Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak wyciągnąć, zarchiwizować smsy.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Empiryczny

Empiryczny
  • 525 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 sierpnia 2012 - 08:40

Witam! Potrzebuję pomocy. Na swoim iPhone, mam konwersację z jedną osobą którą w całości potrzebuję mieć w pliku tekstowym, ewentualnie w pliku graficznym. Robienie print screenów co kilka wiadomości mi się średnio uśmiecha. Czy można to jakoś zrobić? Nie wiem, wyciągnąć jakimś programem z kopii zapasowej, itp? Pozdrawiam

#2 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 12 sierpnia 2012 - 09:00

Witam!
Potrzebuję pomocy.
Na swoim iPhone, mam konwersację z jedną osobą którą w całości potrzebuję mieć w pliku tekstowym, ewentualnie w pliku graficznym. Robienie print screenów co kilka wiadomości mi się średnio uśmiecha. Czy można to jakoś zrobić? Nie wiem, wyciągnąć jakimś programem z kopii zapasowej, itp?

Pozdrawiam

Możesz zawsze kopiować i wklejać wypowiedzi w notatniku, potem wysłać to sobie na maila :D

#3 Empiryczny

Empiryczny
  • 525 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 sierpnia 2012 - 09:02

Mogę, mogę, ale tych wiadomości jest plus-minus 500.

#4 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 12 sierpnia 2012 - 09:25

Polecam do tego program iBackupBot for iTunes - wyciągnie SMSy z kopii zapasowej i zapisze albo w oryginalnym pliku (sms.db), albo do wyboru - *.txt, *.xls

#5 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 sierpnia 2012 - 14:59

JuicePhone, PhoneView, może nawet DiskAid. Sprawdź.

#6 BlackJack

BlackJack
  • 147 postów

Napisano 03 listopada 2012 - 17:19

Polecam do tego program iBackupBot for iTunes - wyciągnie SMSy z kopii zapasowej i zapisze albo w oryginalnym pliku (sms.db), albo do wyboru - *.txt, *.xls

Zapisałem w orygina;nym pliku sms.db.
Jak to teraz importować do iPhone 5 bez JB fw 6.01...?

#7 Krukct

Krukct
  • 936 postów

Napisano 03 listopada 2012 - 17:55

Zapisałem w orygina;nym pliku sms.db.
Jak to teraz importować do iPhone 5 bez JB fw 6.01...?

Sam przez to wczoraj przechodziłem. Jedyna działająca metoda odkryta przeze mnie to (jak już masz iOS 6):
- downgrade do iOS 5,
- wrzucenie bazy SMSów przez Total Commandera do odpowiedniego folderu (potrzebny JB),
- archiwizacja iPhone'a do iCloud,
- restore do iOS 6.1.1
- przywrócenie kopii zapasowej z iCloud.

Tym sposobem mamy iOS 6 z bazą wiadomości z iOS 5. Sposobu na wgranie skopiowanej na dysk bazy SMSów i wrzucenie jej ręcznie do iOS 6 nie znalazłem - przy każdej próbie Springboard się crashował, ekran migał i pojawiało się logo Apple z paskiem postępu.

Pozdrawiam

#8 BlackJack

BlackJack
  • 147 postów

Napisano 03 listopada 2012 - 17:59

Ja mam iPhone 5 więc nie mogę wrócić do żadnego "niższego" FW... :-(

#9 Krukct

Krukct
  • 936 postów

Napisano 03 listopada 2012 - 18:05

Fakt, moje niedopatrzenie. W takim razie nie znam rozwiązania, choć spędziłem nad tym problemem 1/3 nocy robiąc przy okazji około 10 restore.

#10 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 03 listopada 2012 - 19:49

Koledze BlackJack już odpisałem na PW, ale żeby nie było, napiszę też tu

Nad programem iBackupBot for iTunes też przesiedziałem długi czas, żeby się we wszystkim połapać i teraz wiem, że same pliki *.db nic nie dają. W czasie wyciągania ich z kopii zapasowej jest opcja, która tworzy dodatkowo pliki *.info, niezbędne do wgrania plików *.db do innej kopii zapasowej. Bez plików *.info szkoda tracić czas - bez JB na pewno nie da się wrzucić plików *.db

#11 BlackJack

BlackJack
  • 147 postów

Napisano 03 listopada 2012 - 23:11

To ja tez odpiszę tutaj. Udało mi się wyeksportować pliki info i wgrałem do nowego backup'u stare SMSy, kontakty, notatki i kalendarz. Mam problem tylko z camera roll. Chciałbym je zgrać ale przy nich w aplikacji iBackupBot nie ma opcji wyeksportowania.... Jak to zrobić?

#12 Krukct

Krukct
  • 936 postów

Napisano 04 listopada 2012 - 00:34

iFiles z AppStore. Instalujesz program, wrzucasz do niego zdjęcia (w zakładce Programy w iTunes - pod listą synchronizowanych programów), włączasz go, zaznaczasz zdjęcia i klikasz Export to camera roll :) Proces trwa dość długo (u mnie 600 zdjęć i kilkanaście filmów kopiowało się ze 3 godziny), ale są normalnie widocznie w Rolce z aparatu. Nie ma jedynie geotagów, choć tu sprawa jest dziwna, bo nie posiadają ich tylko zdjęcia, filmy widzę normalnie na mapie. Edit: Mój błąd. Koledze chyba nie chodziło o to samo co mnie. Mój post to instrukcja jak po restore do czystego oprogramowania "wrzucić" zdjęcia skopiowane wcześniej na dysk komputera do Rolki z aparatu. :D

#13 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 04 listopada 2012 - 10:35

W iBackupBot for iTunes jest opcja wyeksportowania zdjęć. Zaznaczasz wszystkie zdjęcia ręcznie, jakie są na liście i po prostu klikasz ikonkę "Export"

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych