Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Bateria bardzo szybko się rozładowuje

• Zamknięty Temat jest zamknięty
20 odpowiedzi w tym temacie

#1 Haqu

Haqu
  • 15 postów

Napisano 22 sierpnia 2012 - 09:12

Witam! Od niedawna zauważyłem, że bateria w moim iPhonie strasznie szybko się rozładowuje. Wczoraj ładowałem telefon, wieczorem go odłączyłem od ładowania (było 100%), dzisiaj rano się budzę i patrzę - ok. 20% baterii. Wszystkie aplikacje powyłączane, jedynie telefon jest podłączony do WiFi i w nocy mógł pobrać kilka e-maili, ale nigdy nie zdarzyło mi się aby w ciągu nocy stracić 80% baterii nie używając telefonu. Da się coś z tym zrobić? Jakiś reset, format baterii ?

#2 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 22 sierpnia 2012 - 09:14

Format baterii odpada to nie nokia. Czasy w użyciu i gotowości masz takie same czy różne?

#3 Haqu

Haqu
  • 15 postów

Napisano 22 sierpnia 2012 - 10:03

Dzisiaj troche poużywam i dam znać. Wydaje mi się, że są podobne ale jeszcze to sprawdze

#4 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 22 sierpnia 2012 - 10:10

Dane na temat czasów w uzyciu i gotowości masz w ustawieniach, Wystarczy odczytać.

#5 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 22 sierpnia 2012 - 10:29

I nie używaj właśnie. Niech poleży z 3 godziny i zobacz czy czas gotowości jest dużo wiekszy niz uzycie czy taki sam

#6 Haqu

Haqu
  • 15 postów

Napisano 22 sierpnia 2012 - 10:52

OK, właśnie skończył się ładować i go zostawię w spokoju na te 3 godziny i dam znać po południu co i jak ;)

#7 Haqu

Haqu
  • 15 postów

Napisano 22 sierpnia 2012 - 13:56

Dobra, zostawiłem go na te 3 godziny w stanie "nieużywania" odebrałem 1 i wykonałem 1 telefon tylko - poziom baterii 82% Użycie: W gotowości 2 godz. 42 minuty W użyciu 1 godzina 58 minut. Tak jakby telefon był używany, a te telefony łącznie trwały może z 2 minuty góra.

#8 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 22 sierpnia 2012 - 13:58

Skype Ci nie działa w tle czasem?

#9 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 22 sierpnia 2012 - 14:04

Czasy są różne. Sprawdź jak pisze macieks72 skype, imo.im działają w tle i jedzą baterię w oczach.

#10 Haqu

Haqu
  • 15 postów

Napisano 22 sierpnia 2012 - 14:13

Raczej nie działa, bo otrzymywałbym powiadomienia o nowych wiadomościach, a takich nie dostaję. Facebook chyba działa w tle, ale jak to skutecznie powyłączać w takim razie ? Niby je zamykam, ale one i tak działają w tle Dodam, że bateria spadła już do 76% Wyłączę i włączę telefon może.

#11 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 22 sierpnia 2012 - 14:14

Dlaczego 'raczej' i dlaczego 'chyba' - strasznie pomocny jesteś i to przy swoim problemie, pozamykaj wszystko co masz w tle i sprawdź ponownie te czasy. Dwa razy Home button, na dolę będziesz widział, przytrzymaj paluch na ikonkach i pozamykaj. Albo zajrzyj do instrukcji.

#12 Haqu

Haqu
  • 15 postów

Napisano 22 sierpnia 2012 - 14:16

Dlaczego 'raczej' i dlaczego 'chyba', pozamykaj wszystko co masz w tle i sprawdź ponownie te czasy.

Ponieważ mimo iż je zamykam (nie minimalizuję, naciskam 2 razy home i wszystkie zamykam) to i tak takie powiadomienia np z facebooka potrafią dochodzić.
Wszystko regularnie zamykam.

Dwa razy Home button, na dolę będziesz widział, przytrzymaj paluch na ikonkach i pozamykaj. Albo zajrzyj do instrukcji.

Tak właśnie robię i cały czas robiłem.

Dodam aktualne wyniki:
W użyciu 2 godziny 19 minut
w gotowości 3 godziny 4 minuty

#13 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 22 sierpnia 2012 - 14:20

Powiadomienia to inna sprawa, skype działa troszkę inaczej (nie na powiadomieniach, tylko chodzi w tle). Ale skoro pozamykane i nadal "je" baterię to nie mam pomysłu na tę chwilę.

#14 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 22 sierpnia 2012 - 14:21

Wywal powiadomienia z fb z centrum powiadomień nic nie będzie dochodzić. Możesz zaaplikować hard reset. Jeśli nie pomoże restore z kopią, a jak to nie pomoże restore bez kopii.

#15 Haqu

Haqu
  • 15 postów

Napisano 22 sierpnia 2012 - 14:23

Powiadomienia to inna sprawa, skype działa troszkę inaczej (nie na powiadomieniach, tylko chodzi w tle).

Ale skoro pozamykane i nadal "je" baterię to nie mam pomysłu na tę chwilę.

Wywal powiadomienia z fb z centrum powiadomień nic nie będzie dochodzić.

Te powiadomienia mi nie przeszkadzają, ale myślałem że to one wpływają na stan baterii. Wyłączyłem i włączyłem telefon może to wina jakiegoś procesu. Sam już nie wiem czego to może być problem.

//Ok, zrobię sobie kopię zapasową (nie chciałbym potracić muzyki i tak dalej) i zrobię hard reset jak sytuacja się nie zmieni

#16 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 22 sierpnia 2012 - 14:28

Ja bym pozamykał wszystko, zrestartował telefon i jeszcze raz to przetestował.

ja będzie tak samo, to potem to:

Możesz zaaplikować hard reset. Jeśli nie pomoże restore z kopią, a jak to nie pomoże restore bez kopii.

#17 Haqu

Haqu
  • 15 postów

Napisano 22 sierpnia 2012 - 14:34

No dobra, tak zrobię. Zobaczymy jak to będzie

#18 Haqu

Haqu
  • 15 postów

Napisano 22 sierpnia 2012 - 17:28

Ile ten Hard Reset trwa? Bo to kółeczko się kręci kręci :< //Dobra poszło aktualnie mam 62% baterii Zobaczymy jak będzie potem

#19 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 22 sierpnia 2012 - 18:57

Wejdź w Ustawienia>Powiadomienia i powyłączaj wszystko co nie jest od Apple'a, kiedyś miałem Palringo, które pomimo zabicia procesu odbierało mi wiadomości i włączało się samo, jak doszła jakaś wiadomość.

#20 Haqu

Haqu
  • 15 postów

Napisano 22 sierpnia 2012 - 20:23

Wejdź w Ustawienia>Powiadomienia i powyłączaj wszystko co nie jest od Apple'a, kiedyś miałem Palringo, które pomimo zabicia procesu odbierało mi wiadomości i włączało się samo, jak doszła jakaś wiadomość.

Dzięki, tak zrobię.

A problem chyba został rozwiązany. Aktualnie mam 59% baterii, a o 18:28 miałem 62%
Dzięki wam wszystkim za pomoc

#21 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 22 sierpnia 2012 - 20:41

Zatem poki co zamykamy, gdyby trzeba było otworzyć proszę pisać na PW.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych