Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Problem z wyświetlaczem. Plamy po mocniejszym dotknięciu.

• Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 Gawron

Gawron
  • 31 posts

Posted 09 August 2012 - 19:43

Witam. W moim iP4 mam problem z wyświetlaczem. Otóż po pierwsze to gdy mocniej (ale z wyczuciem) nacisnę na 3/4 wysokości ekranu to pojawiają się w tym miejscu takie jasno-niebieskie plamki. Nie wiem czym to jest spowodowane. Czy wy też macie coś takiego u siebie bo na 4 badane przeze mnie iP4 dwa tak miały? Po drugie mam takie jasne przebarwienia (nie żółte plamy od kleju) w tym samym miejscu co poprzednia usterka. Tego też nie wiem, czytałem na forach ale nie znalazłem odp. Jeżeli mieliście coś takiego to opowiedzcie o swoich problemach. Oddałem go do prywatnego salonu gdzie go kupiłem ale od 20dni nie umieją znaleźć przyczyny.

---------- Wpis dodano o 20:43 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:31 ----------

Jeszcze jedna sprawa. Telefon jest na gwarancji wystawionej przez ten sklep. Czy jeżeli nie uda im się naprawić tego w podanym przez nich czasie to mogę się ubiegać o dostanie refuba bądź zwrot pieniędzy? Dziękuję!!

#2 Przybysz_tcz

Przybysz_tcz
  • 114 posts
  • SkądTczew

Posted 09 August 2012 - 20:16

Nie do końca rozumiem jak możesz "wciskać" ekran na 3/4 wysokości... To na pewno oryginał ?

#3 Gawron

Gawron
  • 31 posts

Posted 09 August 2012 - 20:23

Chodzi mi o to że mocniej go naciskam. Z większą siłą niż normalnie ale tez nie za mocno by go nie uszkodzić. Oryginał na 100%

#4 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 09 August 2012 - 20:43

Chodzi mi o to że mocniej go naciskam. Z większą siłą niż normalnie ale tez nie za mocno by go nie uszkodzić. Oryginał na 100%

Ale po co go naciskasz? Telewizory i monitory też naciskasz ?

#5 Gawron

Gawron
  • 31 posts

Posted 09 August 2012 - 21:56

Eh...Porównywałem jak mówiłem w innych iP i tego nie było. Więc się zmartwiłem gdyż coś co kosztowało 1800zł powinno być "nieskazitelne". Przecież nie naciskam go dla zabicia czasu. W przyszłości mogą byc problemy ze sprzedażą bo ktoś pomyśli że uszkodzony czy coś.

#6 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 09 August 2012 - 22:09

Nie wiem, ja nigdy nie wpadłem na to przez ostatnie 5 lat, żeby naciskać swoje iPhony...

#7 Gawron

Gawron
  • 31 posts

Posted 09 August 2012 - 22:16

Mi się przez przypadek raz nacisnęło i wtedy zauważyłem. Czy Ciebie nie zdenerwowałoby takie coś w swoim cudeńku ?

#8 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 09 August 2012 - 23:03

Mi się przez przypadek raz nacisnęło i wtedy zauważyłem. Czy Ciebie nie zdenerwowałoby takie coś w swoim cudeńku ?

Szczerze mówiąc wiem jak działa ekran LCD i wiem, że naciśnięcie powoduje to co opisujesz, ale nie czułem potrzeby naciskania ekranów, co po co ?

#9 Przybysz_tcz

Przybysz_tcz
  • 114 posts
  • SkądTczew

Posted 10 August 2012 - 12:19

Szczerze mówiąc, dalej nie pojmuję jak ekran iphone'a może się wciskać. Tak mnie to zaintrygowało, że sam zacząłem próbować i on nawet o milimetr się nie wgłębia..

#10 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 10 August 2012 - 15:31

Może się wciskać jak miał wymieniany przód i ma zamiennik ekranu zamiast oryginalnego panelu.

#11 xCHERRYx

xCHERRYx
  • 217 posts

Posted 10 August 2012 - 18:08

Mam to samo w swoim Touchu 4G, dokładnie w lewym górnym rogu.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users