Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Brak odpowiednich sterowników dla BootCamp

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 JanekPawelski

JanekPawelski
  • 83 postów
  • SkądPoznań, Poland

Napisano 04 sierpnia 2012 - 09:56

Posiadam MacBooka Pro 13,3" z połowy 2010 roku. Na Wstęp miał Snow Leoparda, a ja kupiłem i zainstalowałem Liona. Problem w tym, że jak przez Boot Camp zainstalowałem Windowsa 7 64-bitowego i chciałem zainstalować na nim sterowniki do obsługi klawiatury, dźwięku itp. to nie mogę. Sterowniki pobrane z internetu informują mnie, że komputer jest za stary na nie, a jak chce zainstalować z płytki z Snow Leoparda, to mówi, że aktualnie są zainstalowane nowsze (chociaż ich nie ma). Facet w sklepie powiedział mi abym zaistalował z płytki Lionowej (zrobiłem sobie taką), ale Windows jej nie rozpoznaje. Co mam robić?

#2 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 04 sierpnia 2012 - 11:38

Facet w sklepie? Płytka Lionowa? WTF?

Kliknij na instalator co Ci asystent Bootcamp ściągnął prawym myszy w Windowsie i wybierz naprawianie błędów. W kolejnym oknie namów Windowsa żeby uruchomił instalator mimo wszelkich zakazów.

Tak to wygląda mniej więcej:
"Boot Camp x64 is unsupported on this computer model" - Solution

Ewentualnie użyj programu Orca aby zmodyfikować instalator tak by nie sprawdzał rodzaju twojej maszyny a zwyczajnie zainstalował sterowniki dla windowsa.

Zrobię Ci przysługę i napiszę dodatkowo, że jak coś nie będzie działać to dlatego, że tak ma być bo twoja maszyna nie wspiera Windowsa 64 bit.

#3 yahol

yahol
  • 1 321 postów
  • Skąd*.#

Napisano 04 sierpnia 2012 - 14:03

Jeżeli chodzi na nim Snow Leopard 64 bitowy, to niby dlaczego nie może Windows 7 64 bitowy??? Może. I działa. Sterowniki do bootcampa ściągniesz z netu, posługując się asystentem bootcampa, uruchamiasz go,- dalej,- druga pozycja od góry (środkowa). Zapewniam ze sposób działa. Pytka od Snow Leoparda nie zadziała, Lion swojej płyty instalacyjnej, jako takiej po prostu nie ma, wiec pozostaje sposób podany wyżej :) A facet w sklepie, to już wiemy, widział Maca - więc fachowiec :) ale jak działa, to widać za trudne.

#4 JanekPawelski

JanekPawelski
  • 83 postów
  • SkądPoznań, Poland

Napisano 04 sierpnia 2012 - 21:33

Sęk w tym, że podany sposób nie pomaga, bo dostaję informację, że plik instalacyjny nie ma odpowiednich uprawnień i żebym odpalił ten z rozszerzeniem exe. A on wyświetla mi to, że komputer jest "za stary".

---------- Wpis dodano o 22:33 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:15 ----------

Ok poradziłem sobie. Warto było przeczytać również komentarze pod tym tutorialem. :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych