Siema!
Mam problem z moim iPhonem, w tej chwili jest bezużyteczny, ponieważ nie mogę go włączyć.
Kiedyś rozmawiałem na iPhone przez Skype, telefon jak zawsze był wpięty do ładowarki. Zdziwiłem się bo zamiast rosnąć, % naładowania baterii spadał (pomyślałem, że telefon zużywa więcej prądu niż ładowarka jest w stanie dostarczyć).
Rozładował się całkowicie. Odpiąłem i podpiąłem do ładowarki, pojawiła się pusta bateria i ikonka wyglądająca jak piorun. Myślałem, że się ładuje, ale po całej nocy dalej to samo - pusta bateria i piorunek. Myślałem, że to wina kabla, dlatego pożyczyłem kabel od kolegi.
Nie pomogło, a więc nie jest to wina kabla.
Teraz jest tak, że jeżeli chce go włączyć na ekranie pojawia się jabłko - powinno tak być przez jakiś czas i urządzenie powinno się włączyć, jak zawsze - ale tak nie jest - jabłko znika po paru sekundach a na ekranie zostają "zastygnięte" piksele, polowa ekranu robi się biała i ekran się wygasza - znowu wyskakuje jabłko i tak w kółko.
Gdy podpinam telefon do komputera - to samo/
Trzymając home i podpinając do komputera telefon "działa" (tzn. pojawia się kabelek i logo iTunes, telefon jest "stabilny" - nie gaśnie wyświetlacz)
Pomyślałem, że restore może pomóc.
Chciałem wgrać Custom Firmware, 5.1.1 (taki sam jak już jest zainstalowany).
Programem iREB wprowadziłem iPhonea w tryb DFU, Shift + Odtwórz w iTunes - czekam chwile, "sprawdzanie odtworzenia w Apple" i wyskakuje błąd 1602.
W trybie tego iTunes + kabelek na ekranie przy próbie restore wyskakuje błąd 21.
Co mogę zrobić żeby działał iPhone?
tak z ciekawości, czym się różni tryb DFU od tego loga iTunes z kabelkiem?
Pozdrawiam, Raqall.

Nie włącze iPhona, jabłko pojawia się i znika po 3 sec, bląd 1602 przy restore
Rozpoczęty przez
raqall
, 05 sie 2012 14:28
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 05 sierpnia 2012 - 14:28
Napisano 05 sierpnia 2012 - 15:31
Mam podobny problem, ale mój iPhone się jeszcze włącza.
Prawdopodobnie bateria do wymiany.
Co do tych błędów nie mam pojęcia, spróbuj może na innym komputerze.
Napisano 05 sierpnia 2012 - 18:50
Poczytaj ten temat
http://myapple.pl/ip..._1-pilne-2.html
s a w nim opisane obydwa Twoje błędy jakie Ci wywala iTunes
http://myapple.pl/ip..._1-pilne-2.html
s a w nim opisane obydwa Twoje błędy jakie Ci wywala iTunes
Napisano 06 sierpnia 2012 - 11:43
A nie możesz wgrać czystego 5.1.1? Wgraj, zobacz czy iPhone działa i później będziesz robił JB, ważne żeby działał
Błąd 21 ominąłem usuwając plik "hosts" tak jak w tym linku wyżej, a te z serii 16xx też mi wyskakiwały przy wgrywaniu CF i nic nie mogłem zrobić

Napisano 06 sierpnia 2012 - 14:41
Pewnie ma swoje powody, że wgrywa CF, a nie czysty system, aby np. aby zachować BB
Bateria na pewno do wymiany.

Napisano 08 sierpnia 2012 - 01:41
nie mogę wgrać czystego 5.1.1, mam simlocka, oszczędzam BB
spróbuję z tym plikiem hosts

Napisano 12 czerwca 2013 - 23:19
przepraszam za odgrzebywanie ale ma taki problem, że po aktualizacji iphone'a 3gs telefon zamiast się włączyć w kółko pokazuje jabłko i po chwili znika. nie mam pojęcia co zrobić. Spróbuje jeszcze zrobić JB mam nadzieje, że pomoże
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych