Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

jak rozebrać iMac-a G5 iSight ?

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 białko

białko
  • 240 posts

Posted 16 August 2007 - 16:37

witam maczek ostatni z ppc na pokładzie, z tego co zauważyłem to obudowa jest bardzo podobna w konstrukcji do tych z intelem, niestety nie mam pomysłu jak ją rozmontować, bo chciałem go trochę wewnątrz przeczyścić z kurzu. W poprzednich imacach ppc wystarczyło odkręcić 3 wkręty i już było po kłopocie a tutaj odkręciłem co się dało i dalej lipa :-(

#2 Krzysiek

Krzysiek
  • 4184 posts

Posted 16 August 2007 - 16:46

http://www.kodawaris...5/imacg501.html

#3 białko

białko
  • 240 posts

Posted 16 August 2007 - 16:53

dzięki ale nie pomogło :-) G5 bez iSight wiem jak rozebrać a tylko takiego tam pokazali na fotkach jak rozbierać a samego z iSight pokazali już rozebranego :-) dziwne...

#4 Krzysiek

Krzysiek
  • 4184 posts

Posted 16 August 2007 - 17:36

http://www.kodawaris.../imacg501i.html
  • białko likes this

#5 marad_co

marad_co
  • 450 posts
  • SkądEU

Posted 16 August 2007 - 20:17

Odkrecasz srubki pod spodem, mozesz juz odgiac dol obudowy (pociagnij do siebie ale nie za mocno bo gora wciaz sie trzyma na zaczepach) potem potrzebujesz jakiejs plastikopwej karty cos jak kredytowa ale zeby byla elastyczna, z tylu obudowy na gorze masz szczeline przez cala szerokosc komputera, w skrajnych rogach wsuwasz ja i tam jest taki dzynks ktory musisz popchnac zeby odpielo sie. Jak jestes cierpliwy to zrobisz to. Potem musisz odpiac kamerke i to wszystko :) No oczywiscie jak chcesz dalej to musisz ekran odkrecic 4 srubki oraz odlaczyc kabel sygnalowy VGA oraz inverter
  • białko likes this

#6 białko

białko
  • 240 posts

Posted 17 August 2007 - 06:42

dzisiaj będę ćwiczył :-) ale jak coś się nie uda to oddajecie koszty naprawy :-P a tak na poważnie to szkoda, że Apple tak to skomplikowało... w poprzednich G5 wszystko tak ładnie się odkręcało i nie było kombinacji z jakimiś ukrytymi zatrzaskami :-(

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users