Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Jak z iPad'a 3G zalogować się do serwisu Blueconnect?

• Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 JFP

JFP
  • 90 posts
  • SkądGdańsk

Posted 16 August 2012 - 12:22

Pytanie jak w tytule. Zakupiłem startera Blueconnect za 25 zeta, włożyłem kartę SIM do iPad'a i wszystko idzie jak burza. Chciałbym jednak, co jest oczywiste, kontrolować stan swojego konta. W tym celu muszę zarejestrowac się do serwisu. Aby rejestracja przebiegła pomyślnie należy wpisać jakiś kod, który ponoć otrzymuje się SMS'em. No i teraz pytanie jak tego SMS'a na iPad'zie odebrać? We Wiadomościach na Ipad'zie on mi się nie pojawia :(
Pewnie byłoby najprościej włożyć kartę SIM do jakiegoś telefonu, ale niestety nie mam żadnego, który obsługuje karty mini SIM.

#2 WojtekF

WojtekF
  • 771 posts

Posted 16 August 2012 - 12:28

Nie potrzebujesz innej karty SIM, SMSy nie są wyłączone w tej konfiguracji. Próbowałeś wysłać na numer tego BC wiadomość SMS z jakiegokolwiek telefonu?

#3 JFP

JFP
  • 90 posts
  • SkądGdańsk

Posted 16 August 2012 - 12:34

Nie potrzebujesz innej karty SIM, SMSy nie są wyłączone w tej konfiguracji. Próbowałeś wysłać na numer tego BC wiadomość SMS z jakiegokolwiek telefonu?

Tak, wysyłam testowego SMS'a z mojej komórki w Play'u na iPad'owski numer BC, ale na iPad'zie nie odbieram go.

#4 robgrab

robgrab
  • 1384 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 August 2012 - 13:13

A w miboa nie pokazuje tych danych? Aplikacja dostępna jest w appstore.

#5 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 16 August 2012 - 13:26

Co Ty za bzdury piszesz, od kiedy iPad obsługuje SMSy ?

---------- Wpis dodano o 14:26 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:24 ----------

Pewnie byłoby najprościej włożyć kartę SIM do jakiegoś telefonu, ale niestety nie mam żadnego, który obsługuje karty mini SIM.

Telefony na miniSIM posiadasz, chodziło Ci zapewne o microSIM. Kup po prostu przejściówkę miniSIM->microSIM i już. Albo zadzwoń do Ery, żeby Ci usyawili dla numery innego administratora, to SMSy będą przychodzić na inny numer.

#6 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 16 August 2012 - 13:37

A co za problem włożyć microsim do normalnego telefonu. Ustawiasz w slocie, przyciskasz baterią i to wszystko.

#7 WojtekF

WojtekF
  • 771 posts

Posted 16 August 2012 - 14:00

Co Ty za bzdury piszesz, od kiedy iPad obsługuje SMSy ?

Fakt, nie obsługuje. Mój błąd, zasugerowałem się tym, że BC nawet w wersji data odbiera/wysyła SMSy.

#8 Mateusz Strzeszewski

Mateusz Strzeszewski
  • 161 posts
  • SkądOtwock, Poland

Posted 18 August 2012 - 09:58

Tak jak Homer mówi, miałem to samo z play, wystarczy jakiś w miarę nowy telefon (w starych nie wiem czemu nie działało) i trochę kombinowania z ułożeniem karty w slocie i pójdzie nawet bez przejściówki. Po co przejściówka skoro tylko raz tego użyjesz.

#9 JFP

JFP
  • 90 posts
  • SkądGdańsk

Posted 23 August 2012 - 11:44

A co za problem włożyć microsim do normalnego telefonu. Ustawiasz w slocie, przyciskasz baterią i to wszystko.

Fajna rada, tyle, że mało praktyczna. Jeśli tylko kilka razy w miesiącu będę wyjmował z iPada kartę SIM, co jak wiadomo nie jest tak banalne jak w przypadku "normalnego" (nie apple'owskiego) urządzenia, to szacuję, że po roku używania będzie mi ta tacka karty SIM sama "wylatała", że zacytuję klasyka z filmu Sami Swoi!
Wolałbym "przekazywanie" SMS na inny numer, który mam w telefonie! Ba, ale jak to zrobić?

#10 soczekpl

soczekpl
  • 3350 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 23 August 2012 - 13:07

MicroSIM działa nawet w Nokii 3120, używałem kilka tygodni po sprzedaży iPhone 4.

#11 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 23 August 2012 - 13:08

Fajna rada, tyle, że mało praktyczna. Jeśli tylko kilka razy w miesiącu będę wyjmował z iPada kartę SIM, co jak wiadomo nie jest tak banalne jak w przypadku "normalnego" (nie apple'owskiego) urządzenia, to szacuję, że po roku używania będzie mi ta tacka karty SIM sama "wylatała", że zacytuję klasyka z filmu Sami Swoi!
Wolałbym "przekazywanie" SMS na inny numer, który mam w telefonie! Ba, ale jak to zrobić?

Zadzwoń do Ery i ustaw inny numer telefonu, który będzie administratorem i wtedy problem SMSow bedziesz miał z głowy.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users