Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

jak sprawdzić czy iPad ma simlock

• This topic is locked This topic is locked
7 replies to this topic

#1 syberka

syberka
  • 161 posts

Posted 08 August 2012 - 19:54

Witam.Zamierzam zakupić new iPad 4G,ale sprzedawca nie wie czy ma simlocka.Tablet pochodzi z orange.Czy po numerze imei można sprawdzić simloc i jaki ma soft.Tak jak to jest możliwe z iphone.Pozdrawiam

#2 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 08 August 2012 - 19:54

iPady nie mają simlocków.

#3 syberka

syberka
  • 161 posts

Posted 08 August 2012 - 19:57

jesteś tego pewny?na aukcji pisze ,że jest z sieci orange,i sam sprzedawca nie wie czy ma locka.Ipad jest zafoliowany.A jeśli chodzi o soft,a dokładniej o możliwość jailbreak

#4 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 08 August 2012 - 20:00

jesteś tego pewny?na aukcji pisze ,że jest z sieci orange,i sam sprzedawca nie wie czy ma locka.Ipad jest zafoliowany.A jeśli chodzi o soft,a dokładniej o możliwość jailbreak

Apple nie zakłada simlocków na iPady, operatorzy nie mają możliwości sami tego robić ani na iPhone ani na iPady.

#5 syberka

syberka
  • 161 posts

Posted 08 August 2012 - 20:17

OleYek piszesz,że operatorzy nie maja mozliwości zakładania simlocka na iphony,mam IP4s i ma simlocka na O2.Więc jak to jest na prawdę?

#6 iBook

iBook
  • 580 posts

Posted 08 August 2012 - 20:34

OleYek piszesz,że operatorzy nie maja mozliwości zakładania simlocka na iphony,mam IP4s i ma simlocka na O2.Więc jak to jest na prawdę?

Operatorzy SAMI nie mogą zakładać simlocków, może zrobić to Apple na ich prośbę. A na iPady Apple nie zakłada simlocka.

#7 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 08 August 2012 - 20:36

Tak jak napisał iBook - słowo klucz w tym zdaniu to SAMI :)

#8 wojtkow

wojtkow

• 6767 posts

Posted 08 August 2012 - 20:38

O braku simlocka na iPadzie napisano już setkę postów, albo i więcej. Zamykam.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users