Witam,
Piszę bo już zwariowałem. Mam interfejs Line 6UX2 i mikrofon Rode NT1-A i mam problem z konfiguracją logic pro 9. Podczas nagrania słyszę trzaski jak płyty winylowej, a na Garageband dźwięk krystalicznie czysty. Kto mi podpowie jak najlepiej skonfigurować mikrofon.
Dzięki.

Logic Pro 9, konfiguracja mikrofonu Rode
Rozpoczęty przez
Czyluk
, 13 sie 2012 10:49
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 13 sierpnia 2012 - 10:49
Napisano 13 sierpnia 2012 - 12:07
Może jakieś badziewie masz w pluginach zapięte?
Napisano 13 sierpnia 2012 - 12:31
Zwiększ bufor w Logic.
Napisano 13 sierpnia 2012 - 15:23
Trzaski znikają, kiedy uruchomię aplikację Pod Farm 2 od Line6. Czy da się to jakoś zrobić, żeby nie trzeba było zawsze startować Pod Farma?
Napisano 14 sierpnia 2012 - 00:51
Zwiększ bufor w Logic.
Napisano 14 sierpnia 2012 - 16:59
Tak, kokosowi chodzi o ten bufor
Ale wartość 1024 jest cholernie wysoka, będziesz miał latencję koło sekundy, jeśli masz odsłuch po Logicu...

Napisano 14 sierpnia 2012 - 17:11
To na jakim buforze bym nie miał to jest tak samo, przeleciałem od najmniejszego do największego.
Odsłuch mam w jakby coś w tym Pod Farmie, więc odsłuch w logicu wyłączyłem tymczasowo jeśli mam mieć 2 programy wystartowanie, żeby było dobrze. A chcę, żeby w logicu było dobrze, bez tego Pod Farma, bo jest mi do niczego niepotrzebny.
Chyba zrobię, tak że zadzwonię na support Line6 i zapytam ocb, ale obawiam się, że support jak support powie, że jak bym miał Windowsa Viste to by wszystko działało.
A tak nawiasem, to są moje ustawienia, nie wiem czy to jest dobrze, ale zobaczcie jak możecie i skorygujcie gdyby było coś nie tak:
http://www.picshot.p... o 18.16.40.png
Tak, kokosowi chodzi o ten bufor
Ale wartość 1024 jest cholernie wysoka, będziesz miał latencję koło sekundy, jeśli masz odsłuch po Logicu...
Odsłuch mam w jakby coś w tym Pod Farmie, więc odsłuch w logicu wyłączyłem tymczasowo jeśli mam mieć 2 programy wystartowanie, żeby było dobrze. A chcę, żeby w logicu było dobrze, bez tego Pod Farma, bo jest mi do niczego niepotrzebny.
Chyba zrobię, tak że zadzwonię na support Line6 i zapytam ocb, ale obawiam się, że support jak support powie, że jak bym miał Windowsa Viste to by wszystko działało.
A tak nawiasem, to są moje ustawienia, nie wiem czy to jest dobrze, ale zobaczcie jak możecie i skorygujcie gdyby było coś nie tak:
http://www.picshot.p... o 18.16.40.png
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych