Pomóżcie proszę…
Chodzi o Final Cut Pro X, cały efekt mojej 2-miesięcznej pracy może być utracony.
Wczoraj kończąc film program zaczął renerować końcowe napisy.Kończyła się bateria a byłem poza źródłem zasilania. Zamknąłem więc klapkę. I od tamtego czasu jest katastrofa yzn. po odpaleniu FCP X cały czas renderuje a kiedy usiłuję zrobić na nim cokolwiek-kręci się "pizzza".Wymuszałem zamknięcie -nic nie pomogło.Zostawiłem go z tym renderowaniem na 10 godzin- żadnego procentowego postępu.Poradżcie co mogę zrobić by FCP X odpalił w końcu...

FCP X- zawieszka...
Rozpoczęty przez
maciejwilu
, 21 sie 2012 09:23
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 21 sierpnia 2012 - 09:23
Napisano 21 sierpnia 2012 - 10:58
"Uwal go" z poziomu Activity Monitor.
FCPX ma ciągły zapis więc nie powinieneś nic stracić, może poza renderami końcowymi.
Gdybyś miał jednak problem, to tu:
[url=http://www.fcp.co/final-cut-pro/tutorials/812-fixing-corrupt-event-database-files-in-final-cut-pro-x-]Fixing corrupt event database files in Final Cut Pro X - fcp.co[/url]
jest rozwiązanie.
Pozdr
FCPX ma ciągły zapis więc nie powinieneś nic stracić, może poza renderami końcowymi.
Gdybyś miał jednak problem, to tu:
[url=http://www.fcp.co/final-cut-pro/tutorials/812-fixing-corrupt-event-database-files-in-final-cut-pro-x-]Fixing corrupt event database files in Final Cut Pro X - fcp.co[/url]
jest rozwiązanie.
Pozdr
Napisano 21 sierpnia 2012 - 11:38
Problem w tym,że ja go mogę zamknąć ale po odpaleniu dalej się zawiesza...
Napisano 21 sierpnia 2012 - 16:08
Spróbuj rozwiązania z linku.
Pozdr
Napisano 22 sierpnia 2012 - 00:35
Ogromnie dzięki za pomoc...niestety to nie działa.Ładuje timeline w nieskończoność i mam komunikat,że "plik może być uszkodzony, obcięty w złym formacie" cokolwiek to znaczy...Kurde masę czasu nad tym spędziłem, mój błąd,że nie zapisałem tego wcześniej w mov, ale nie sądziłem,ę coś takiego się zdarzy...cholera nie ma innego sposobu?
Napisano 23 sierpnia 2012 - 22:20
Nie chcąc zakładać nowego tematu- intuicja podpowiada,że problemy są powiązane.Nie mogę nagrać na płyte nic z final Cut pojawia się komunikat o błędzie (DSPPublishing error-29).Ktoś ma pomysł, jak to naprawić?
Napisano 23 sierpnia 2012 - 23:47
Może masz jakiś problem z assetami. Sprawdź czy jakieś backgroundy itp nie są większe niż rozdzielczość projektu. Statyczne obrazki najlepiej wrzucać w png lub w ostateczności jpg.
Jeśli problem będzie się pojawiał nadal, to podeślij mi crash log. Najlepiej wklejając go tu funkcją "code"
Napisano 04 marca 2013 - 02:08
Nie chcąc zakładać nowego tematu. Mam problem,z którym się już kiedyś spotkałem.Wtedy pomogło postawienie na nowo systemu. Mianowicie: usiłuję wypalić płytę DVD ( Final cut pro X), robię to już 8 raz i za każdym wyskakuje komunikat " błąd -29".Dzieje się tak pod koniec procesu.Kompletnie nie wiem,jak sobie z tym poradzić. Mógłbym oczywiście zapisac film, importować na nowo do FCP i wypalić płytkę-wtedy pójdzie, ale chyba nie w tym rzecz, poza tym dwie konwersje obniżą, jakość...Ktoś może coś podpowiedzieć?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych