Witam!
Stworzyłem strone w iwebie, umieściłem ją na serwerze i niestety po wejściu pojawia mi się tylko napis "Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /var/www/sites/yoyo.pl/s/m/smell/index.html on line 1"
Czytałem na tym forum, że na yoyo.pl da się zamieścić taką stronę.
Proszę o pomoc i dokładne opisanie mi jak poradzić sobie z tym problemem.
Pozdro

iweb - yoyo.pl
Rozpoczęty przez
smell
, 17 sie 2007 10:31
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 17 sierpnia 2007 - 10:31
Napisano 17 sierpnia 2007 - 10:43
Mialem to samo- musisz wyedytowac kod HTML stronki, ktora stworzyles i usunac pierwsza linijke. Moze to i pokretne, ale u mnie zawsze dzialalo. Zreszta, jak juz zobaczysz ten wpis, to i tak wyda sie dziwny, wiec nawet sie nad tym nie zastanawialem zbyt szczegolowo. Zeby natomiast wyedytowac kod, musisz skorzystac z jakiegos programu, bo w Text Edit niestety Ci sie nie uda. Ja uzylem NVU, ale jest pewnie masa innych

Napisano 17 sierpnia 2007 - 10:51
dokladnie który plik? - mam dwa "index.html"(jeden jest w folderze) a jeden html z nazwą mojej strony.
Napisano 17 sierpnia 2007 - 10:58
Musisz to usunac ze wszystkich plikow .html, bo jesli usuniesz tylko z index'u, to nie beda Ci pozniej dzialac podstrony. Poza tym jest troche kombinacji z tym, bo jak wrzucasz na server, to te wszystkie foldery mozna sobie w... wsadzic. Wszystkie pliki musza byc w jednym miejscu. Nie wiem, czym jest podytkowane to rozczlonkowaniem, ale przypuszczam, ze ma to zwiazek z natywnym przeznaczeniem stronek zrobionych pod iWeb do publikacji na koncie .Mac...
---- Dodano 17-08-2007 o godzinie 11:59 ----
To znaczy... Foldery z grafika i tak dalej musza zostac, ale iWeb wrzuca kazda podstrone, przykladowo Galerie, do osobnej teczki. Cala zawartosc tej teczki 'Galeria' musisz przeniesc do glownego katalogu.
---- Dodano 17-08-2007 o godzinie 11:59 ----
To znaczy... Foldery z grafika i tak dalej musza zostac, ale iWeb wrzuca kazda podstrone, przykladowo Galerie, do osobnej teczki. Cala zawartosc tej teczki 'Galeria' musisz przeniesc do glownego katalogu.
Napisano 17 sierpnia 2007 - 11:06
a moglys mi ja wyedytować?-samemu cos mi nie wychodzi.
u mnie jest tylko jedna strona ze zdjeciem i informacja ze "strona jest w budowie".
Zajmue bardzo niewiele.
Jezeli to nie problem to wysyłal bym ja Tobie na maila.
z góry przepraszam za kłopot.
COFAM!!!!
Juz sobie poradziłem, wielkie dzięki za pomoc!!!!
u mnie jest tylko jedna strona ze zdjeciem i informacja ze "strona jest w budowie".
Zajmue bardzo niewiele.
Jezeli to nie problem to wysyłal bym ja Tobie na maila.
z góry przepraszam za kłopot.
COFAM!!!!
Juz sobie poradziłem, wielkie dzięki za pomoc!!!!
Napisano 17 sierpnia 2007 - 11:07
Z plików html musisz usunąć tą linijkę:
Aby uniknąć tego problemu w przyszłości, możesz napisać do administratora w tej sprawie, lub samodzielnie wstawić do katalogu w którym trzymasz stronę plik .htaccess z zawartością:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>Na yoyo.pl najwidoczniej jest ustawione parsowanie plików html przez php.
Aby uniknąć tego problemu w przyszłości, możesz napisać do administratora w tej sprawie, lub samodzielnie wstawić do katalogu w którym trzymasz stronę plik .htaccess z zawartością:
:Location /*.html Use static
Napisano 20 lutego 2008 - 11:55
jak taki plik stworzyć?-tzn jakim programem? - kompletnie nie wiem jak sie do tego zabrać, pozdroZ plików html musisz usunąć tą linijkę:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>Na yoyo.pl najwidoczniej jest ustawione parsowanie plików html przez php.
:Location /*.html Use static
Napisano 25 lutego 2008 - 19:06
a jak w ogole zamiescic na yoyo strone?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych