Nie mo偶na zainstalowa膰 systemu po formacie dysku.
Napisano 21 sierpnia 2012 - 22:57
Napisano 21 sierpnia 2012 - 23:00
Napisano 21 sierpnia 2012 - 23:01
Napisano 21 sierpnia 2012 - 23:12
Robi艂em kilka razy, po wybraniu dysku komputer resetuje si臋 i tak wk贸lko. Wszystko jest sprawne. Naped,dysk,p艂yta. Poprostu nie 艂apie bootowania z p艂yty tylko si臋 resetuje w k贸艂ko. Ogolnie problem powsta艂 przez instalacje liona na komputerze. Nie da艂o rady przywr贸ci膰 normlanie na leoparda to wzie艂em i sformatowa艂em dysk. Poprzednio pomaga艂o czyszczenie pramu ale teraz nie pomaga pram wida膰 偶e si臋 czy艣ci ale nadal jest tak jakby si臋 nie czy艣ci艂. Wszelkie kombinacje klawiszy do zmuszenia go do bootwania z cd nie dzia艂aja tez. S膮 jakie艣 komendy z single user mod do naprawy tego stanu rzeczy ?Procedura opisywana milion razy:
trzymaj alt przy starcie komputera, pojawi si臋 okno wyboru, wybierz p艂ytk臋, nast臋pnie za pomoc膮 Narz臋dzi dyskowych sformatuj dysk na Mac OS Extended (journaled), przejd藕 do instalacji systemu
Napisano 21 sierpnia 2012 - 23:20
Napisano 22 sierpnia 2012 - 06:34
Napisano 22 sierpnia 2012 - 10:30
---------- Wpis dodano o 11:30 ---------- Poprzedni wpis dodano o 09:52 ----------
BTW znalazlem podobny temat. Po instalacji liona nie mozna powrocic do ni偶szego systemu normalnie. Polecili艣cie mu format dysku i ten sam problem nie mo偶na zbootwa膰 plyty z ni偶szym systemem nadal bootowala sie tylko ta z lionem http://myapple.pl/ma...ow-leopard.html Wed艂ug mnie jaki艣 problem z wyborem bootowania jest ale dziwne ze reset pramu tego nie rozwiazuje.
Napisano 22 sierpnia 2012 - 14:22
Napisano 22 sierpnia 2012 - 14:34
Napisano 22 sierpnia 2012 - 15:01
---------- Wpis dodano o 16:01 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:45 ----------
Wpad艂em na jeszcze jeden pomys艂. Jako i偶 mam jeszcze dwa macki z leopardem to 偶eby wyj膮c dysk i przez adapter pod艂膮czy膰 do innego i tam utworzy膰 partycje rozruchowa z systemem. Pytanie tylko czy to co艣 da
Napisano 22 sierpnia 2012 - 16:43
Owszem wszystko wspomnia艂em. Na zagranicznym forum tez znalazlem taka informacje 偶e jak si臋 wgra Liona to jaki艣 firmware sie nadpisuje i nie idzie zbootwa膰 z ni偶szego systemu. Zreszta temat na tym forum by to potwierdza艂. Nawet jak mia艂em jeszcze tego liona i wyczyscilem pram ze udalo mi sie zbootwa膰 z plytki leoparda to uruchamial mi sie tylko instalacja Liona z Recovery HD tak偶e wszystko wskazywa艂o by na to 偶e taki jest stan rzeczy.
---------- Wpis dodano o 16:01 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:45 ----------
Wpad艂em na jeszcze jeden pomys艂. Jako i偶 mam jeszcze dwa macki z leopardem to 偶eby wyj膮c dysk i przez adapter pod艂膮czy膰 do innego i tam utworzy膰 partycje rozruchowa z systemem. Pytanie tylko czy to co艣 da
Da, b臋dzie dzia艂a膰. Mi dzia艂a艂o.
Napisano 22 sierpnia 2012 - 22:03
Napisano 23 sierpnia 2012 - 07:49
Zdaje sie pomineles cala strone tematu kolego. Ten dysk jest czysty.A nie pro艣ciej b臋dzie wyzerowa膰 dysk i na taki czysty wrzuci膰 t膮 instalk臋?
Napisano 23 sierpnia 2012 - 07:55
Zdaje sie pomineles cala strone tematu kolego. Ten dysk jest czysty.
Ma usuni臋te partycje a nie jest czysty. Mimo usuni臋cia partycji dane pozostaj膮 lecz s膮 nie odczytywane . Zerowanie powoduje kompletne usuni臋cie wszystkich danych - m贸wi膮c pro艣ciej, po zerowaniu otrzymujesz dysk w stanie jakby艣 go zakupi艂 w sklepie.
Napisano 23 sierpnia 2012 - 08:11
Ma usuni臋te partycje a nie jest czysty. Mimo usuni臋cia partycji dane pozostaj膮 lecz s膮 nie odczytywane . Zerowanie powoduje kompletne usuni臋cie wszystkich danych - m贸wi膮c pro艣ciej, po zerowaniu otrzymujesz dysk w stanie jakby艣 go zakupi艂 w sklepie.
Dok艂adnie.
Napisano 23 sierpnia 2012 - 14:30
Napisano 23 sierpnia 2012 - 20:52
U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1
0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych