Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Bad pixel w nowym ipadzie 3

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 photoactions

photoactions
  • 27 postów

Napisano 15 sierpnia 2012 - 13:35

Hej! Mam problem, kupilem ipada nowego z salonu orange jakieś 2 tygodnie temu. Dziś patrzę, a na wyświetlaczu czarna kropka. Widoczna tylko na ciemnych obszarach. Na czarnym tle. Jedna sztuka, malutka, ale jest. Pytanie - czy jest sens reklamować? Czy to podlega gwarancji? Nie mam zasikanego ekranu ani nic, ale obawiam się, ze od jednego pixela się zaczyna

#2 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 15 sierpnia 2012 - 13:39

Masz prawo do reklamacji.

#3 photoactions

photoactions
  • 27 postów

Napisano 15 sierpnia 2012 - 14:08

Ale czy jest sens? Jak pisałem czerwony pixel jest widoczny na czarnych obszarach, na białych go nie ma. Czy może lepiej poużywać ipada przze jakieś 10 miesięcy i oddać z końcem gwarancji i liczyć na wymianę na nowego? :)

#4 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 15 sierpnia 2012 - 16:29

rzuć monetą jak nie wiesz co dla ciebie ma sens.

#5 WojtekF

WojtekF
  • 771 postów

Napisano 15 sierpnia 2012 - 16:54

Ale czy jest sens? Jak pisałem czerwony pixel jest widoczny na czarnych obszarach, na białych go nie ma. Czy może lepiej poużywać ipada przze jakieś 10 miesięcy i oddać z końcem gwarancji i liczyć na wymianę na nowego? :)

O ile moja memoria nie jest fragilis, to gdzieś w warunkach gwarancji powinno być podane w jakim terminie jesteś zobowiązany zgłosić wystąpienie wady (jeśli chcesz korzystać z gwarancji).

Tak przy okazji - zdecydujesz się na płeć? Według profilu - kobieta, w postach - kupiłem/pisałem...

#6 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 15 sierpnia 2012 - 21:25

Ja bym poużywał 11 msc i potem wymienił albo wtedy kiedy uznasz, że już nie wytrzymasz z tą wadą.

#7 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 sierpnia 2012 - 21:33

hohoho - pozazdrościć wzroku - mi niebieska kropka na 15" ekranie 1024x768 nie przeszkadzała. Jeśli dadzą NOWY to wymieniaj. Po co się stresować. A propos pojawiania się nowych kropek - mogą ale nie muszą - ja wspomnianą kropkę miałem od momentu zakupu i do dziś nie pojawiła się nowa (a minęło 7 lat)

#8 photoactions

photoactions
  • 27 postów

Napisano 15 sierpnia 2012 - 22:21

Póki co się wstrzymam. Jeśli ilość się nie zwiększy, nie będę się przejmował. Obawiam się, że gdy wymienią mi na inny egzemplarz dadzą mi jakiś z zasikanym ekranem albo innym paskudzctwem..

#9 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 15 sierpnia 2012 - 22:40

Czarna kropka na czarnym tle, niesamowite.

#10 photoactions

photoactions
  • 27 postów

Napisano 16 sierpnia 2012 - 00:45

Czerwona! machnąłem się ;)

#11 Kyniol_73

Kyniol_73
  • 24 postów
  • SkądKatowice

Napisano 16 sierpnia 2012 - 09:10

ja mam 1 badpixel i 2 subpixele w nowym ipad i powiem szczerze olałem sprawę, zupełnie mi nie przeszkadza w normalnej pracy. Musiałbym ponownie odpalić plansze dac na maksa podświetlenie by sprawdzić gdzie się znajdują. Ważniejsze było dla mnie jednolity ekran tzw. bez zasikania. Ale tu są ludzie którzy kilkanascie razy wymieniali by dostać idealny egzemplarz.

#12 bercow

bercow
  • 618 postów

Napisano 16 sierpnia 2012 - 09:19

Kupujący będący konsumentem ma dwa miesiące na zawiadomienie sprzedającego (przedsiębiorcy) o stwierdzonych wadach. Jeśli tego w tym terminie nie zrobi, to traci swoje uprawnienia. Do zachowania terminu wystarczy wysłanie zawiadomienia przed jego upływem.

#13 photoactions

photoactions
  • 27 postów

Napisano 16 sierpnia 2012 - 14:27

No dobra a co jeśi pixel wyskoczy powiedzmy po 9 miesiącach od zakupu?

#14 Zbig.AppleUser

Zbig.AppleUser
  • 1 327 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 sierpnia 2012 - 16:23

A nie jest tak, ze musi być ich wiecej, żeby podlegało to gwarancji. W iMakach chyba wymieniali dopiero od kilku czy nawet kilkunastu badpikseli.

#15 tmb

tmb
  • 119 postów

Napisano 16 sierpnia 2012 - 23:08

Jeden wystarcza do wymiany w zupełności. Przerabiałem to 2x - tzn. miałem dwa iPady 3 z deadpixelem.

#16 photoactions

photoactions
  • 27 postów

Napisano 17 sierpnia 2012 - 10:18

I jak doświadczenia, wymieniają od ręki? Ile trzeba czekać? I czy w ogóle jest sens?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych