Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Sony Xperia S podłączenie do Mac

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 Ppopik

Ppopik
  • 13 postów

Napisano 21 sierpnia 2012 - 14:12

Witam otóż mam problem. Mac nie widzi mojego telefonu Sony Xperia S. Próbowałem już programu Sony Bridge for Mac, ale już od godziny się nie chcę połączyć. Telefon ma system android ice cream sandwich. Proszę o pomoc.

#2 adrixop95

adrixop95
  • 843 postów
  • SkądSosnowiec, PL

Napisano 21 sierpnia 2012 - 14:28

Ustawiłeś w andku jako dysk zewnętrzny ?

#3 Ppopik

Ppopik
  • 13 postów

Napisano 21 sierpnia 2012 - 15:03

Tak... w programie sony bridge for mac cały czas pisze connecting ;(

#4 adrixop95

adrixop95
  • 843 postów
  • SkądSosnowiec, PL

Napisano 21 sierpnia 2012 - 15:11

Mogę się zapytać po co Ci ta aplikacja? Mam na myśli abyś miał ustawione w androidzie jako dysk zewnętrzny i bezpośrednio wrzucać na niego jak na prendrive wrzucać muzykę ect. Wchodzisz w Ustawienia>Karta SD i pamięć telefonu>Pamięć masowa tylko... (stan na androida 2.3, lecz nie sądzę aby się coś zmieniło w nowszym). Musisz posiadać kartę SD oczywiście.

#5 Ppopik

Ppopik
  • 13 postów

Napisano 21 sierpnia 2012 - 16:00

W Sony Xperia S nie ma wejścia na kartę pamięci ma dysk wirtualny. Próbowałem wszelkich sposobów. Na Windowsie podłączenie odbywało się bez problemu. Jak zawiodły tradycyjne metody chciałem spróbować jakiegoś programu.

#6 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 339 postów

Napisano 21 sierpnia 2012 - 16:00

To się po MTP przedstawia? To weź Android File Transfer, na android.com dają.

#7 Ppopik

Ppopik
  • 13 postów

Napisano 21 sierpnia 2012 - 16:17

Niestety Android File Transfer nie dał rady (pisze, że nie znaleziono urządzenia android) ;( Mam ustawione żeby podłączyło jako pamięć masową

#8 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 339 postów

Napisano 21 sierpnia 2012 - 16:33

No to jak UMS, to system powinien sam znaleźć. Widzisz w disk utility?

#9 janhalb

janhalb
  • 951 postów

Napisano 21 sierpnia 2012 - 16:49

A może GoGadget od MarkSpace? Albo EasyPhone Tunes? To specjalne programy do przerzucania z Maka na urządzenia z Androidem... A do synchronizacji książki adresowej i kalendarza masz MissingSync for Android... (płatne, ale do zniesienia).

#10 Prodromos76

Prodromos76
  • 24 postów

Napisano 21 sierpnia 2012 - 17:35

To przestaw z dysku na aparat, wtedy Android File Transfer powinien zadziałać. I w opcjach programisty zaznacz "debugowanie USB". U mnie na Sony i na Galaxy S3 działało, póki Samsung nie wypuścił aktualizacji, która spowodowała, że mogę podłączyć S3 jako aparat, ale jako dysk zewnętrzny już nie. Problem niestety powszechny i szeroko opisany. Ale z Xperią powinno się udać.

#11 Ppopik

Ppopik
  • 13 postów

Napisano 21 sierpnia 2012 - 18:46

Dzięki wielkie za dużo porad, ale niestety żadne nie działają. Jakby ktoś miał jakieś pomysły to proszę piszcie .

#12 Harrunio

Harrunio
  • 325 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 22 sierpnia 2012 - 08:28

Potrzebujesz sterowniki USB do podłączenia androidowego telefonu do kompa. Takowe sterowniki pozwalają na komunikację przez ADB (debugowanie). Wtedy będziesz mógł podłączyć swoj telefon do kompa i korzystać z protokołu ADB do przesyłania plików. Na windows instalując ten soft od sony sterowniki zostały zainstalowane, na OSX najwyraźniej nie. Kiedyś miałem ten sam problem z moim DHD. Czy twój telefon jest rootowany? Czy posiadasz zainstalowane CWM lub jakiś odpowiednik? Zobacz czy masz najnowszą wersję tego softu od SONY. Z tego co czytalem Sony wie o problemie i rzekomo rozwiązało go w następnych wersjach swojego pakietu.

#13 Ppopik

Ppopik
  • 13 postów

Napisano 02 września 2012 - 21:33

Dla tych którzy by mieli ten sam problem. Został rozwiązany. Niedawno ukazała się aktualizacja do Sony Bridge for Mac i wszystko działa jak należy.

#14 acek78

acek78
  • 7 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 lutego 2013 - 14:26

Mam ten sam kłopot z Galaxy SIII. Po podłączeniu USB, ładuje telefon, ale nie jest widoczny jako dysk (jest połączony jako Urządzenie multimedialne, a degubowanie jest włączone). Android File Transfer nie można obecnie ściągnąć, a i tak czytałem, że nie tnie i jest kłopotliwa. Kies nie łączy tel. z komputerem. Będę bardzo wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu tego problemu.

#15 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 339 postów

Napisano 16 lutego 2013 - 15:46

Nie da się. Nowe androidy nie przedstawia się jako UMS, tylko jako MTP.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych