Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Airplay - problem z dźwiękiem przy klonowaniu obrazu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 bsz

bsz
  • 98 postów

Napisano 05 sierpnia 2012 - 14:14

Przy klonowaniu obrazu na HDTV przez Apple TV zdarza się, że obraz pojawi się na ekranie TV, ale dźwięk zostaje na MacBooku. Próbuję zmienić urządzenie wyjścia dźwięku, ale po zaznaczeniu Apple TV, zaznaczenie automatycznie przeskakuje na opcję "Głośniki wewnętrzne". Z reguły pomaga ponowne uruchomienie komputera, ale nie jest to wygodne rozwiązanie. Dodam tylko, że nie dzieje się tak zawsze. Czy ktoś ma jakieś rozwiązanie tego problemu, ale wskazówkę, co robić, aby dżwięk "klonował" się z obrazem automatycznie za każdym razem?

#2 fareng

fareng
  • 11 postów

Napisano 08 sierpnia 2012 - 12:04

Dołaczam się do pytania. Problem występuje dokładnie taki sam i na moim macbook pro

#3 thms

thms
  • 160 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 sierpnia 2012 - 09:45

U mnie jest dokladnie to samo i tyczy sie to wyboru wyjscia dzwieku i na Apple TV, i na Airport Express. Pomaga tylko ponowne uruchomienie komputera. Pozostaje tylko czekac na poprawke systemu. W innym temacie pisalem o opoznieniu 2 sekundowym przy samym mirroringu dzwieku na Airport Express.

#4 TheOktik

TheOktik
  • 405 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 09 sierpnia 2012 - 11:59

Czy to opóźnienie występuje tylko po Wifi czy po LANie także?

#5 sebbie

sebbie
  • 31 postów
  • SkądWrocław

Napisano 14 sierpnia 2012 - 20:49

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie TO.

#6 igrazka

igrazka
  • 37 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 16 sierpnia 2012 - 21:40

Również mam ten sam problem na moim MBP. Potwierdzam, że jak dotąd pomaga jedynie reset kompa.

#7 fareng

fareng
  • 11 postów

Napisano 22 lutego 2014 - 20:51

Dokładnie ten sam problem mam nadal więc jak widać poprawek systemu nie było choć sam system się zmienił... czy ktoś znalazł już na to sposób - odświeżam.

#8 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 22 lutego 2014 - 21:02

A ja nie mam tego problemu więc jestem zdziwiony. Dźwięk bardzo ładnie przeskakuje na ATV3 i wszystko jest ok. Po rozłączeniu klonowania, dźwięk ładnie przestawia się na rMBP. Taki efekt mam tylko kiedy podłączam swojego rMBP do HDMI. Wtedy w ustawieniach Dźwięku muszę wybrać wyjście HDMI. Dziwne.

#9 Pietruszex

Pietruszex
  • 141 postów

Napisano 23 lutego 2014 - 08:59

Miałem ten sam problem co koledzy, klonował mi się obraz ale dźwięk zostawał na komputerze. Rozwiązanie znalazłem na... naszym forum. Użytkownik wojtkow w tym temacie [url]http://myapple.pl/apple-tv/287137-mirroring-dzwiek.html[/url] podał rozwiązanie problemu, trzeba wejść w terminal i wpisać sudo kill `ps -ax | grep 'coreaudiod' | grep 'sbin' |awk '{print $1}'` i potem jeszcze podać hasło administratora. Mi to pomogło, teraz obraz i dźwięk leci na TV. Pozdrawiam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych