Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Diablo II PC i OSX Instaler

• This topic is locked This topic is locked
80 replies to this topic

#1 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5642 posts
Posted 30 November 2005 - 22:04

Zastanawiam się czy da radę zainstalować Diablo II PL w wersji dla PC przy użyciu instalatora dla OSX.

http://www.blizzard....0387p#OSXNative

Próbował może ktos takiej kombinacji?

Instalator grzecznie prosi o numer seryjny, niestety nie mam płytki żeby sprawdzić czy pociągnie wersję PC.

Pograłbym sobie a nie chce wydawać pieniędzy w ciemno :D

#2 krismiszcz

krismiszcz
  • 2414 posts
  • SkądLUBLIN

Posted 30 November 2005 - 22:07

wydaje mi się że potrzebujesz wersji tzn. Hybrydowej czyli edycja MAC&PC czasami można spotkać na Allegro. Jeśli chcesz mogę to sprawdzić bo tak się składa że mam diabełko II :) ...ale raczej "pecetowa" nie pójdzie na Mac-u :)

#3 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5642 posts
Posted 30 November 2005 - 22:10

Wiem że wersja hybrydowa była by najlepsza, ale to jest instaler pod OSX, waży sporo, więc może zawiera aplikacje pod OSX. Jeśli możesz to sprawdź :mrgreen:

#4 sagat

sagat
  • 350 posts
  • SkądPiaseczno

Posted 30 November 2005 - 23:44

nie wiem jak z diablo ale ja starcrafta zainstalowalem bez problemu tyle ze tam byla jakas wersja pod os 7.6

#5 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5642 posts
Posted 30 November 2005 - 23:51

nie wiem jak z diablo ale ja starcrafta zainstalowalem bez problemu tyle ze tam byla jakas wersja pod os 7.6

Starcraft jest w wersji hybrydowej, nawet ten sprzedawany w Polsce.

I mam go właśnie zainstalowanego przez instalator dla OSX.
Dlatego pomyślałem że może z D2 też sie uda :D

#6 Gość_brodek_*

Gość_brodek_*

Posted 01 December 2005 - 06:19

nie dziala... sprawdzalem, installer nie widzi plyty po wlozeniu....

#7 krismiszcz

krismiszcz
  • 2414 posts
  • SkądLUBLIN

Posted 01 December 2005 - 08:25

nie dziala... sprawdzalem, installer nie widzi plyty po wlozeniu....

zgadza się :cry:

[ Dodano: 2005-12-01, 08:27 ]
ale, jeśli posiadasz PC-etowy orginał to legalnie możesz sobie sciągnąć kopie zapasową z internetu :) ... chyba to będzie rozwiązanie, ale musisz posiadać orginał!

#8 Heidi

Heidi
  • 830 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 December 2005 - 17:17

A poza tym, po zainstalowaniu makowej wersji, można podmienić odpowiednie pliki z polskiej wersji PC i w ten sposób otrzymujemy na maku Diablo II po polsku ;-)

#9 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5642 posts
Posted 01 December 2005 - 17:21

Dzieki za sprawdzenie mojego pomysłu :D
Szkoda że nie chce zadziałać, ale trudno, może gdzieś trafie wersje hybrydową :roll:

ale, jeśli posiadasz PC-etowy orginał to legalnie możesz sobie sciągnąć kopie zapasową z internetu ... chyba to będzie rozwiązanie, ale musisz posiadać orginał!

Też o tym myślałem, tylko czy:
1. to jest legalne :?:
2. Czy serial od polskiej wersji pecetowej pozwoli na granie w wersję mac`ow, także w sieci :?:

[ Dodano: 2005-12-01, 17:24 ]

A poza tym, po zainstalowaniu makowej wersji, można podmienić odpowiednie pliki z polskiej wersji PC i w ten sposób otrzymujemy na maku Diablo II po polsku ;-)

Heidi, czy to jest sprawdzona metoda?

Jeśli tak, to jutro sie wybieram do Media 8)

#10 Heidi

Heidi
  • 830 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 December 2005 - 17:40

Nie sprawdzałem osobiście, ale kilka osób opisywało tę metodę, bodaj na Szarlotce, zastanawiając się głośno, dlaczego polski dystrybutor Blizzarda nie wydaje polskich wersji makowych, skoro jest to tak proste zadanie.

#11 ainaval

ainaval
  • 272 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 December 2005 - 17:50

2. Czy serial od polskiej wersji pecetowej pozwoli na granie w wersję mac`ow, także w sieci

Na 99,9% tak.
Działa to z Warcraft III, czemu z D2 miałoby nie działać :)

BTW - w okolicach Świąt prawdopodobnie będę miał Warcraft III PC/MAC do sprzedania, gdyby ktoś szukał :)

#12 Heidi

Heidi
  • 830 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 December 2005 - 17:52

Jak w dobrym stanie to jestem chętny.

#13 ainaval

ainaval
  • 272 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 December 2005 - 18:04

Z opisu: In DVD style case. Includes manual and key code. All as new. Nie wiem jeszcze jednak na 100% kiedy to będę miał, no i nie orientowałem sie w cenach. Dam znać w dziale Giełda kiedy gra już do mnie trafi.

#14 Heidi

Heidi
  • 830 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 December 2005 - 18:11

E tam, od razu Giełda. Może wystarczy PW :mrgreen:

#15 ainaval

ainaval
  • 272 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 December 2005 - 18:12

E tam, od razu Giełda. Może wystarczy PW

Będę miał w pamięci :)

#16 QDS

QDS
  • 45 posts
  • SkądPoznań

Posted 16 December 2005 - 08:06

a czy save z wersji pecetowej mozna uzyc na maku? (z Diablo II)

#17 kubatyszko

kubatyszko
  • 333 posts
  • SkądTokyo

Posted 04 May 2006 - 09:34

ja jeszcze dodam ze z tym diablo to jest dosyc dziwnie. mam wersje PL i EN (przywieziona z USA) - i nawet ta nie dziala bo nie jest niby hybrydowa. dziwne ze blizzard wydaje ta sama gre w wersji EN w formie hybrydowej i tylko PC.....

#18 joystick

joystick
  • 309 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 June 2006 - 01:52

U mnie carbon instalator też nie zobaczył pecetowej płyty. Ściągnąłem więc wersję na maca z sieci. Dodam tylko, iż klucz pecetowy zadziałał na macu bez problemu. Oczywiście nie udało się odpalić obydwu na raz. W tygodniu idę zatem do empiku po zakup nowego piec-zestawu (dla kluczy - osobno dla D2 i LoD). Może też w wolnej chwili sprawdzę możliwość polonizacji ;) Wydaje się, że operacja wygląda na całkowicie legalną bowiem licencja z tego co się doczytałem nie jest na nośnik a właśnie na klucz.

#19 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5642 posts
Posted 21 June 2006 - 06:24

joystick, czyli mac`owa płyta i polski serial pecetowy działają razem bez problemu? W takim razie poczekam co ci wyjdzie z próby polonizacji i też chyba potuptam do sklepu :D

#20 Kain

Kain
  • 514 posts
  • SkądParis [FR]

Posted 21 June 2006 - 09:26

joystick, czyli mac`owa płyta i polski serial pecetowy działają razem bez problemu? [...]

Owszem dzialaja, bo ja tak gram od jakichs 2tygodni :)

BTW -> polonizacja do ciachania jest raczej malo potrzebna ;)

#21 joystick

joystick
  • 309 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 June 2006 - 20:41

a i owszem. zastanawiam się nad tą polonizacją, ale powoli dochodzę do wniosku, że jak na pececie będę miał po polsku a na macu po angielsku to nawet lepiej. Dochodzi walor edukacyjny dla syna - niech się uczy angielskiego. :) Chyba, że naprawdę będzie mi się nudziło to wezmę pod uwagę walor edukacyjny dla mnie :)

#22 PowerbookFiend

PowerbookFiend
  • 619 posts
  • SkądLandsberg/Stettin

Posted 22 June 2006 - 08:45

To ja też dorzucę kamyczek do Diablowego ogródka...Czy da się grać na tym samym kluczu z Pc i Maca? Nie jednocześnie ale powiedzmy 3 postacie mieć na Pc a 3 na mac`u?

#23 joystick

joystick
  • 309 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 June 2006 - 09:05

Jeśli na battle.necie to postacie i tak masz zapisane na ich serwerze, więc niezależnie czy podłączysz się z maca czy z pieca masz to samo. Możesz też mieć więcej kont i wtedy na każdym możesz mieć tyle postaci ile chcesz. Jeśli grasz w trybie pojedyńczym to postacie są zapisywane lokalnie w komputerze. Więc na macu i piecu będziesz miał zawsze inne. Generalnie wszystko jest tak jakbyś miał dwie osobne gry - na maku i na piecu. Jedyna róxnica to ta, że o ile masz jeden klucz do obydwu to z battle.netem możesz połączyć się tylko jedną w danym momencie. Próba podłączenia się drugą kopią spowoduje komunikat, iż gra o tym numerze seryjnym jest już podłączona przez inną kopie programu.

#24 Kain

Kain
  • 514 posts
  • SkądParis [FR]

Posted 22 June 2006 - 21:54

Jedyna róxnica to ta, że o ile masz jeden klucz do obydwu to z battle.netem możesz połączyć się tylko jedną w danym momencie.
Próba podłączenia się drugą kopią spowoduje komunikat, iż gra o tym numerze seryjnym jest już podłączona przez inną kopie programu.

Dobrze gada! Polejcie mu... oranzady !!

Swoja droga, jezeli masz np. 2 CD-KEYe to mozesz smialo rownoczesnie lupac na piecu i na maku :D

joystick -> Polecam Karczme Diablo, 90% skilli, setow i innych przydatnych pierdol jest po polsku i po angielsku. :)

#25 joystick

joystick
  • 309 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 June 2006 - 23:05

a co to są skille? a i jeszcze jedno... a torchy, czy jak im tam - co to jest?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users