Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

System zawiesza się po uruchomieniu iTunes - Windows XP

• This topic is locked This topic is locked
22 replies to this topic

#1 Krzysio_niejadek

Krzysio_niejadek
  • 128 posts

Posted 21 August 2012 - 22:07

Witam, problem taki jak w tytule. Kiedy uruchamiam iTunes, system się zawiesza. Już 3 razy reinstalowałem program. W czym tkwi problem?

#2 iBook

iBook
  • 580 posts

Posted 21 August 2012 - 22:09

W czym tkwi problem?

W Windowsie.

#3 Krzysio_niejadek

Krzysio_niejadek
  • 128 posts

Posted 21 August 2012 - 22:17

W jakim sensie? ja nigdy wcześniej problemów z nim nie miałem. Sądzę, że to dobry system, z Mac OS nie miałem styczności. Ale do rzeczy, nie ma ktoś pojęcia jak rozwiązać ten problem?

#4 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 21 August 2012 - 23:04

Niestety, nie mamy pojęcia co masz w Windowsie, błąd powoduje system, albo coś w nim zainstalowane.

#5 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 21 August 2012 - 23:11

Zawiesza? Znaczy jak dokładnie? Blue screen dostajesz? Czy na czymś innym to zawieszanie polega. Jak blue screen to zrób jego zdjęcie chociaż.

#6 iBook

iBook
  • 580 posts

Posted 22 August 2012 - 00:54

Zrób sobie reinstall windowsa i pewnie będzie dobrze, a jak nie chcesz tego robić to szukaj pomocy na forum windowsowym. My Ci nie pomożemy po pewnie większość tutaj, tak jak ja, dostaje trzęsiawki i wysypki na widok windowsa.

#7 Zbig.AppleUser

Zbig.AppleUser
  • 1327 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 August 2012 - 01:12

iTunes pod Windowsem nie dziala za dobrze. Zrobili zgodność tak tylko, żeby było. Pewnie masz jakiś konflikt sterowników lub usług czy coś.

#8 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 22 August 2012 - 01:13

Ja nie dostaję wysypki i chcę mu nawet pomóc, ale może faktycznie na windowsowym forum szybciej znajdzie odpowiedź.

#9 Krzysio_niejadek

Krzysio_niejadek
  • 128 posts

Posted 22 August 2012 - 20:01

Dziękuje za liczne odpowiedzi. Po włączeniu system po prostu się zawiesza, mogę tylko kursorem ruszać, nic poza tym. Normalnie bym wgrał na nowo system, ale ostatnio dopiero co to robiłem bo już laptop ledwo zipie i co jakiś czas muszę.

#10 Zbig.AppleUser

Zbig.AppleUser
  • 1327 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 August 2012 - 20:58

Windowsy niestety tak mają. Trzeba być informatykiem aby utrzymać ten system w dobrej kondycji.

#11 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 22 August 2012 - 21:09

Zbig - tak jest, a teraz dostaniesz medal za szerzenie głupot.

#12 Iro

Iro
  • 6955 posts

Posted 22 August 2012 - 21:17

Windowsy niestety tak mają. Trzeba być informatykiem aby utrzymać ten system w dobrej kondycji.

Moja żona nie jest informatykiem, a ma XP zainstalowany w 2008 roku. Do dziś nie było z nim żadnych problemów.
Z iTunes, to sprawa Apple. Specjalnie nie poprawiają błędów, żeby się ludzie przesiadali na maki.
A tu jak się okazuje Apple nie potrafi porządnie napisać programu. Pod Windows jest cała masa dobrze napisanego softu. który działa bez żadnych problemów.

#13 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 22 August 2012 - 21:26

Panowie z góry prosze o nierozpoczynanie OT o wyższości jednego systemu operacyjnego nad drugim. Kazdy ma swoje racje i niech przy nich zostanie. Skupmy sie na temacie tego wątku.

#14 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 22 August 2012 - 21:31

Tak, wielki spisek dziejowy.
Bo więcej osób się wtedy przekona do maków (bo program od Apple ma błędy, to pewnie system jest bajeczny, logiczne), no i przecież Windows to mniejszość klientów, których przecież można w ten sposób olać.

Pod OS X jest też cała masa dobrze napisanego softu, który działa bez żadnych problemów, ale MS Office raczej długo nie był jednym z nich (teraz podobno lepiej, ale trudno mi powiedzieć) - też celowe działanie MS żeby przekonać użytkowników do Windowsa i zmuszenia do zakupu kolejnej licencji MS Office? Czy też MS nie potrafi porządnie napisać programu?

Serio, taki poziom reprezentujesz? Zawsze myślałem, że chociaż trochę wyższy.

co do tematu - a problem na innym koncie użytkownika też występuje?
próbowałeś uruchamiać iTunes w 'safe mode'?
próbowałeś rzeczy z http://support.apple.com/kb/TS1421 ?

#15 eskimokiss

eskimokiss
  • 23 posts
  • SkądToruń, PL

Posted 22 August 2012 - 21:46

iTunes strasznie obciąża system, mi na w miarę dobrym PC + Windowsie XP włączał się dobre 2 minuty, czasami nawet zacinając komputer. Pewnie Twój laptop po prostu tego nie wytrzymuje. Mi szybciej zaczęło działać na Windowsie 7. : )

#16 Krzysio_niejadek

Krzysio_niejadek
  • 128 posts

Posted 22 August 2012 - 22:11

A więc po przydatnej odpowiedzi "Roberto" sprawa wygląda następująco. Na innym koncie, iTunes działa bez problemowo. Na moim, bez zmian. Resztę rzeczy, które poleciłeś sprawdzę w późniejszych godzinach. Bardzo dziękuje, z pewnością coś z tych rzeczy podziała.

#17 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 22 August 2012 - 22:56

Ja jakiś czas temu z ciekawości sprawdziłem jak to źle działa ten iTunes na Windows i działało wszystko bardzo normalnie. 2 minuty? U mnie to "klikam i mam". Wszystko chodzi normalnie i szybko, nic nie obciąża procka. Więc pierdoły opowiadacie "że to norma na win jest".

#18 Zbig.AppleUser

Zbig.AppleUser
  • 1327 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 August 2012 - 08:23

Nie zgodzę się z Wami. Wszyscy moi znajomi ze mną włącznie mieli nieprzyjemności z "okienkami". Mulenie, kłopoty, problemy i awarie. Non stop. Paru z nich przesiadło się na OS X i mają spokój. Osobiście sprawdziłem iTunesa na PC o znakomitych niby parametrach. Może nie było dramatu ale rewelacji rownież próżno szukać. Mówię o własnych odczuciach i doświadczeniach.

#19 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 posts

Posted 23 August 2012 - 09:14

Moja żona nie jest informatykiem, a ma XP zainstalowany w 2008 roku. Do dziś nie było z nim żadnych problemów.
Z iTunes, to sprawa Apple. Specjalnie nie poprawiają błędów, żeby się ludzie przesiadali na maki.
A tu jak się okazuje Apple nie potrafi porządnie napisać programu. Pod Windows jest cała masa dobrze napisanego softu. który działa bez żadnych problemów.

Haha, ale ten iTunes ma według ciebie moc i siłę, skoro twierdzisz ze Apple specjalnie nie poprawia w nim błędów, chcąc pozyskać nowych klientów. Taaaa, napewno z powodu źle działającego duetu p.t. Windows i iTunes ludzie masowo zaczną się przesadzać na Mac'a i OS X. Już to widzę.

#20 Zbig.AppleUser

Zbig.AppleUser
  • 1327 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 August 2012 - 09:17

Haha, ale ten iTunes ma według ciebie moc i siłę, skoro twierdzisz ze Apple specjalnie nie poprawia w nim błędów, chcąc pozyskać nowych klientów. Taaaa, napewno z powodu źle działającego duetu p.t. Windows i iTunes ludzie masowo zaczną się przesadzać na Mac'a i OS X. Już to widzę.

Dokładnie!

#21 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 23 August 2012 - 09:23

Panowie ostatni raz proszę i nierobieine OT, to nie wątek o tym na którym systemie iTunes działa lepiej. Chcecie pomóc autorowi w problemie zapraszam, nie chcecie bądź nie macie już pomysłu jak - trudno, ale powstrzymajcie się od OT i wzajemnych złośliwości.

#22 Krzysio_niejadek

Krzysio_niejadek
  • 128 posts

Posted 23 August 2012 - 11:24

Panie i panowie, po problemie, kiedy jakimś cudem włączył się iTunes zobaczyłem, że nie chce za aktualizować utworu z pewnego albumu. Po czym usunąłem ten album i wszystko działa. Jak na razie, dziękuje za wszelkie odpowiedzi, a zbędne proszę usunąć, bo komuś może się ten temat przydać.

#23 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 23 August 2012 - 11:25

Problem rozwiązany, temat zamykam.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users