Witam, kurde ...dopiero teraz zauwazylem ten watek

. Mam tylko jedno pytanko a zarazem sugestie ... co jest w przypadku, gdy:
1. Komputer skradli
2. Wlasciciel zglosil do Apple
3. Aple odnotowalo kradziez (odpowiednie info na www. )
4. osoba okradziona dostala odszkodowanie
5. Policja po np. 5 miechach odzyskala koma
6. Komp nie jest juz wlasnoscia osoby ktorej go skradli tylko firmy ubezpieczeniowej ( ma juz nowego w domciu a tamten prosto mowiac ,,wisi mu i powiewa,,)
7. Byly wasciciel nie zglasza w Apple ze sprzet odzyskano - tego samego nie robi firma ubezpieczeniowa
8. Firma ubezpieczeniowa sprzedaje ten komputer na licytacji
9. Nowy wlasciciel ma dowod zakupu (faktura z licytacji) i nie ma zielonego pojecia, ze gdzies tam na stronce w Apple jego nowe cudenko ,,wisi,, jako skradzione.
Piszet to, bo kiedys a dokladnie w grudniu 2005r. mialem identyczna sytaucje z tym tylko ze z PowerMackiem G5 DC 2,3GHz. Gimnastyki bylo co niemiara bo sprzet byl sprowadzony z Norwegii kupil go szwed i sprowadzil do Szwcji - ja go wyslalem do Polski. W Polsce Apple nabralo wody w usta , ze to nie w ich gesti, szwedzi - i owszem ale jesliby u nich bylo zgloszenie o kradziezy to i owszem by wycofali ..... zostalo na tym, ze trzeba zglosic Apple w Norwegii ... ale musi to zrobic osoba ktora zglaszala kradziez. Firma Ubezpieczeniowa nie chciala podac namiarow na bylego wlasciciela .... i kolko sie zamknelo. Wniosek - komputer sprzedalem na czesci .... papierek (fakture zakupu)do tej pory mam u siebie jako pamiatke ,,udanej,, tranzakcji ( koma kupilem za cos kolo 4000PLN a sprzedalem za 2500PLN)

I kto mi powie jak ugryzc taka sytuacje - okrazionego nie interesuje co bedzie z kompem (jak sie odnajdzie) jesli uzyskal pieniadze z ubezpieczenia i ma od miesiaca czy dwuch nowy sprzet - jaka jest 100% gwarancja, ze to co jest na stronie Apple nie jest juz ,,przedawnione,, ???