Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Oryginalny iPod czy podróbka - prosze o rade!

• Please log in to reply
95 replies to this topic

#26 gacek102

gacek102
  • 131 posts
  • SkądGdańsk

Posted 20 August 2007 - 16:02

hmmm co macie na mysli ? nie rozumiem tego troche o co wam wszyskim chodzi ,chodzi o to ze ten co napisal posta nie wierzy dalej ze to podroba?

#27 rafalfi

rafalfi
  • 130 posts
  • SkądMiasto na W:)

Posted 20 August 2007 - 16:37

Przeczytaj dokładnie wszystkie posty to będziesz wiedział.

#28 gacek102

gacek102
  • 131 posts
  • SkądGdańsk

Posted 20 August 2007 - 17:12

no w tym problem nie czytalem 3 razy i nie kumam do konca

#29 rafalfi

rafalfi
  • 130 posts

Posted 20 August 2007 - 17:30

Wystarczy jak przeczytasz raz, to będziesz wiedział o co chodzi. Nie musisz czytać 3 razy... Pewno i tak nie przeczytasz całego tematu, więc Ci krótko opowiem. Jeden z użytkowników napisał, że apple będzie kontrolować aukcje na allegro dotyczące ich sprzętu (żeby nie pojawiały się podróbki). Spytałem się skąd to wie, to odpisał, że to jest nieważne, a ja napisałem, że raczej to jest ważne, tak samo też twierdzi iSzm, a on odpisał, że jak pobędziemy na forum trochę dłużej i przestaniemy snuć takie domysły nt użytkowników to nam poda źródło, skąd to wie. Jakoś tak to wyglądało. Często dzieje się tak, że w jednym temacie przewija się parę postów problematycznie nawiązujących do tematu, który został założony, jednak one wcale nie pomagają w rozwiązywaniu problemu danego użytkownika, który stworzył ten temat.

#30 gacek102

gacek102
  • 131 posts
  • SkądGdańsk

Posted 20 August 2007 - 17:45

a jakie za przeproszeniem snuć takie domysły nt użytkowników ????

#31 rafalfi

rafalfi
  • 130 posts

Posted 20 August 2007 - 17:49

Że my niby wątpimy w autentyczność jego wypowiedzi, a ja chciałem tylko wiedzieć skąd to wie.

#32 kadargo

kadargo
  • 1312 posts

Posted 20 August 2007 - 17:52

no to sie zdeczko powtorze: czy wy naprawde nie macie wiekszych problemow ?

#33 rafalfi

rafalfi
  • 130 posts

Posted 20 August 2007 - 18:01

Mnie to już dawno nie obchodzi skąd to wie, tylko tłumaczyłem niekumatemu koledze o co cho w tych postach.

#34 kadargo

kadargo
  • 1312 posts

Posted 20 August 2007 - 18:22

moze EOT, bo czyta sie was jakbyscie nadawali na zupelnie innych falach szum informacyjny wychodzi z tego na poziomie z ulicy wiejskiej... nomen omen :)

#35 rafalfi

rafalfi
  • 130 posts

Posted 20 August 2007 - 18:36

Ciekawe czy te zwierzątko z twojego obrazka (avatar) to ty, czy tylko się do takich dobierasz. Nie jestem ze wsi. Miasto ma W to Wrocław. Teraz to może być już koniec. PS.: EOT (ang. End Of Transmission) nomen omen - w imieniu osoby objawia się jej charakter.

#36 kadargo

kadargo
  • 1312 posts

Posted 20 August 2007 - 18:54

na wiejskiej jest jak bys nie wiedzial... sejm :D ale co tam, szczegol i kolego opanuj troche teksty bo dlugo na tym forum nie pobedziesz :/

#37 gacek102

gacek102
  • 131 posts
  • SkądGdańsk

Posted 21 August 2007 - 09:29

dokladnie kadargo, niekumaty to jestes ty rafalfi nie kazdy jest tak inteligentny jak ty

#38 karolinka-laleczk

karolinka-laleczk
  • 54 posts

Posted 21 August 2007 - 10:22

Przecież to widać, ze podróbka, on jakoś tak dziwnie wyglądą, przecież chyba nieraz widziales iPoda, mogles sie skapnac ze jakos dziwnie wyglada. A chociaz dziala ta podrobka??

#39 all999

all999
  • 446 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 August 2007 - 11:07

Jak posiedzisz na forum dłużej jak miesiąc i przestaniesz snuć takie domysły nt. użytkowników to podam Ci źródło. Na chwilę obecną musisz mi po prostu uwierzyć, albo nie.

Tak czytam i mam wrażenie że nie szanujesz użytkowników (oby tylko wrażenie). To teraz trzeba mieć staż większy niż miesiąc żeby być traktowanym poważnie? Kolega zapytał grzecznie o źródło informacji (sam bym zapytał) a ty go zbeształeś. Uważam że powinieneś wyjaśnić kwestię do końca, pozdrawiam.

#40 lantiz

lantiz
  • 1118 posts
  • SkądGdansk, Poland, Poland

Posted 21 August 2007 - 11:13

dokładnie... przydal by sie tutaj mediator w postaci modeeratora

#41 rafalfi

rafalfi
  • 130 posts

Posted 21 August 2007 - 14:59

Zawsze jest tak jak ktoś coś usłyszy, powie to, ale już nie powie skąd to wie, a potem okazuje się, że to i tak była nieprawda. Nie podważam wypowiedzi kolegi, ale apple nie jest w stanie kontrolować konkretnych użytkowników allegro, a allegro raczej tego nie zrobi, bo straci parę złotych za wystawianie przedmiotów. Wyjściem z tej sytuacji byłoby wprowadzenie prawa, które zabraniałoby sprzedaży podróbek na aukcjach internetowych, ale to i tak nie miałoby sensu, bo kto by to kontrolował? jakie byłby kary? itp.... Gacke102 - Jeśli ktoś nie potrafi przeczytać paru postów, to jednak chyba jest niekumaty. Kadarego - ja odpowiadałem na pytania, ty wyskoczyłeś z chamską odzywką.

#42 kadargo

kadargo
  • 1312 posts

Posted 21 August 2007 - 15:07

drogi rafalfi, ty chyba jeszcze nie czytales chamskiej odzywki :D ja rozumiem ze sadzisz wszystkich po sobie ale uwierz mi to nie jest najlepsza metoda na poznawanie ludzi na forum. co do kotow to akurat trafiles na kogos kto uwielbia te zwierzaki i ma ich kilka w domu wiec masz kreche za ten prymitywny tekst juz do konca forum i jeden dzien dluzej mimo wszystko podrawiam majac nadzieje ze i tak przedzej czy pozniej ktos ciebie szczysci na tym forum ( nie zebym obstawial ale chyba nawet wiem kto to bedzie) :D

#43 rafalfi

rafalfi
  • 130 posts

Posted 21 August 2007 - 15:45

Spoko, to wtedy zmienię forum na symbianos, bo telefonami z symbianem też się interesuję i mam tam konto. Nie wiedziałem, czy na tym obrazku jest kot, czy szczur, a teraz już wiem. PS.: Mógłbyś dać swoje zdjęcie z kotami jako avatar, ciekawie by to wyglądało...

#44 kadargo

kadargo
  • 1312 posts

Posted 21 August 2007 - 15:51

no to ja juz pana pozegnam, zyczac milej podrozy na inne forum jak masz az takie problemy ze wzrokiem to jak udaje ci sie obslugiwac telefon i ipod-a ? (czy ktos jeszcze ma watpliwosci co jest w moim avatarze, kot czy szczur ? a moze to ja mam sokoli wzrok :D ) ps. pozwol ze swojego avatara sobie sam bede dobieral... dobra koniec tego off topa... juz nie bede :P

#45 rafalfi

rafalfi
  • 130 posts

Posted 21 August 2007 - 16:00

Nie znam tak dobrze jak ty fizjonomii tych zwierzątek ;)

jak masz az takie problemy ze wzrokiem to jak udaje ci sie obslugiwac telefon i ipod-a ?

mam swoje sposoby :)

PS.: EOT

#46 pank

pank
  • 1548 posts
  • Skądwawa

Posted 21 August 2007 - 16:12

(czy ktos jeszcze ma watpliwosci co jest w moim avatarze, kot czy szczur ? a moze to ja mam sokoli wzrok :D )

Miałem powiedzieć że widzę kaczuszkę i konika, ale zmieniłem zdanie.

#47 kadargo

kadargo
  • 1312 posts

Posted 21 August 2007 - 16:33

jedna kaczuszke, jestes pewien ? i konik ?! dzisiaj ?

#48 iSzym

iSzym
  • 1244 posts
  • SkądRadom / New York

Posted 21 August 2007 - 16:59

przecież to mrówkojad .. kadargo nie kłam więcej :P

#49 51m0n

51m0n
  • 6980 posts

Posted 21 August 2007 - 18:50

Załóżcie sobie temat o avatarach, już chyba nawet kiedyś komuś to proponowałem... OT znów na parę stron, koniec Panowie.

#50 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 21 August 2007 - 19:09

a bylem przekonany ze to waz blotny...

rafalfi uswiadomie cie ze w polsce prawo zabrania sprzedaży tzw podrobek (zarowno kpk i kpc), takze regulamin allegro jasno zabrania wystawiania takich przedmiotow i nakazuje opis przedmiotu zgodny ze stanem faktycznym. to wlasnie egzekucja kuleje, glownie za sprawa opieszalosci i braku checi do wspolpracy allegro. podrobki to bardzo duza czesc towarow sprzedawanych w tym serwisie i nie bardzo im pasuje pozbywanie sie zrodla wlasnego dochodu.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users