Więc tak

Pisząc maila do supportu Corala postanowilem zadzwonić do Corel Polska z zapytaniem czy mogą mi udzielić informacji na w/w temat. Chłop oczywiście na dzień dobry mi powiedział, że jak najbardziej udzielają pomocy technicznej

Kiedy opisałem mu powoli jaki mam problem. On do mnie, że Painter 12 nie jest na tą platformę systemową!! Mówię do niego że to nie możliwe, większość ludzi używa paintera na makach itp. A on do mnie abym zainstalował Corel Draw 11 lub 16!! Więc mówię do niego co ma Painter do Coral Draw?
Chłop wytłumaczył się, że źle usłyszał.
Ok, więc na spokojnie tłumaczę jemu ten problem, że mam go na Lion-ie zainstalowanego itp. Po czym chłop do mnie, że muszę go używać na Windowsie lub na Mac-u!!!!!
Wyobrażacie to sobie

Nie ogarniam tematu. Postanowiłem go poinformować, że Lion to system operacyjny Maca.
Po czym od do mnie, że mnie przeprasza ale jest od sprzedaży i nie może mi pomóc!!!!
Najlepiej abym napisał maila do supportu (co już wcześniej zrobiłem)
Chłop rozwalił mnie na milion małych niebieskich kuleczek!!!!!! nie do wiary!!!!!
Po 24h dostałem odpowiedz od Corela. Podali mi jak super rozwiącać problem w Windows

(how-to-remove-temp-files-from-windows-to-resolve-multiple-software)
( napisałem im całe parametry systemowe + system operacyjny wraz z crash logiem )
oraz jak odinstalować Paintera z systemu OSX
(manually-removing-corel-painter-12-from-macintosh-os)
ta sama informacja jest przy instalowaniu Paintera

za mocne co???
Odpisałem im, że nie bardzo mi pomogli

mało tego, że nie po to kupiłem Paintera aby go odinstalować, tylko go używać i móc się nim cieszyć

Co na chwilę obecną nie bardzo jest możliwe. Następnie odpisali, że przepraszają za źle załączone pliki

(załącznik na temat windows-a) oraz poprosili mnie o ponowną instalajcę Paintera po czystym odinstalowaniu go.

Problem nie rozwiązał się sam i nadal jestem w punkcie wyjścia

Zauważyłem tylko, że problem zapisania plików jest tylko kiedy próbuję zapisać pliki bezpośrednio na partycję.
Jeśli wybiorę biurko lub folder plik zapisuje się

dobre chociaż to. Ale problem z płynnością pracy piórka jest ten sam.
wcześniej nie napisałem, że od samego początku mam problem z ostatnią aktualizacją Paintera. Po ściągnięciu ostatniej i próbie instalacji pojawia się komunikat " This update applies only to the latest build. Please check that all available updates are installed, and then try again. (12.1.0.1213)"