • Skądwawa

Napisano 22 sierpnia 2007 - 15:57

Tak ,podobnie jak w gwalceniu nieletnich dziewic .

Gwałcenie nieletnich dziewic jest spox.

#161 kadargo

kadargo
  • 1 312 postów

Napisano 22 sierpnia 2007 - 16:00

chyba bedzie padalo... trolle cos nisko lataja :) niektorzy juz mysla ze pada :D

#162 banan

banan
  • 765 postów

Napisano 22 sierpnia 2007 - 16:28

Bo mnei to bawi :)

.

Bawi Cie gadanie po to zeby gadac Cie bawi? Czy to ze przez 20 stron probowalismy Ci wytlumaczyc ze ten sprzet jest kradziony. Argumentowalas (~les) ze nie mozesz sie zalogowac na tamta strone. Dostalas screenshot. Pare minut pozniej koles usunal aukcje pod smiesznym pretekstem. Pozniej bylo zdjecie mega taniego MBPro z rozjebanym security lock. 99% kradziony ale nie, Ty dalej sie bedziesz upierac. Bedziesz dawac linki do aut. Po co? Co chcesz udowodnic?

#163 pank

pank
  • 1 548 postów
  • Skądwawa

Napisano 22 sierpnia 2007 - 16:30

Bedziesz dawac linki do aut. Po co? Co chcesz udowodnic?

Może że umie dawać linki do aut?

#164 banan

banan
  • 765 postów

Napisano 22 sierpnia 2007 - 16:43

Może że umie dawać linki do aut?

a jesli tak no to ja tez moze bede wklejal linki. Ten jest fajny:
klik

#165 kadargo

kadargo
  • 1 312 postów

Napisano 22 sierpnia 2007 - 16:52

powiedzialbym nawet ze jest MEG(A) :D jak banan wklei linka, to nie ma ch.... we wsi :D

#166 clarissa

clarissa
  • 132 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 sierpnia 2007 - 16:56

Bawi Cie gadanie po to zeby gadac Cie bawi? Czy to ze przez 20 stron probowalismy Ci wytlumaczyc ze ten sprzet jest kradziony. Argumentowalas (~les) ze nie mozesz sie zalogowac na tamta strone. Dostalas screenshot. Pare minut pozniej koles usunal aukcje pod smiesznym pretekstem. Pozniej bylo zdjecie mega taniego MBPro z rozjebanym security lock. 99% kradziony ale nie, Ty dalej sie bedziesz upierac. Bedziesz dawac linki do aut. Po co? Co chcesz udowodnic?

Z tego samego powodu. Tym bardziej ze na aukcji tego Audi cena jest niska tak ze podpada tu pod cytowany art KK przez Bruca o paserke..
Generalnie twierdzenie zostalo poparte dowodami o male sile,wiec.

#167 banan

banan
  • 765 postów

Napisano 22 sierpnia 2007 - 16:58

baza danych Apple to dowod malej sily? Czym w takim razie sa dowody duzej sily?

#168 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 sierpnia 2007 - 16:59

Clarissa: ani postu wiecej. Reszta - do tematu!

#169 kadargo

kadargo
  • 1 312 postów

Napisano 22 sierpnia 2007 - 17:01

notarialnie potwierdzone foty, robione podczas popelniania kradziezy z gazeta z tego dnia widoczna w tle a w exif-ie dokladne dane fotografowanych i fotografa... chyba by starczylo ? a moze nie ?

#170 clarissa

clarissa
  • 132 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 sierpnia 2007 - 17:09

notarialnie potwierdzone foty, robione podczas popelniania kradziezy z gazeta z tego dnia widoczna w tle a w exif-ie dokladne dane fotografowanych i fotografa... chyba by starczylo ? a moze nie ?

O ile bys mial zestaw do uwierzetelniania zdjec aby mogly byc dowodem procesowym to tak.Inne dowody mozna obalic.
I ja wiem ze nudny jestem,w tym kraju ,przynajmniej chwilo, obowiazuje domniemanie niewinnosci.

A ten dym caly tu pokaza tylko to co zawsze wiadomo bylo ze z duzej chmury maly deszcz.

Oki, tymczasem sie zamykam.

#171 Blade__

Blade__

Pytong Was obserwuje !!!

• 3 327 postów
  • SkądPółnoc

Napisano 22 sierpnia 2007 - 17:56

Witam, kurde ...dopiero teraz zauwazylem ten watek :( . Mam tylko jedno pytanko a zarazem sugestie ... co jest w przypadku, gdy: 1. Komputer skradli 2. Wlasciciel zglosil do Apple 3. Aple odnotowalo kradziez (odpowiednie info na www. ) 4. osoba okradziona dostala odszkodowanie 5. Policja po np. 5 miechach odzyskala koma 6. Komp nie jest juz wlasnoscia osoby ktorej go skradli tylko firmy ubezpieczeniowej ( ma juz nowego w domciu a tamten prosto mowiac ,,wisi mu i powiewa,,) 7. Byly wasciciel nie zglasza w Apple ze sprzet odzyskano - tego samego nie robi firma ubezpieczeniowa 8. Firma ubezpieczeniowa sprzedaje ten komputer na licytacji 9. Nowy wlasciciel ma dowod zakupu (faktura z licytacji) i nie ma zielonego pojecia, ze gdzies tam na stronce w Apple jego nowe cudenko ,,wisi,, jako skradzione. Piszet to, bo kiedys a dokladnie w grudniu 2005r. mialem identyczna sytaucje z tym tylko ze z PowerMackiem G5 DC 2,3GHz. Gimnastyki bylo co niemiara bo sprzet byl sprowadzony z Norwegii kupil go szwed i sprowadzil do Szwcji - ja go wyslalem do Polski. W Polsce Apple nabralo wody w usta , ze to nie w ich gesti, szwedzi - i owszem ale jesliby u nich bylo zgloszenie o kradziezy to i owszem by wycofali ..... zostalo na tym, ze trzeba zglosic Apple w Norwegii ... ale musi to zrobic osoba ktora zglaszala kradziez. Firma Ubezpieczeniowa nie chciala podac namiarow na bylego wlasciciela .... i kolko sie zamknelo. Wniosek - komputer sprzedalem na czesci .... papierek (fakture zakupu)do tej pory mam u siebie jako pamiatke ,,udanej,, tranzakcji ( koma kupilem za cos kolo 4000PLN a sprzedalem za 2500PLN) :D I kto mi powie jak ugryzc taka sytuacje - okrazionego nie interesuje co bedzie z kompem (jak sie odnajdzie) jesli uzyskal pieniadze z ubezpieczenia i ma od miesiaca czy dwuch nowy sprzet - jaka jest 100% gwarancja, ze to co jest na stronie Apple nie jest juz ,,przedawnione,, ???
  • BiM Service lubi to

#172 kadargo

kadargo
  • 1 312 postów

Napisano 22 sierpnia 2007 - 18:03

a nie jest, przez przypadek, tak ze sprzet dalej jest kradziony (przeciez fakt kradziezy mial miejsce) a sprzet po odnalezieniu nalezy do towarzystwa ubezpieczeniowego

#173 banan

banan
  • 765 postów

Napisano 22 sierpnia 2007 - 18:06

Blade. W tym przypadku bylo napisane ze komputer zostal skradziony jakies 2 tygodnie temu. Moim zdaniem taka lista powinna byc publiczna, z jakims glownym numerem telefonu do ktorego mozna zadzwonic, zglosic badz wycofac sprzet no ale...

#174 BiM Service

BiM Service

user_jgora

• 972 postów
  • SkądJelenia Góra

Napisano 22 sierpnia 2007 - 18:27

Moze ktos przeniesie wkoncu ten watek do Biznes>Skradziony Sprzet... Pozdrawiam

#175 PavelM

PavelM
  • 1 535 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 sierpnia 2007 - 18:31

prawda jest taka każdy z nas by chętnie coś kupił okazyjnie a potem by świrował świętego , bo kogo to obchodzi czy coś gdzieś ukradli .[...]

Proszę, nie wypowiadaj się w moim imieniu. Pisz w pierwszej osobie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych