Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Szara ikonka wi fi w iphone 4 s

• Please log in to reply
29 replies to this topic

#1 morenka85

morenka85
  • 11 posts
  • SkądŁódź

Posted 13 August 2012 - 16:09

Witam, od dwóch dni posiadam nowiutkiego i phone 4 s. Jednak od nowości wyszrzona jest ikonka wifi z napisem"brak sieci wi fi". Próbowałam już wszytskiego co radzili ludzie na różnych forach. Reset ustawień sieciowych, aktualizowanie oprogramowania przez itunes. Został mi jeszcze ewentualnie hard reset. Ale czy jest sens? Przez telefon koleś z ispot pozwiedział, że telefon jest uszkodzony. Nie chcę się z nim rozstawać bo jest cudowny, ale tez nie chcę mieć niesprawnego telefonu. ma ktoś z Was jeszcze jakieś pomysły? :(

#2 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 13 August 2012 - 16:18

Ja. Oddanie go na gwarancję.

#3 morenka85

morenka85
  • 11 posts
  • SkądŁódź

Posted 13 August 2012 - 16:19

To też więc uczynię, ale miałam jeszcze nadzieję....:(

#4 Sebosz

Sebosz
  • 4178 posts

Posted 13 August 2012 - 17:26

Może trafił ci się model na chiński rynek, który nie ma wi-fi :D Skąd masz ten telefon?

#5 morenka85

morenka85
  • 11 posts
  • SkądŁódź

Posted 13 August 2012 - 19:45

Euro rtv agd na opakowaniu był napis że przeznaczony do sprzedaży w europie.

#6 Łukasz Bochen

Łukasz Bochen
  • 140 posts

Posted 13 August 2012 - 20:03

Oddaj na gwarancję. Dostaniesz refuba pewnie

#7 morenka85

morenka85
  • 11 posts
  • SkądŁódź

Posted 13 August 2012 - 20:05

Tego się boję najbardziej.

#8 Sebosz

Sebosz
  • 4178 posts

Posted 13 August 2012 - 20:58

Tego się boję najbardziej.

Przestań. Mi wymienili na refuba(tak podejrzewam), dostałem telefon zimny w foliach jak nowy. Masz większą gwarancję, że z iPhonem będzie wszystko ok jak masz refuba niż jak masz taki z fabryki, bo ten ma bebechy przejrzane i jest pewność, że nic nie jest uszkodzone :) Nikt ci nie udowodni, że to refub, myślisz, że ma kłęby kurzu pod obudową? :P

#9 morenka85

morenka85
  • 11 posts
  • SkądŁódź

Posted 14 August 2012 - 12:15

Wystarczy spojrzeć na numer seryjny i już widać że to refub.

#10 Sebosz

Sebosz
  • 4178 posts

Posted 14 August 2012 - 12:47

Wystarczy spojrzeć na numer seryjny i już widać że to refub.

Nawet jeśli, działa normalnie, to tylko telefon nie wymienione dziecko u lekarza xD

#11 Mercz

Mercz
  • 2783 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 14 August 2012 - 13:59

Według mnie tylko serwis tutaj pomoże i nic więcej.

#12 morenka85

morenka85
  • 11 posts
  • SkądŁódź

Posted 14 August 2012 - 14:04

Ja taktuję swój telefon jak dziecko:))) A tak na poważnie to oddałam nowiutki telefon na serwis po niespełna 2 dniach uzytkowania. Zapłaciłam za niego kupę kasy i nie chcę mieć refuba, bo może ktoś używał go pół roku bateria nie była wymieniana i już na starcie ma gorszą żywotność :/ Zapłaciłam za nowy telefon i taki też chcę mieć, gdybym chciała używkę to kupiłabym na allegro taniej.

#13 Mercz

Mercz
  • 2783 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 14 August 2012 - 14:05

Rozumiem Cię. Wiem, że boisz się refuba, ale problem sam z siebie się nie rozwiąże .

#14 morenka85

morenka85
  • 11 posts
  • SkądŁódź

Posted 14 August 2012 - 14:07

Sama nie dałam rady niestety. Więć dziś go oddałam na serwis. Mam tylko nadzieję, że szybko się z tym uwiną bo nienawidzę Nokii którą jestem teraz zmuszona używać.

#15 Sebosz

Sebosz
  • 4178 posts

Posted 14 August 2012 - 15:40

Ja taktuję swój telefon jak dziecko:))) A tak na poważnie to oddałam nowiutki telefon na serwis po niespełna 2 dniach uzytkowania. Zapłaciłam za niego kupę kasy i nie chcę mieć refuba, bo może ktoś używał go pół roku bateria nie była wymieniana i już na starcie ma gorszą żywotność :/
Zapłaciłam za nowy telefon i taki też chcę mieć, gdybym chciała używkę to kupiłabym na allegro taniej.

Skąd wiesz że baterii nie wymieniają? Przed wypuszczeniem iPhone wydany jako ten refub musi przejść trochę testów, wierz mi, bubla ci nie dadzą. Najwyżej znowu oddasz na gwarancji. Bo co innego zrobisz? Napadniesz na iSpot?

#16 tomson93

tomson93
  • 341 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 August 2012 - 17:47

Skoro jest z EURO RTV AGD i jeśli kupiłaś go na osobę prywatną to ja bym go oddał do sklepu na rękojmie , a nie na gwaranacje , na rękojmi dostała byś nowy telefon , a nie refuba od Apple . Tyle że jeśli kupiłaś telefon na firmę to rękojmia nie działa .

#17 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 14 August 2012 - 18:37

Skoro jest z EURO RTV AGD i jeśli kupiłaś go na osobę prywatną to ja bym go oddał do sklepu na rękojmie , a nie na gwaranacje , na rękojmi dostała byś nowy telefon , a nie refuba od Apple . Tyle że jeśli kupiłaś telefon na firmę to rękojmia nie działa .

Ale bzdury prawisz... Rękojmia właśnie obowiązuje przy zakupach przez firmę, przy zakupach przez osobę fizyczną obowiązuje "Niezgodność towaru z umową".

#18 bysio

bysio
  • 220 posts
  • SkądBytom, Poland

Posted 14 August 2012 - 19:01

Ustawa konsumencka działa tylko przy zakupach na osobę prywatną. Nie wyklucza skorzystania z gwarancji. Jej przyjęcie przez kupującego jest dobrowolne. Za sprzedany towar odpowiada sprzedwaca przez 24 miesiące od zakupu.... warto jest przeczytać ustawowe bo są tam informacje na temat tego kiedy zauważyłeś wadę i takie tam.
Z gwarancji musisz skorzystać jeśli kupiłeś na firmę - niestety. Z tego co wiem nie ma już pojęcia rękojmia... było w starej ustawie.

http://www.mg.gov.pl...nc_tekst_je.pdf

#19 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 14 August 2012 - 20:33

Rękojmia działa wtedy kiedy transakcja jest zawierana między dwoma firmami, bądź dwoma osobami fizycznymi i trwa 12 miesięcy. "Niezgodność towaru z umową" występuje kiedy transakcja jest zawierana między firmą a osobą fizyczną i trwa 2 lata.

#20 fellert

fellert
  • 272 posts
  • SkądWygoda /k Garwolina

Posted 14 August 2012 - 20:37

bysio prawo konsumenckie konsumenckim. Ja ostatnio z niego korzystałem w salonie Orange (osoba prywatna) - pojawiło mi się przebarwienie na wyświetlaczu po dłuższym używaniu pewnie z temperatury i nie zniknęło. Zaniosłem to do salonu kierownik podszedł oglądał nic nie widział , chociaż było widoczne jak wół, ale nie chciał przyjąć. Stwierdził że to tak nie działa znaczy prawo konsumenckie itp. że obciąży mnie serwis kosztami naprawy, ekspertyzy - czego zrobić nie mogą. Co się okazało konsultantka powiedziała mi że nie chciał sobie psuć statystyki salonu oraz że to "odgórne" jest zalecenie. Jak ktoś się nie uprze lub dobrze nie zna tematu to nic nie zdziała.

#21 mikoz

mikoz
  • 10 posts
  • SkądLPU, pl

Posted 17 December 2012 - 22:59

Witam, Mam podobny problem jak kolega co zakładał ten wątek. A mianowicie od wczoraj mam problemy z wi-fi (dodam że iPhone mam od lutego tego roku i do tej pory nie było z nim najmniejszych problemów, wifi śmigało jak ta lala). Raz jest szara ikonka i nie mogę w ogóle włączyć wifi, innym razem po wyłączeniu i włączeniu telefonu już jest możliwość włączenia wifi ale nie może się połączyć z moją siecią (chodź inne urządzenia działają bez problemu), widzi ją ale nie łączy się. Po kilku próbach uda się połączyc ale podziała kilka minut i się rozłącza. A teraz od kilku godzin szara ikonka nie mogę w ogóle włączyć wifi. Dodam że próbowałem wszystkiego, resetowałem ustawienia sieciowe, włączałem wyłączałem, hard reset, nawet przywróciłem ustawienia fabryczne i przywróciłem kopię zapasową. Proszę o pomoc, z góry dziękuje, pozdrawiam!

#22 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 17 December 2012 - 23:05

Jeżeli zrobiłeś wszystko co opisałeś to jedyna opcja jaka Ci została to serwis.

#23 mikoz

mikoz
  • 10 posts
  • SkądLPU, pl

Posted 17 December 2012 - 23:17

Trochę lipa bo w piątek miałem go koledze sprzedać. Ale cóż zrobić:cry:
Dzięki, pozdro

- - - Połączono posty - - -

Na przykład w tej chwili po "hard reset" ikonka wifi jest aktywna, włączyłem nawet znalazł mi sieć ale nie łączy się tylko wyskakuje komunikat "nie można połączyć się z siecią".

#24 dameon

dameon
  • 1353 posts
  • SkądLublin

Posted 18 December 2012 - 08:57

Na przykład w tej chwili po "hard reset" ikonka wifi jest aktywna, włączyłem nawet znalazł mi sieć ale nie łączy się tylko wyskakuje komunikat "nie można połączyć się z siecią".

Jesteś pewny, że jest to "działająca" sieć? W blokowisku jest od groma takich (niezabezpieczonych hasłem, ale "nie działających"). Podłącz do jakiejś pewnej sieci i wtedy się upewnij

#25 mikoz

mikoz
  • 10 posts
  • SkądLPU, pl

Posted 18 December 2012 - 17:28

Tak jestem pewien że ta sieć działa, bo to jest router podłączony do kabla w moim mieszkaniu. Komp z którego w tej chwili pisze działa bez problemu, telewizor także.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users