Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Logic Pro 9, konfiguracja mikrofonu Rode

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Czyluk

Czyluk
  • 540 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 sierpnia 2012 - 10:49

Witam, Piszę bo już zwariowałem. Mam interfejs Line 6UX2 i mikrofon Rode NT1-A i mam problem z konfiguracją logic pro 9. Podczas nagrania słyszę trzaski jak płyty winylowej, a na Garageband dźwięk krystalicznie czysty. Kto mi podpowie jak najlepiej skonfigurować mikrofon. Dzięki.

#2 Odosz

Odosz
  • 79 postów
  • SkądLublin, PL

Napisano 13 sierpnia 2012 - 12:07

Może jakieś badziewie masz w pluginach zapięte?

#3 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 13 sierpnia 2012 - 12:31

Zwiększ bufor w Logic.

#4 Czyluk

Czyluk
  • 540 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 sierpnia 2012 - 15:23

Trzaski znikają, kiedy uruchomię aplikację Pod Farm 2 od Line6. Czy da się to jakoś zrobić, żeby nie trzeba było zawsze startować Pod Farma?

#5 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 14 sierpnia 2012 - 00:51

Zwiększ bufor w Logic.

#6 Czyluk

Czyluk
  • 540 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 sierpnia 2012 - 06:16

O ten bufor Ci chodzi:
http://www.picshot.p... o 07.14.42.png
?

#7 cheniek

cheniek
  • 477 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 14 sierpnia 2012 - 16:59

Tak, kokosowi chodzi o ten bufor :) Ale wartość 1024 jest cholernie wysoka, będziesz miał latencję koło sekundy, jeśli masz odsłuch po Logicu... :(

#8 Czyluk

Czyluk
  • 540 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 sierpnia 2012 - 17:11

To na jakim buforze bym nie miał to jest tak samo, przeleciałem od najmniejszego do największego.

Tak, kokosowi chodzi o ten bufor :) Ale wartość 1024 jest cholernie wysoka, będziesz miał latencję koło sekundy, jeśli masz odsłuch po Logicu... :(

Odsłuch mam w jakby coś w tym Pod Farmie, więc odsłuch w logicu wyłączyłem tymczasowo jeśli mam mieć 2 programy wystartowanie, żeby było dobrze. A chcę, żeby w logicu było dobrze, bez tego Pod Farma, bo jest mi do niczego niepotrzebny.

Chyba zrobię, tak że zadzwonię na support Line6 i zapytam ocb, ale obawiam się, że support jak support powie, że jak bym miał Windowsa Viste to by wszystko działało.

A tak nawiasem, to są moje ustawienia, nie wiem czy to jest dobrze, ale zobaczcie jak możecie i skorygujcie gdyby było coś nie tak:
http://www.picshot.p... o 18.16.40.png

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych