Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[FAQ] Novatel Wireless XU870

• Please log in to reply
36 replies to this topic

#26 jhartman

jhartman
  • 668 posts

Posted 22 November 2007 - 21:50

Jest dosyć prosty sposób na połączenie bez wyłączania PINu w Business Everywhere. 1) Zainstalować firmowe sterowniki do modemu (ze strony producenta modemu). 2) Zainstalować i skonfigurować demo launch2net. Ten programik załatwi za nas autoryzację PINu. Po prostu ta aplikacja po włożeniu karty do laptopa odpali się i dioda radośnie powinna przestać świecić na czerwono i zacząć migać na różne kolorki. Oczywiście, teraz możemy nacisnąć Connect na launch2net ale... licznik demonstracyjnych użyć zmniejsza się przy każdym połączeniu. 2) Dlatego w Internet Connection konfigurujemy sobie połączenie internetowe z użyciem HSDPA Support (XU870) jako modemu. Pozostałe ustawienia (dla Orange): Telephone Number: internet Account Name: internet Password: internet Zapisujemy i dajemy Connect w aplikacji Internet Connection (NIE launch2net !!). Po kilku chwilach połączenie zostało zestawione a licznik dostępnych połączeń demo w launch2net nie zmniejszył się (przynajmniej u mnie....) Działa nieźle (w centrum wawki), nie wiem jak sprawdza się zmiana sieci GPRS <-> UMTS <-> HSDPA. PS: Po kilku chwilach połączenia launch2net zaczyna narzekać że są problemy z GSM ale bez żadnych negatywnych efektów możemy go zamknąć.

#27 WitekVR4

WitekVR4
  • 50 posts

Posted 28 November 2007 - 23:23

Tez potrzebny mi modem GSM do MBP z leopardem i po przeczytaniu tego powyzej zupelnie nie wiem co robic :((( Moze zainwestowc w nowe modemy novatela 7.2 HSDPA/ 2.1 HSUPA czyli pod USB Ovation 950D lub pod ekspress card X950D, czyli nastepce XU870 ????? testowal ktos te modemy ? dzieki za pomoc

#28 lookman23

lookman23
  • 108 posts
  • Skądzabrze

Posted 29 November 2007 - 20:40

zamowilem wlasnie tego usb mc950d .. dam znac w poniedzialek.. poki co unikam expresscardow wiec jest to jedyna opcja... pozdr.

#29 WitekVR4

WitekVR4
  • 50 posts

Posted 29 November 2007 - 21:58

super :) ja myslalem o USB, ze moze bedzie mozna go bedzie jakos podpiac pod router, aby miec po WI FI, ale nie wiem czy sie da, gdzies czytalem ze modem GSM E 220 mozna jakos podpiac wiec pewnie ten tez jakos moze sie uda :)

#30 lookman23

lookman23
  • 108 posts
  • Skądzabrze

Posted 06 December 2007 - 10:55

ok modem mc950d novatela jest w pelni godny polecenia... dziala bez najmniejszych problemow... poki co nie mialem okazji wejscia w hsdpa i hsupa ... ale dolegliwosci jakie mialem wczesniej z xu870 minely bezpowrotnie... :)

#31 WitekVR4

WitekVR4
  • 50 posts

Posted 06 December 2007 - 13:00

fajnie ze chodzi :),choc to USB a nie ekspress card jest tez jakis firmowy soft pod Leo ? Ciekaw tez jestem jak z HSDPA czy juz jest 7.2, mowiono, ze od grudnia bedzie ? bo na HSUPA to trzeba jeszcze poczekac...:(

#32 lookman23

lookman23
  • 108 posts
  • Skądzabrze

Posted 07 December 2007 - 08:43

co za roznica czy express... ma identyczne predkosci... jest mniejszy w transporcie... mozesz podpiac go do kazdego kompa.... wieszosc parametrow na korzysc tego rozwiazania... wg mnie... sa sterowniki pod maca... windowsowe sa juz w srodku ... macowe na plytce.

#33 wloczykijb

wloczykijb
  • 7 posts
  • SkądPoznań

Posted 19 December 2007 - 12:55

przeczytałem sobie cały wątek, sprawdziłem wersję softu na mojej karcie i pokazuje mi: 101.9.00 - to chyba jest nowszy niż ten na stronie vodafone (9.5.03)

#34 cza_gda

cza_gda
  • 430 posts
  • Skądgdansk

Posted 21 December 2007 - 08:17

wiecie co dzis sie wkurzylem i kupilem se launch2net'a i dzialem natem na macu a nie na tym @#$%^& windowsie :D dziala ok

#35 rpa

rpa
  • 17 posts

Posted 21 December 2007 - 09:52

mc950d novatela Pytanie do lookman23, jest na plytce jakis soft pod MACa do wysylania SMSow oraz jak wyglada sprawa z PINem, mam karte w Orange?

#36 lookman23

lookman23
  • 108 posts
  • Skądzabrze

Posted 21 December 2007 - 11:00

NIE MA SOFTU czyli connection managera... niestety pina mozesz sobie zdjac w komorce... jak narazie managery pod maca sa ale platne.

#37 jhartman

jhartman
  • 668 posts

Posted 10 May 2008 - 10:13

Witam,

Jeśli masz leoparda to możesz skorzystać z http://www.myapple.p...gania-pinu.html - wpisywanie PINu działa (przynajmniej u mnie ;--)

Jeśli chodzi o obsługę SMSów to zastanawiam się nad napisaniem jakiegoś prostego managera - tylko odbieranie i wysyłanie SMSów i integracja z Address Bookiem. Pierwsze prototypy działają ale do wersji nadającej się do opublikowania jeszcze długa droga.

Pozdrawiam

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users