Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Jak wyci膮gn膮膰, zarchiwizowa膰 smsy.

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Empiryczny

Empiryczny
  • 525 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 12 sierpnia 2012 - 08:40

Witam! Potrzebuj臋 pomocy. Na swoim iPhone, mam konwersacj臋 z jedn膮 osob膮 kt贸r膮 w ca艂o艣ci potrzebuj臋 mie膰 w pliku tekstowym, ewentualnie w pliku graficznym. Robienie print screen贸w co kilka wiadomo艣ci mi si臋 艣rednio u艣miecha. Czy mo偶na to jako艣 zrobi膰? Nie wiem, wyci膮gn膮膰 jakim艣 programem z kopii zapasowej, itp? Pozdrawiam

#2 Sebosz

Sebosz
  • 4聽178 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 12 sierpnia 2012 - 09:00

Witam!
Potrzebuj臋 pomocy.
Na swoim iPhone, mam konwersacj臋 z jedn膮 osob膮 kt贸r膮 w ca艂o艣ci potrzebuj臋 mie膰 w pliku tekstowym, ewentualnie w pliku graficznym. Robienie print screen贸w co kilka wiadomo艣ci mi si臋 艣rednio u艣miecha. Czy mo偶na to jako艣 zrobi膰? Nie wiem, wyci膮gn膮膰 jakim艣 programem z kopii zapasowej, itp?

Pozdrawiam

Mo偶esz zawsze kopiowa膰 i wkleja膰 wypowiedzi w notatniku, potem wys艂a膰 to sobie na maila :D

#3 Empiryczny

Empiryczny
  • 525 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 12 sierpnia 2012 - 09:02

Mog臋, mog臋, ale tych wiadomo艣ci jest plus-minus 500.

#4 dameon

dameon
  • 1聽353 post贸w
  • Sk膮dLublin

Napisano 12 sierpnia 2012 - 09:25

Polecam do tego program iBackupBot for iTunes - wyci膮gnie SMSy z kopii zapasowej i zapisze albo w oryginalnym pliku (sms.db), albo do wyboru - *.txt, *.xls

#5 dliwski

dliwski

• 15聽306 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 12 sierpnia 2012 - 14:59

JuicePhone, PhoneView, mo偶e nawet DiskAid. Sprawd藕.

#6 BlackJack

BlackJack
  • 147 post贸w

Napisano 03 listopada 2012 - 17:19

Polecam do tego program iBackupBot for iTunes - wyci膮gnie SMSy z kopii zapasowej i zapisze albo w oryginalnym pliku (sms.db), albo do wyboru - *.txt, *.xls

Zapisa艂em w orygina;nym pliku sms.db.
Jak to teraz importowa膰 do iPhone 5 bez JB fw 6.01...?

#7 Krukct

Krukct
  • 936 post贸w

Napisano 03 listopada 2012 - 17:55

Zapisa艂em w orygina;nym pliku sms.db.
Jak to teraz importowa膰 do iPhone 5 bez JB fw 6.01...?

Sam przez to wczoraj przechodzi艂em. Jedyna dzia艂aj膮ca metoda odkryta przeze mnie to (jak ju偶 masz iOS 6):
- downgrade do iOS 5,
- wrzucenie bazy SMS贸w przez Total Commandera do odpowiedniego folderu (potrzebny JB),
- archiwizacja iPhone'a do iCloud,
- restore do iOS 6.1.1
- przywr贸cenie kopii zapasowej z iCloud.

Tym sposobem mamy iOS 6 z baz膮 wiadomo艣ci z iOS 5. Sposobu na wgranie skopiowanej na dysk bazy SMS贸w i wrzucenie jej r臋cznie do iOS 6 nie znalaz艂em - przy ka偶dej pr贸bie Springboard si臋 crashowa艂, ekran miga艂 i pojawia艂o si臋 logo Apple z paskiem post臋pu.

Pozdrawiam

#8 BlackJack

BlackJack
  • 147 post贸w

Napisano 03 listopada 2012 - 17:59

Ja mam iPhone 5 wi臋c nie mog臋 wr贸ci膰 do 偶adnego "ni偶szego" FW... :-(

#9 Krukct

Krukct
  • 936 post贸w

Napisano 03 listopada 2012 - 18:05

Fakt, moje niedopatrzenie. W takim razie nie znam rozwi膮zania, cho膰 sp臋dzi艂em nad tym problemem 1/3 nocy robi膮c przy okazji oko艂o 10 restore.

#10 dameon

dameon
  • 1聽353 post贸w
  • Sk膮dLublin

Napisano 03 listopada 2012 - 19:49

Koledze BlackJack ju偶 odpisa艂em na PW, ale 偶eby nie by艂o, napisz臋 te偶 tu

Nad programem iBackupBot for iTunes te偶 przesiedzia艂em d艂ugi czas, 偶eby si臋 we wszystkim po艂apa膰 i teraz wiem, 偶e same pliki *.db nic nie daj膮. W czasie wyci膮gania ich z kopii zapasowej jest opcja, kt贸ra tworzy dodatkowo pliki *.info, niezb臋dne do wgrania plik贸w *.db do innej kopii zapasowej. Bez plik贸w *.info szkoda traci膰 czas - bez JB na pewno nie da si臋 wrzuci膰 plik贸w *.db

#11 BlackJack

BlackJack
  • 147 post贸w

Napisano 03 listopada 2012 - 23:11

To ja tez odpisz臋 tutaj. Uda艂o mi si臋 wyeksportowa膰 pliki info i wgra艂em do nowego backup'u stare SMSy, kontakty, notatki i kalendarz. Mam problem tylko z camera roll. Chcia艂bym je zgra膰 ale przy nich w aplikacji iBackupBot nie ma opcji wyeksportowania.... Jak to zrobi膰?

#12 Krukct

Krukct
  • 936 post贸w

Napisano 04 listopada 2012 - 00:34

iFiles z AppStore. Instalujesz program, wrzucasz do niego zdj臋cia (w zak艂adce Programy w iTunes - pod list膮 synchronizowanych program贸w), w艂膮czasz go, zaznaczasz zdj臋cia i klikasz Export to camera roll :) Proces trwa do艣膰 d艂ugo (u mnie 600 zdj臋膰 i kilkana艣cie film贸w kopiowa艂o si臋 ze 3 godziny), ale s膮 normalnie widocznie w Rolce z aparatu. Nie ma jedynie geotag贸w, cho膰 tu sprawa jest dziwna, bo nie posiadaj膮 ich tylko zdj臋cia, filmy widz臋 normalnie na mapie. Edit: M贸j b艂膮d. Koledze chyba nie chodzi艂o o to samo co mnie. M贸j post to instrukcja jak po restore do czystego oprogramowania "wrzuci膰" zdj臋cia skopiowane wcze艣niej na dysk komputera do Rolki z aparatu. :D

#13 dameon

dameon
  • 1聽353 post贸w
  • Sk膮dLublin

Napisano 04 listopada 2012 - 10:35

W iBackupBot for iTunes jest opcja wyeksportowania zdj臋膰. Zaznaczasz wszystkie zdj臋cia r臋cznie, jakie s膮 na li艣cie i po prostu klikasz ikonk臋 "Export"

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 0

0 u偶ytkownik贸w, 0 go艣ci, 0 anonimowych