Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Garage Band i kilka pytań

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Hazreth

Hazreth
  • 598 postów
  • SkądSkądinąd

Napisano 16 sierpnia 2007 - 12:48

Mam kilka pytań, odnośnie GarageBand [wersji '06]. Jeżeli jakaś funkcja pojawiła się w '08, dobrze, żeby zostało to zaznaczone ;)

1. Czy da się wyeksportować jakąś ścieżkę do pliku midi? Nie jako plik Garage Banda, nie jako mp3, nic takiego. Chcę plik midi, żeby móc wysłać komuś, kto używa PC i żeby on mógł to zzedytować w swoim programie.

2. Czy mogę włączyć metronom podczas odtwarzania ścieżki, a nie tylko nagrywania? Bo mi się nie udało...

Na początek tylko to, może później coś jeszcze. Aha, jeżeli odpowiedź na te pytania będzie przecząca, to zna ktoś darmowy program, który będzie oferował podobne jak GB możliwości, a i będzie umiał to, co wymieniłem?

#2 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 16 sierpnia 2007 - 14:51

6,

ad1 : GB nie eksportuje bezpośrednio plików MIDI. Ale możesz;
-otworzyć plik projektu GB w Logic Express/Pro i eksportować cieżkę MIDI
-zainstalować plugin midiO i wysłać strumień MIDI do innego urządzenia (gdzie mógłbyś to nagrać)

ad2 ; możesz nagrać/stworzyć ścieżkę metronomu jako poszczególne uderzenia instrumentu perkusyjnego na każdą ćwierćnutę taktu i używać tej ścieżki podczas odgrywania piosenki.

#3 arsaghar

arsaghar

Sir

• 1 639 postów
  • SkądPlewiska

Napisano 17 sierpnia 2007 - 10:55

to zna ktoś darmowy program, który będzie oferował podobne jak GB możliwości, a i będzie umiał to, co wymieniłem?

Logix Express 7.1 - obejrzysz tutaj.
Kombajn do muzyki.

#4 Hazreth

Hazreth
  • 598 postów
  • SkądSkądinąd

Napisano 17 sierpnia 2007 - 12:33

arsaghar -> Fajne to, ale 'for just $299' nie oznacza chyba 'darmowy', eh? ;) A kombajn mi niepotrzebny. Wystarczy mi to, co oferuje Garage Band, ale bez tych idiotycznych ograniczeń, jak niemożność eksportu do midi [Jakbym miał Logica, to bym z niego korzystał, a nie z GB], czy to, że nie mogę puścić metronomu inaczej, jak podczas nagrywania. Na Windę był rozbudowany, a darmowy Quartz Audio Master. Przydałoby się coś podobnego - darmowego, oferującego może nie taki zestaw funkcji jak logiki i inne programy za 300 dolarów, ale na tyle rozbudowany, żebym sobie w domowych warunkach mógł nagrywać i bawić się midami, a potem wysyłać te midy do kogoś. Bo tak nie idzie się podzielić z kimś, kto nie jest makowcem. EDIT@Down: dzięki! :)

#5 Harry Brown

Harry Brown
  • 373 postów
  • SkądKrakau

Napisano 17 sierpnia 2007 - 12:46

Ad2. W preferencjach GB jest opcja: "metronom podczas nagrywania" albo "metronom podczas odtwarzania i nagrywania".
  • Hazreth lubi to

#6 axyon

axyon
  • 141 postów
  • SkądRzeszów (pustynia iSpotowa)

Napisano 09 sierpnia 2009 - 19:53

można konwertować z teg superniekompatybilnego formatu .band do mp3?

#7 dessa

dessa
  • 8 postów
  • Skądobecnie Warszawa

Napisano 29 września 2009 - 13:37

Dołączam się do pytania o exportowanie z GB do innych formatów niż .band. Da się?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych