Witam!
Niedługo dotknie mnie problem wyboru telefonu bo umowa z operatorem powoli się kończy. Jestem zagorzałym zwolennikiem systemu Android ze względu na jego otwartość. Zastanawia mnie jednak czy iphone po JB nie będzie tak samo funkcjonalny, stąd moje pytania kieruje przede wszystkim do osób które mają fizycznie iphona z JB i ew mogłyby sprawdzić czy to o co pytam działa.
1. Czy możliwe będzie wysyłanie/odbieranie poprzez tylko i wyłącznie bluetooth (przy wyłączonym wifi i transmisji danych) pliku o dowolnym rozszerzeniu? tutaj słyszałem o programie ifile ale czy na pewno takie funkcje ma?
2.Czy iphone nawiąże połączenie bluetooth z dowolnym innym urządzeniem - laptop, telefon z androidem, telefon z symbianem?
3. Czy możliwe będzie pobranie przez przeglądarkę pliku o dowolnym rozszerzeniu, nawet tym nie obsługiwanym przez telefon i zapisanie go w wybranym katalogu? Chodzi mi przede wszystkim o pobieranie plików pdf/word z powiedzmy chomikuj, lub dowolnej innej strony i późniejszy łatwy dostęp do nich z poziomu menadżera plików. tutaj chyba znowu ifile?
to chyba główne opcje których potrzebuje i na co dzień używam
dodam, że wszystkie te operacje są możliwe do wykonania na androidzie i to bez wykonywania roota (odpowiednik JB), dlatego nie chce sie przejechać i wydać pieniedzy na urządzenie które nie będzie dla mnie w pełni funkcjonalne
z góry dzięki za odpowiedzi
pozdrawiam

funkcjonalność iPhone z JB kontra Android
Rozpoczęty przez
villu
, 10 sie 2012 14:39
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 10 sierpnia 2012 - 14:39
Napisano 10 sierpnia 2012 - 14:50
tak, tak i tak
Napisano 10 sierpnia 2012 - 15:27
1. Tak tylko bedzie trzeba zakupic aplikację AirBlue Sharing z cydii za całe 16 zł w przeliczeniu na pln
2. Tak bez problemowo po wykonaniu pkt 1
3. Tak wystarczy niewielki addon do przeglądarki Safari znajdujący się w Cydii - Safari downloader na przykład.
Napisano 10 sierpnia 2012 - 16:42
Wątek przeniosłem do lepszego dla tego pytania działu. Jedna uwaga. Jak już piszesz, to używaj wielkich liter i kropek, będzie czytelniej.
W temacie. Jeśli używałeś dotąd androida i podobało Ci się, że jest otwarty i elastyczny, to po przesiadce czeka Cię trochę nerwów i irytacji. Tutaj trzeba przełknąć gorzką pigułkę ograniczeń i kombinowania, żeby osiągnąć zamierzony cel. Proponuję nie nastawiać się na nie wiadomo co. System, jak system. Ma wady i zalety, ale da się używać i da się na niego przestawić.
Napisano 10 sierpnia 2012 - 19:54
Moim zdaniem bez sensu przesiadka. Po co robić Androida z iOS skoro Android już jest i ma te funkcje natywnie? Po JB nie będzie można wygodnie update'ować telefonu a na sam JB (untethered) trzeba czekać miesiącami. Fajna obudowa nie wynagrodzi takiej męczarni.
Napisano 10 sierpnia 2012 - 19:57
Dokładnie.
Dla takich celów, to lepiej weź androida.
Napisano 10 sierpnia 2012 - 22:05
Super, dziękuję wszystkim za podpowiedzi i opinie
Wynika z tego, że z iOS pozostanę za pan brat tylko na poziomie iPada

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych