Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nie włącze iPhona, jabłko pojawia się i znika po 3 sec, bląd 1602 przy restore

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 raqall

raqall
  • 86 postów
  • SkądŁącko

Napisano 05 sierpnia 2012 - 14:28

Siema! Mam problem z moim iPhonem, w tej chwili jest bezużyteczny, ponieważ nie mogę go włączyć. Kiedyś rozmawiałem na iPhone przez Skype, telefon jak zawsze był wpięty do ładowarki. Zdziwiłem się bo zamiast rosnąć, % naładowania baterii spadał (pomyślałem, że telefon zużywa więcej prądu niż ładowarka jest w stanie dostarczyć). Rozładował się całkowicie. Odpiąłem i podpiąłem do ładowarki, pojawiła się pusta bateria i ikonka wyglądająca jak piorun. Myślałem, że się ładuje, ale po całej nocy dalej to samo - pusta bateria i piorunek. Myślałem, że to wina kabla, dlatego pożyczyłem kabel od kolegi. Nie pomogło, a więc nie jest to wina kabla. Teraz jest tak, że jeżeli chce go włączyć na ekranie pojawia się jabłko - powinno tak być przez jakiś czas i urządzenie powinno się włączyć, jak zawsze - ale tak nie jest - jabłko znika po paru sekundach a na ekranie zostają "zastygnięte" piksele, polowa ekranu robi się biała i ekran się wygasza - znowu wyskakuje jabłko i tak w kółko. Gdy podpinam telefon do komputera - to samo/ Trzymając home i podpinając do komputera telefon "działa" (tzn. pojawia się kabelek i logo iTunes, telefon jest "stabilny" - nie gaśnie wyświetlacz) Pomyślałem, że restore może pomóc. Chciałem wgrać Custom Firmware, 5.1.1 (taki sam jak już jest zainstalowany). Programem iREB wprowadziłem iPhonea w tryb DFU, Shift + Odtwórz w iTunes - czekam chwile, "sprawdzanie odtworzenia w Apple" i wyskakuje błąd 1602. W trybie tego iTunes + kabelek na ekranie przy próbie restore wyskakuje błąd 21. Co mogę zrobić żeby działał iPhone? tak z ciekawości, czym się różni tryb DFU od tego loga iTunes z kabelkiem? Pozdrawiam, Raqall.

#2 Sony156

Sony156
  • 390 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 05 sierpnia 2012 - 15:31

Mam podobny problem, ale mój iPhone się jeszcze włącza. Prawdopodobnie bateria do wymiany. Co do tych błędów nie mam pojęcia, spróbuj może na innym komputerze.

#3 fellert

fellert
  • 272 postów
  • SkądWygoda /k Garwolina

Napisano 05 sierpnia 2012 - 18:50

Poczytaj ten temat
http://myapple.pl/ip..._1-pilne-2.html
s a w nim opisane obydwa Twoje błędy jakie Ci wywala iTunes

#4 nodi32

nodi32
  • 588 postów
  • SkądRadom!

Napisano 06 sierpnia 2012 - 11:43

A nie możesz wgrać czystego 5.1.1? Wgraj, zobacz czy iPhone działa i później będziesz robił JB, ważne żeby działał :P Błąd 21 ominąłem usuwając plik "hosts" tak jak w tym linku wyżej, a te z serii 16xx też mi wyskakiwały przy wgrywaniu CF i nic nie mogłem zrobić :D

#5 skosu

skosu
  • 260 postów
  • SkądKielce, PL

Napisano 06 sierpnia 2012 - 14:41

Pewnie ma swoje powody, że wgrywa CF, a nie czysty system, aby np. aby zachować BB :) Bateria na pewno do wymiany.

#6 raqall

raqall
  • 86 postów
  • SkądŁącko

Napisano 08 sierpnia 2012 - 01:41

nie mogę wgrać czystego 5.1.1, mam simlocka, oszczędzam BB :P spróbuję z tym plikiem hosts

#7 maidenfan

maidenfan
  • 75 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 23:19

przepraszam za odgrzebywanie ale ma taki problem, że po aktualizacji iphone'a 3gs telefon zamiast się włączyć w kółko pokazuje jabłko i po chwili znika. nie mam pojęcia co zrobić. Spróbuje jeszcze zrobić JB mam nadzieje, że pomoże

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych