Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Błąd odczytu dysku- nie otwiera się!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 yavanna115

yavanna115
  • 32 postów

Napisano 13 sierpnia 2012 - 10:20

Witam serdecznie, mam chyba spory problem, ponieważ mam większość swoich danych na dysku zewnętrznym Seagate, który jak przed chwilą go podłączyłam (pierwszy raz po uprgradzie do ML) nie chce się otworzyć. Pojawia się następujący błąd: "NTFS-3G could not mount /dev/disk1s1 at /Volumes/Expansion Drive because the following problem occurred: /Library/Filesystems/fusefs.fs/Support/fusefs.kext failed to load - (libkern/kext) link error; check the system/kernel logs for errors or try kextutil(8). the MacFUSE file system is not available (71)" I co ja mam z tym zrobić? Help! :(

#2 DanielF

DanielF
  • 5 765 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 13 sierpnia 2012 - 10:30

Mac OS nie zapisuje na dyskach sformatowanych w NTFS - padła Ci wtyczka NTFS-3g. Spróbuj ją ponownie zainstalować

#3 yavanna115

yavanna115
  • 32 postów

Napisano 13 sierpnia 2012 - 10:39

Głupie pytanie- a skąd tę wtyczkę wziąć? Ok, mam wtyczkę, zaraz sprawdzę czy działa.

#4 DanielF

DanielF
  • 5 765 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 13 sierpnia 2012 - 10:43

Sama się na Twoim komputerze nie zainstalowała. Próbowałaś szukać w google? z tego co pamiętam jest darmowa

#5 yavanna115

yavanna115
  • 32 postów

Napisano 13 sierpnia 2012 - 10:48

Póki co znalazłam darmową 15dniową wersję, którą zainstalowałam i działa :) Tak więc szukam innej, długoterminowej wersji i bardzo dziękuję za pomoc :)

#6 eyedropper

eyedropper
  • 940 postów
  • SkądŁódź

Napisano 13 sierpnia 2012 - 16:20

z tego co piszesz masz macfuse (cyt. z logów) macfuse chyba już nie jest rozwijane więc..
NTFS-3G for Mac OS X

albo https://github.com/o...xfuse/downloads
to chyba następca macfuse.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych