Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Resetuje się jak jest włożona karta SIM ... ?!?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 piotr.f1

piotr.f1
  • 13 postów
  • SkądPL

Napisano 18 sierpnia 2012 - 09:31

Proszę o pomoc / podpowiedź Dotyczy iPhone 3GS kupiony od nowego w Era. Aktualnie iOS 5.1.1 ale na wcześniejszych było to samo 3 miesiące temu przy upadku zbiła się szybka. Wymieniono ją w prywatnym serwisie. pare dni później zaczeło coś szwankować - iPhone co chwilę sam się restartował. Ciekawostka jest taka, że jak wyciągnę karte SIM (Orange lub T-mobile - sprawdzałem różne) to iPhone nie restartuje się - działa normalnie! beż żadnych problemów :) Ale jak ponownię włożę kartę SIM to po około 10-15 minutach zrestartuje się i później co parenaście minut ponownie i ponownie ... Czy ktoś ma pomysł co to może być ? Czy jest to do naprawy ? Pozdrawiam Piotr

#2 mati_as

mati_as
  • 475 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 sierpnia 2012 - 09:34

Jedynie restore, choć raczej tu to nic nie da. Obstawiam, że zmieniając Ci szybke coś zostało uszkodzone, idź gdzie to robiłeś i reklamuj.

#3 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 18 sierpnia 2012 - 09:34

Według mnie przy wymianie coś skopali i teraz gdzieś się prawdopodobnie robi jakieś zwarcie w okolicach gniazda kart, ale to musieli by się inni wypowiedzieć, bo ja sobie tak tylko dywaguję.

#4 gnojek83

gnojek83
  • 9 postów

Napisano 18 sierpnia 2012 - 09:35

Miałem podobny problem, najpewniej bateria jest do wymiany.

#5 michaelsign

michaelsign
  • 161 postów

Napisano 18 sierpnia 2012 - 09:49

Bateria? Co ma bateria współnego ze złączem karty? Jak obstawiałbym zwarcie. Jak telefon leży i nic się nie dzieje, to też się resetuje?

#6 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 18 sierpnia 2012 - 13:11

Wbrew pozorom bateria jest prawdopodobna. Włożenie karty -> rozpoczęcie nadawania modułu GSM -> większy pobór prądu -> spadek napięcia na baterii -> restart.

#7 michaelsign

michaelsign
  • 161 postów

Napisano 18 sierpnia 2012 - 17:04

Po kilkunastu minutach.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych