Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

WYMIANA OBUDOWY IPHONE 4 - BIG FAIL

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
24 odpowiedzi w tym temacie

#1 n0thing2lose

n0thing2lose
  • 5 postów

Napisano 05 sierpnia 2012 - 17:23

Witam wszystkich bardzo serdecznie , jak kazdemu z was po zakupie iphona "przyszlo do glowy , moze jednak inny kolor?:" w moim przypadku wlasnie tak bylo w 2011r. kupilem iphone 4- CZARNY , ale po roku znudzil mi sie kolor zaczal mnie zachwycac bialy z paczatku myslalem o tym kolorze w kontekscie ze to dla kobiet bardziej , ale z czasem doszedlem do wniosku ,ze do poki cos nie jest rozowe nie jest babskie :) zreszna na wielu reklamach apple (siri) faceci maja biale obudowy, ale do sedna sprawy. w internecie jest duzo aukcji z allegro , gdzie oferuja nam "zamienniki" mniej wiecej w cenie 170 zl +/- wiadomo ,ze cena nie jest wygorowana skoro za iphona wiekszosc z was wydala ok. 3tys zl.Sam oczywiscie nie wytrzymalem i zamowilem jedna z w/w zamiennikow , co dostalem? hmmm jezeli ogladacie zdjecia to na pierwszy rzut oka nie widac duzej roznicy w porownaniu do oryginalnej ALE i tutaj zaczynaja sie schodzy , poszedlem do wybranago punktu GSM i poprosilem pana aby zmienil mi przedni panel na zamiennik ktory mu dalem (tyl jest prosty do wymiany" koszt uslugi 25zl. Dlatego ,ze trzeba sie pobawic z odpinaniem wyswietlacza , wolalem oddac to do fachowca bo nigdy nie mialem stycznosci z takimi rzeczami wiec wolalbym nie zepsuc :) po 1 dniu otrzymalem "pseudo zamiennik"....teraz wyjasnie aby przestrzec wszystkich aby nie zamawiali nie oryginalnych zamiennikow....

Przedni panel :
-przycisk "HOME BUTTON" lata na boki bo nie jest oryginalnie dociety do przedniego korpusu
-Sam kolor nie jest idealnie bialy hmm lekko wpada w szary kolor
-krawedzie obudowy sa lekko szorstkie/ostre
Tylni panel :
-Tutaj jest masakra dla naszego aparatu poniewaz szklo zastosowane w tylniej czesci aparatu jest slabej jakosci , kiedy robimy zdjecia spada nam ich jakosc diametralnie co mam na mysli....wszystko wydaje sie jakby za "Mgla" probowalem wyczyscic te szklo ale nie dalo to efektu , jakosc zdjec spadla o 40proc przy 5mpx sami sobie odpowiedzcie co to znaczy.
-kolor taki sam jak w przednim panelu (lekko szary)
-Ramka od apratu rowniez jest inna.

Z tego miejsca chcialbym wszystkim goraco odradzic kupowania jakich kolwiek zamiennikow (nie oryginalnych) bo nawet dla nie pedanta niedociagniacia sa zauwazalne.To ze akurat ja sie nacialem niech bedzie przestroga dla wszystkich ,ktorzy mysla nad zmiana obudowy.
Dla ciekawosci dodam ,ze oryginalna obudowa Kosztuje od 400-600 zl w servisach apple mysle ,ze to nie wygorowane pieniadze aby dostac idelna obudowe. Serdecznie pozdraiam z gory przepraszam za literowki.:D

-

#2 iBook

iBook
  • 580 postów

Napisano 05 sierpnia 2012 - 17:30

Dla ciekawosci dodam ,ze oryginalna obudowa Kosztuje od 400-600 zl w servisach apple mysle ,ze to nie wygorowane pieniadze aby dostac idelna obudowe.

Nie wiem w jakim Ty sewisie tego się dowiedzialeś, ale autoryzowane serwisy nie naprawiają iPhona tylko wymieniają na nowe.
Orginalnych części nie kupisz nigdzie, chyba że z demontażu?

#3 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 05 sierpnia 2012 - 17:49

Jak jest z zamiennikami to wiem,kupiłem mojej żonie obudowę do Nokii 3120 classic,oczywiście zamiennik,bo nie chciałem wydawać kroci za oryginalną,i co?? obudowa nijak spasowana,wszędzie szpary,okienko wyświetlacza się odkleiło,ogółem - do śmieci.....moim zdaniem lepiej się wymienić kolorami z innym użytkownikiem,ewentualnie kupić oryginalną obudowę jak i część (sam kupiłem baterię zamiennik do MB White,padła po półtora roku) jak ma się wydać kasę w błoto,lepiej wydać parę groszy więcej jak to pisze kolega wyżej.

#4 n0thing2lose

n0thing2lose
  • 5 postów

Napisano 05 sierpnia 2012 - 17:51

Ibook znalazlem jakis servis w internecie w gdzie mily pan powiedzial ze oryginalne obudowy maja po 400-600 zl a zamienniki po 250 +/- wiec musialem trafic na jakiegos oszusta

#5 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 05 sierpnia 2012 - 18:06

Ibook znalazlem jakis servis w internecie w gdzie mily pan powiedzial ze oryginalne obudowy maja po 400-600 zl a zamienniki po 250 +/- wiec musialem trafic na jakiegos oszusta

Po raz setny, NIE MA ORYGINALNYCH CZĘŚCI ZAMIENNYCH, Apple ich nie produkuje, ponieważ nie naprawia się iUrządzeń. Wszystkie uszkodzone urządzenia trafiają do fabryk i tam są refabrykowane. Dlatego jak ktoś mówi, że ma oryginalne części to albo ściemnia albo są to przeszczepy.

#6 mati_as

mati_as
  • 475 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 sierpnia 2012 - 20:29

Jasne, że org. części nie ma, mówimy o nowych, bo używane (z demontażu to co innego). Zamiennik, zamiennikowi nie równy - przetestowane. Prościej jest sprzedać iPka dołożyc (albo i nie) i kupić inny kolor. Jakość inna, a i mniej nerwów. :)

#7 n0thing2lose

n0thing2lose
  • 5 postów

Napisano 05 sierpnia 2012 - 20:32

Teraz tez o tym pomyslalem ,aby sie zamienic bo "pedantem" nie jestem do przesady ale hmmm razi troche to w oczy :)

#8 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 05 sierpnia 2012 - 22:02

Teraz tez o tym pomyslalem ,aby sie zamienic bo "pedantem" nie jestem do przesady ale hmmm razi troche to w oczy :)

No i taka podmianka obudowy skutecznie powoduje utratę gwarancji...

#9 mart.plax

mart.plax
  • 178 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 07 sierpnia 2012 - 11:15

Jak można w ogóle wymieniać obudowę? Pomijając fakt, że nie dałabym nigdy pociachać telefonu (chyba, że z konieczności - potłuczony ekran) to jeszcze poprzez wymianę tyłu tracimy możliwość zidentyfikowania naszego iUrządzenia. Było też wielokrotnie mówione, że z tyłu umieszczone są numery seryjne naszej zabawki i przez to właśnie nie istnieje coś takiego jak "oryginalna" obudowa do iPhone'a... Co za bezmyślność. Jak ci się kolor znudził to trzeba było kupić naklejki na allegro...

#10 viewsonic666

viewsonic666
  • 239 postów
  • Skądcr0ydon

Napisano 07 sierpnia 2012 - 14:10

To nie są numery seryjne tylko numery zależne od modelu urządzenia, np wszystkie w 3Gs mają w sobie 1303 a 1303 jest numerem modelu 3gs-a...

#11 michobo

michobo
  • 1 168 postów

Napisano 07 sierpnia 2012 - 16:35

Najbardziej rozsądne-logiczne rozwiazanie zamiast rycia w telefonie to wymiana w tzw komisie na dany kolor

#12 n0thing2lose

n0thing2lose
  • 5 postów

Napisano 07 sierpnia 2012 - 18:30

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

#13 mart.plax

mart.plax
  • 178 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 08 sierpnia 2012 - 09:02

W takim razie ziomek w iSpocie sprzedał mi bujdę, jak jakiś czas temu pytałam o obudowy do 3G.

#14 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 08 sierpnia 2012 - 09:14

O ile wymienne obudowy w 3G/GS mają rację bytu (z racji tego że lubiły pękać),tak wymiana iP4 z racji zmiany koloru są raczej....mało sensowne,zastanawiam sam się nad zmianą obudowy bo mam pęknięcie i szczelinę pomiędzy pleckami i ramką....

#15 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 sierpnia 2012 - 09:23

Bajki opowiadają Ci co mówią, że nie ma części. Jak ktoś ma dobry układ, to zawsze ma części zamienne. Taki świat.

#16 n0thing2lose

n0thing2lose
  • 5 postów

Napisano 08 sierpnia 2012 - 10:25

Fakt są orygianlne obudowy ale uzywane - wygladajace jak nowe. prawdopodobnie z uszkodzonych iphonow

#17 skc

skc
  • 925 postów

Napisano 11 października 2012 - 01:19

Czy możecie polecić jakieś miejsce, gdzie mogę dostać biały front, tył i przycisk home? Nie interesują mnie chińskie zamienniki.

#18 savio23

savio23
  • 30 postów
  • SkądŁowicz,Łódź,Warszawa

Napisano 25 listopada 2012 - 14:04

podbijam temat z tym ze chodzi mi o sam czarny tyl...moze ktos polecic sprawdzonego allegrowicza ktory sprzedaje tylne czarne klapki do ip4? bo czytalem ze z tych ktore sa dostepne na allegro sa miedzy nimi roznice w jakosci ,wykonaniu itp....

#19 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 25 listopada 2012 - 18:21

podbijam temat z tym ze chodzi mi o sam czarny tyl...moze ktos polecic sprawdzonego allegrowicza ktory sprzedaje tylne czarne klapki do ip4? bo czytalem ze z tych ktore sa dostepne na allegro sa miedzy nimi roznice w jakosci ,wykonaniu itp....

Polecam Ci kupić aluminiowy tył u tego allegrowicza np. taki OBUDOWA TYŁ KLAPKA iPHONE 4 4G niebieska ALUMINIUM (2815557134) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Jakoś na prawdę na wysokim poziomie, posiadam ją ponad pół roku i wygląda dalej lepiej niż przód, noszony w oryginalnym bumperze apple

#20 rudarox

rudarox
  • 15 postów
  • SkądGliwice

Napisano 25 lutego 2013 - 12:13

Jeśli wymienię tył w 4s na inny, oryginalny tylko używany, tracę gwarancję?

#21 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 lutego 2013 - 12:44

Jeśli będzie identyczny, z tymi samymi numerami i oznaczeniami to nie tracisz gwarancji.

#22 rudarox

rudarox
  • 15 postów
  • SkądGliwice

Napisano 25 lutego 2013 - 13:18

Mam do kupienia oryginalny panel z demontażu ale różni się troszkę tymi numerami ---------------------------------------------------- Już znalazłam pasujący panel ;)

#23 ramzestoja

ramzestoja
  • 102 postów
  • SkądRadom, PL

Napisano 14 lipca 2013 - 13:39

Co powiecie o tym zamienniku?

OBUDOWA KOMPLETNA IPHONE 4 4S BIAŁA CZARNA LCD HOM (3394795716) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#24 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 14 lipca 2013 - 15:55

Co powiecie o tym zamienniku?

OBUDOWA KOMPLETNA IPHONE 4 4S BIAŁA CZARNA LCD HOM (3394795716) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Z doświadczenia serwisowego Ci powiem, lepiej nie oszczędzać i wydać te ~200zł, co różnicy dużej nie robi.

#25 ramzestoja

ramzestoja
  • 102 postów
  • SkądRadom, PL

Napisano 14 lipca 2013 - 16:52

Masz jakiś link do aukcji czy coś, bo chętnie zmienię kolor na biały?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych