Diablo II PC i OSX Instaler
Posted 17 October 2008 - 19:50

Posted 18 October 2008 - 11:23
Unfortunately the latest Mac OS 10.5.5 Combo update did update all the graphics card drivers except for the GMA X3100, which is the card you have in your Mac, and thus it still won't allow Diablo II work because it doesn't support the ability to support games running in 256 colors. At present we are working on an update to the game to bypass the graphic card's limitation, but it might be a while before the update comes out.
In the mean time you can perform an Archive & Install (Preserve users and network settings) of the Mac OS to 10.5.1 or wait for the game's upgrade to come out.
I will keep your e-mail and let you know as soon as our update comes out.
Rad
Mac Technical Support
Blizzard Entertainment
macsupport@blizzard.com
Posted 12 February 2009 - 00:52
Starcraft jest w wersji hybrydowej, nawet ten sprzedawany w Polsce.
I mam go właśnie zainstalowanego przez instalator dla OSX.
Dlatego pomyślałem że może z D2 też sie uda
Nawet ten sprzedawany w Polsce? Masz na mysli gre w sklepach, w pudelkach z napisam PC/MAC?!
Przy okazji pozwolcie, ze podziele sie z Wami swym zalem. Mniejsza juz z tym, ze Blizzard w Polsce nie wychodzi pod PC/MAC jak w cywilizowanych krajach.
Najbardziej irytuje mnie fakt, ze w Polsce nie wydaje sie juz niemal gier w oryginalnej wersji jezykowej. Wszystko jest spolszczone bo gnojki nie chca sie uczyc angielskiego! Mogliby zrobic przynajmniej podwojna! Irytuje mnie to jak cholera bo niemal wszystko musze sciagac przez eBay! I kto powinien za to beknac? Komu kopa w d..? Mace jakies tropy?
Jako podrostek gralem we wszystko po angielsku. Nie tylko grom zawdzieczam znajomosc tego jezyka, ale godziny przed kompem z grami po angielsku na pewno nie zaszkodzily moim postepom. .A teraz.. W Brother's in Arms Hell's Highway amerykanski zolnierz mowi:
"Ej Dzon, sciagnij ten EmDzi czterdziesci dwa" (DOSLOWNIE! - sprawdzcie sobie na YouTube) Mozna sie zesrebrzyc! K..MAC!
I dlaczego nie ma tu Diablo na Maka? I czemu, do cholery jasnej, ten jedyny co jest - na PC- musi byc tylko po polsku...
Guilty ones will be tracked and terminated:)
---- Dodano 12-02-2009 o godzinie 01:43 ----
Przesledzilem Wasze posty w poszukiwaniu wskazowki do rozwiazania swego problemu, ale wydaje mi sie, ze nie znalazlem. Swoja droga podziwiam Wasze zmagania tym bardziej, ze jako posiadacz Mac'a zaczynam juz miec podobne przygody.
Otoz ciekaw jestem, czy po zakupie klucza do Diablo2 na aukcji w allegro bede mogl sciagnac gre w wersji hybrydowej czy jednak szczescie nie lezy tak blisko...?
Posted 22 February 2009 - 14:09
Witam.
Znalazłem coś takiego:
[url=http://www.macgamefiles.com/detail.php?item=20233]Macgamefiles.com: BETA: Diablo II - X3100 graphics update[/url]
Po uruchomieniu tego patcha Diablo 2 zadziałał na X3100.
Niestety nie mam mozliwości przetestowania z LOD. Jeżeli komus się uda to proszę o info.
Pozdrawiam.
Posted 22 February 2009 - 16:33
Zeby zaoszczedzic sobie problemow, najlepiej sciagnac gre przy pomocy przegladarki Mozilla. Ja sciagnalem przez Safari i mialem problemy. Przemila Pani z obslugi Blizzarda doradzila mi zalozenie drugiego konta administratora na swoim Mac'u i uzycie Firexofa. Jesli gre umiescimy w Aplikacjach, to mozemy zlikwidowac nowe konto administratora jesli nie jest nam potrzebne. Ten sposob wg Blizzarda dziala najlepiej. Gdyby jednak u kogos gra wciaz nie dzialala, sa jeszcze inne. Wszystkie zamieszczone w ponizszym mailu:
We’ve seen this issue with a few customers, and there are a couple of steps I’d like to try.
First is probably the easiest. Try a different browser.
If that doesn’t work, the DNS cache may need to be flushed. To do this go into the Terminal (Go > Utilities > Terminal) and type in the following:
For Leopard (10.5):
dscacheutil -flushcache
Press Return
For Tiger (10.4) and Panther (10.3):
lookupd -flushcache
Press Return
You can also try creating a new admin account:
1. Go to Apple menu => System Preferences => Accounts
2. Create a new Admin account
3. Log into that account
4. Go back into the [url=http://www.blizzard.com/store]Blizzard Store[/url] and sign in
5. Now go ahead and download downloader
6. Download the installer into the following folder: Mac HD => Users =>Shared
7. Log back into your original Account
8. Run the installer from the shared folder
9. make sure to delete the Account you just created
Finally, please make sure you’re using a wired connection. Apple has acknowledged an issue with the latest AirPort software so a wired connection is going to be far more stable.
Moze wiekszosc z Was juz to wie.. Niewazne. Czulem sie w obowiazku tym podzielic. Jesli dla kogos to jednak wzbogacajaca wiedza, a nie zna angielskiego i ma problemy z przetlumaczeniem, moze do mnie napisac i chetnie mu to przeloze na nasz jezyk.
Polecam wszystkim te forme zakupu. Jesli ktos jednak zywi sentyment do tradycyjnej formy- plyta, pudelko, instrukcja, to mam dla niego niespodzianke. Wkrotce mam nadzieje wystawic na Allegro 4 lub 5 "Diabelkow" II.
Posted 25 February 2009 - 15:54
Posted 28 February 2009 - 11:48
Witam.
Znalazłem coś takiego:
[url=http://www.macgamefiles.com/detail.php?item=20233]Macgamefiles.com: BETA: Diablo II - X3100 graphics update[/url]
Po uruchomieniu tego patcha Diablo 2 zadziałał na X3100.
Niestety nie mam mozliwości przetestowania z LOD. Jeżeli komus się uda to proszę o info.
Pozdrawiam.
Dziala z LOD (przynajmniej u mnie) niestety problem polega na tym, ze nie przeprowadzono jeszcze doglebnych testow na BN i poki co ta usluga nie dziala. Single player dziala normalnie (nie wiem jak polaczenie TCP/IP, bo jeszcze nie probowalem, ale chyba dziala normalnie).
Posted 13 April 2009 - 19:07
Posted 14 September 2009 - 09:18
Posted 14 September 2009 - 09:24
Posted 14 September 2009 - 09:50

Posted 30 October 2009 - 15:59
Instalery do pobrania obrazów D2 i D2LOD wersja ENG na maca
Instalery do pobrania obrazów D2 i D2LOD wersja PL na PC
Posted 01 November 2009 - 20:50
Posted 01 November 2009 - 21:38
Posted 02 November 2009 - 23:32
a bnet w onlinie już działa?
Działa.
Kurcze nie wiem jak zainstalować modyfikacje pozwalającą na zmianę rozdzielczości

Posted 03 November 2009 - 00:40
Działa.
ale czy działa na x3100 ?
Posted 05 November 2009 - 13:20

Posted 07 November 2009 - 12:33
Posted 10 November 2009 - 10:25

Posted 10 November 2009 - 13:20

Posted 10 November 2009 - 13:35
Posted 10 November 2009 - 14:39
Posted 11 November 2009 - 12:01

Posted 11 November 2009 - 15:33
1) Rozdzielczosc mozna miec tylko 640x480 lub 800x600. Dlatego ja preferuję grę na pełnym ekranie. Nawet na 19" panoramie gra się super
2) Na keye.pl jest też Starcraft + Broodwar za 12zł ;-) Też z serwera Blizzarda - już się zaopatrzyłem i sprawdziłem. Wersja ENG śmiga na 10.6.2 !!
p.s. Ja partyjkę w D2 / SC mogę dopiero w... hm.. poniedziałek. Tylko jak? Przez B-net czy może ktoś ma zewnętrzny IP do tcp/ip ?
ja mam zewnętrzny.... kiedyś możemy popykać

Jak coś to walcie na skypa:

p.ozgo login w skpe... z chęcią popykam w D2

---- Dodano 11-11-2009 o godzinie 15:37 ----
Jo co do wersji mac/pc Kupiłem dwa klucze na keye.pl i mam wersję*PL na Windę a ENG na MacOSC
Osobiście śmigam na Macu więc jestem ograniczony troszeczkę rozdziałką 800x600 a mój MBP spokojnie poszedłby na 1440x900. Dlatego kupiłem wersję Na Windę ale jeszcze nie sprawdzałem jak śmiga na większej rozdziałce na Win. Ktoś może się podzielić wrażeniami??
Posted 12 November 2009 - 18:14
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users