Nie można zainstalować systemu po formacie dysku.
Napisano 21 sierpnia 2012 - 22:57
Napisano 21 sierpnia 2012 - 23:00
Napisano 21 sierpnia 2012 - 23:01
Napisano 21 sierpnia 2012 - 23:12
Robiłem kilka razy, po wybraniu dysku komputer resetuje się i tak wkólko. Wszystko jest sprawne. Naped,dysk,płyta. Poprostu nie łapie bootowania z płyty tylko się resetuje w kółko. Ogolnie problem powstał przez instalacje liona na komputerze. Nie dało rady przywrócić normlanie na leoparda to wziełem i sformatowałem dysk. Poprzednio pomagało czyszczenie pramu ale teraz nie pomaga pram widać że się czyści ale nadal jest tak jakby się nie czyścił. Wszelkie kombinacje klawiszy do zmuszenia go do bootwania z cd nie działaja tez. Są jakieś komendy z single user mod do naprawy tego stanu rzeczy ?Procedura opisywana milion razy:
trzymaj alt przy starcie komputera, pojawi się okno wyboru, wybierz płytkę, następnie za pomocą Narzędzi dyskowych sformatuj dysk na Mac OS Extended (journaled), przejdź do instalacji systemu
Napisano 21 sierpnia 2012 - 23:20
Napisano 22 sierpnia 2012 - 06:34
Napisano 22 sierpnia 2012 - 10:30
---------- Wpis dodano o 11:30 ---------- Poprzedni wpis dodano o 09:52 ----------
BTW znalazlem podobny temat. Po instalacji liona nie mozna powrocic do niższego systemu normalnie. Poleciliście mu format dysku i ten sam problem nie można zbootwać plyty z niższym systemem nadal bootowala sie tylko ta z lionem http://myapple.pl/ma...ow-leopard.html Według mnie jakiś problem z wyborem bootowania jest ale dziwne ze reset pramu tego nie rozwiazuje.
Napisano 22 sierpnia 2012 - 14:22
Napisano 22 sierpnia 2012 - 14:34
Napisano 22 sierpnia 2012 - 15:01
---------- Wpis dodano o 16:01 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:45 ----------
Wpadłem na jeszcze jeden pomysł. Jako iż mam jeszcze dwa macki z leopardem to żeby wyjąc dysk i przez adapter podłączyć do innego i tam utworzyć partycje rozruchowa z systemem. Pytanie tylko czy to coś da

Napisano 22 sierpnia 2012 - 16:43
Owszem wszystko wspomniałem. Na zagranicznym forum tez znalazlem taka informacje że jak się wgra Liona to jakiś firmware sie nadpisuje i nie idzie zbootwać z niższego systemu. Zreszta temat na tym forum by to potwierdzał. Nawet jak miałem jeszcze tego liona i wyczyscilem pram ze udalo mi sie zbootwać z plytki leoparda to uruchamial mi sie tylko instalacja Liona z Recovery HD także wszystko wskazywało by na to że taki jest stan rzeczy.
---------- Wpis dodano o 16:01 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:45 ----------
Wpadłem na jeszcze jeden pomysł. Jako iż mam jeszcze dwa macki z leopardem to żeby wyjąc dysk i przez adapter podłączyć do innego i tam utworzyć partycje rozruchowa z systemem. Pytanie tylko czy to coś da
Da, będzie działać. Mi działało.
Napisano 22 sierpnia 2012 - 22:03
Napisano 23 sierpnia 2012 - 07:49
Zdaje sie pomineles cala strone tematu kolego. Ten dysk jest czysty.A nie prościej będzie wyzerować dysk i na taki czysty wrzucić tą instalkę?
Napisano 23 sierpnia 2012 - 07:55
Zdaje sie pomineles cala strone tematu kolego. Ten dysk jest czysty.
Ma usunięte partycje a nie jest czysty. Mimo usunięcia partycji dane pozostają lecz są nie odczytywane . Zerowanie powoduje kompletne usunięcie wszystkich danych - mówiąc prościej, po zerowaniu otrzymujesz dysk w stanie jakbyś go zakupił w sklepie.
Napisano 23 sierpnia 2012 - 08:11
Ma usunięte partycje a nie jest czysty. Mimo usunięcia partycji dane pozostają lecz są nie odczytywane . Zerowanie powoduje kompletne usunięcie wszystkich danych - mówiąc prościej, po zerowaniu otrzymujesz dysk w stanie jakbyś go zakupił w sklepie.
Dokładnie.
Napisano 23 sierpnia 2012 - 14:30
Napisano 23 sierpnia 2012 - 20:52
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych