Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[6.1 b4] Usunięcie facebook'owego urodzinowego kalendarza

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 mateusz3928

mateusz3928
  • 187 postów
  • SkądSopot

Napisano 10 sierpnia 2012 - 08:54

Witam, od zainstalowania bety niechcący synchronizowałem kalendarz z facebookiem (jedna z nowości iOS 6). Skutek tego jest taki - mam teraz na pasku powiadomień spam kto ma urodziny. Niemal codziennie pojawiają się powiadomienia. Jest jakiś sposób na usunięcie tego świnstwa? [ATTACH=CONFIG]11534[/ATTACH]

#2 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 10 sierpnia 2012 - 15:33

A swipe i delete nie działa, ew. tam gdzie włączyłeś synchronizację zapewne można ją wyłączyć. Nie mam bety przed sobą więc nie pomogę więcej.

#3 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 10 sierpnia 2012 - 15:36

Witam, od zainstalowania bety niechcący synchronizowałem kalendarz z facebookiem (jedna z nowości iOS 6). Skutek tego jest taki - mam teraz na pasku powiadomień spam kto ma urodziny. Niemal codziennie pojawiają się powiadomienia. Jest jakiś sposób na usunięcie tego świnstwa?

[ATTACH=CONFIG]11534[/ATTACH]

Odznacz w ustawieniach prywatności, tam, gdzie masz Facebook, żeby miał dostęp do kalendarza.
o.O To już jest iOS 6.1? :D

#4 mateusz3928

mateusz3928
  • 187 postów
  • SkądSopot

Napisano 17 sierpnia 2012 - 19:03

o.O To już jest iOS 6.1? :D

Mały błąd w opisie. : )

niestety jak wchodzę w prywatność kalendarza napisane jest że żadna aplikacja z kalendzarza nie korzysta, a swipe - delete także lipa.

Chyba nie rozwiąże tego problemu póki się nie pojawi się oficjalny iOS 6.. :/ w najgorszym wypadku pousuwam każdą datę urodzin ręcznie... : (

#5 Michal.Rz

Michal.Rz

• 1 741 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 17 sierpnia 2012 - 21:37

Prywatność - Facebook - (odznacz) Kontakty. Wydaje mi się, że to powinno rozwiązać problem.

#6 mateusz3928

mateusz3928
  • 187 postów
  • SkądSopot

Napisano 19 sierpnia 2012 - 18:57

Prywatność - Facebook - (odznacz) Kontakty. Wydaje mi się, że to powinno rozwiązać problem.

Odznaczyłem, także niestety nie działa. : /

#7 therage

therage
  • 90 postów
  • SkądLubelskie

Napisano 19 sierpnia 2012 - 21:17

Spróbuj Ustawienia-> Poczta, kontakty, inne-> na samym dole powinna być opcja dzielenia się kalendarzem, wyłącz ją i powiedz czy zadziałało :)

#8 mateusz3928

mateusz3928
  • 187 postów
  • SkądSopot

Napisano 20 sierpnia 2012 - 21:09

Spróbuj Ustawienia-> Poczta, kontakty, inne-> na samym dole powinna być opcja dzielenia się kalendarzem, wyłącz ją i powiedz czy zadziałało :)

"Alarmy kalend. udost. " wyłączyłem to, pogrzebałem jeszcze przesuwakami przy tym, ale nic niestety nie zadziałało. : (

Troche burdel jest z tym facebookiem teraz, mam nadzieje że się to wszytko poprawi jak wyjdzie ta nowa aplikacja do fb. Niestety beta to beta ; p

#9 Casset

Casset
  • 4 postów

Napisano 18 grudnia 2012 - 08:07

Mam ten sam denerwujący problem. Stabilne aktualizacje są, a rozwiązania nadal nie widzę. Wiecie jak to rozwiązać?

#10 wysoki86

wysoki86
  • 229 postów

Napisano 18 grudnia 2012 - 12:23

A rozwiązanie jest takie proste... Wchodzimy w kalendarz. Następnie kalendarze i tam mamy dwa fejsbukowe. Jeden to wydarzenia, drugi to urodziny. Wystarczy odhaczyć. Proste.

#11 sindaeris

sindaeris
  • 1 postów

Napisano 10 kwietnia 2013 - 08:24

Czy ktoś znalazł w końcu rozwiązanie tego problemu? Odznaczenie kalendarza pomaga, żeby nie wyświetlać wydarzeń, ale nie kasuje ich z kalendarza, więc przypomnienia codziennie dzwonią. Wyłączenie przypomnień wyłączy również przypomnienia urodzin, które chcę otrzymywać, więc nie jest rozwiązaniem. Pozdrawiam.

#12 4motion

4motion
  • 337 postów
  • SkądIrlandia

Napisano 10 kwietnia 2013 - 08:55

Miałem taki sam problem i u mnie chyba pomogło odznaczenie w System Preferences -> Mail, Contacts & Calendars

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych