Pewnie byłoby najprościej włożyć kartę SIM do jakiegoś telefonu, ale niestety nie mam żadnego, który obsługuje karty mini SIM.
Jak z iPad'a 3G zalogować się do serwisu Blueconnect?
Posted 16 August 2012 - 12:22
Pewnie byłoby najprościej włożyć kartę SIM do jakiegoś telefonu, ale niestety nie mam żadnego, który obsługuje karty mini SIM.
Posted 16 August 2012 - 12:28
Posted 16 August 2012 - 12:34
Tak, wysyłam testowego SMS'a z mojej komórki w Play'u na iPad'owski numer BC, ale na iPad'zie nie odbieram go.Nie potrzebujesz innej karty SIM, SMSy nie są wyłączone w tej konfiguracji. Próbowałeś wysłać na numer tego BC wiadomość SMS z jakiegokolwiek telefonu?
Posted 16 August 2012 - 13:13
Posted 16 August 2012 - 13:26
Nie potrzebujesz innej karty SIM, SMSy nie są wyłączone w tej konfiguracji. Próbowałeś wysłać na numer tego BC wiadomość SMS z jakiegokolwiek telefonu?
Co Ty za bzdury piszesz, od kiedy iPad obsługuje SMSy ?
---------- Wpis dodano o 14:26 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:24 ----------
Telefony na miniSIM posiadasz, chodziło Ci zapewne o microSIM. Kup po prostu przejściówkę miniSIM->microSIM i już. Albo zadzwoń do Ery, żeby Ci usyawili dla numery innego administratora, to SMSy będą przychodzić na inny numer.
Posted 16 August 2012 - 13:37
Posted 16 August 2012 - 14:00
Co Ty za bzdury piszesz, od kiedy iPad obsługuje SMSy ?
Fakt, nie obsługuje. Mój błąd, zasugerowałem się tym, że BC nawet w wersji data odbiera/wysyła SMSy.
Posted 18 August 2012 - 09:58
Posted 23 August 2012 - 11:44
Fajna rada, tyle, że mało praktyczna. Jeśli tylko kilka razy w miesiącu będę wyjmował z iPada kartę SIM, co jak wiadomo nie jest tak banalne jak w przypadku "normalnego" (nie apple'owskiego) urządzenia, to szacuję, że po roku używania będzie mi ta tacka karty SIM sama "wylatała", że zacytuję klasyka z filmu Sami Swoi!A co za problem włożyć microsim do normalnego telefonu. Ustawiasz w slocie, przyciskasz baterią i to wszystko.
Wolałbym "przekazywanie" SMS na inny numer, który mam w telefonie! Ba, ale jak to zrobić?
Posted 23 August 2012 - 13:07
Posted 23 August 2012 - 13:08
Fajna rada, tyle, że mało praktyczna. Jeśli tylko kilka razy w miesiącu będę wyjmował z iPada kartę SIM, co jak wiadomo nie jest tak banalne jak w przypadku "normalnego" (nie apple'owskiego) urządzenia, to szacuję, że po roku używania będzie mi ta tacka karty SIM sama "wylatała", że zacytuję klasyka z filmu Sami Swoi!
Wolałbym "przekazywanie" SMS na inny numer, który mam w telefonie! Ba, ale jak to zrobić?
Zadzwoń do Ery i ustaw inny numer telefonu, który będzie administratorem i wtedy problem SMSow bedziesz miał z głowy.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users