Posiadam MacBooka Pro 13,3" z połowy 2010 roku. Na Wstęp miał Snow Leoparda, a ja kupiłem i zainstalowałem Liona. Problem w tym, że jak przez Boot Camp zainstalowałem Windowsa 7 64-bitowego i chciałem zainstalować na nim sterowniki do obsługi klawiatury, dźwięku itp. to nie mogę. Sterowniki pobrane z internetu informują mnie, że komputer jest za stary na nie, a jak chce zainstalować z płytki z Snow Leoparda, to mówi, że aktualnie są zainstalowane nowsze (chociaż ich nie ma). Facet w sklepie powiedział mi abym zaistalował z płytki Lionowej (zrobiłem sobie taką), ale Windows jej nie rozpoznaje. Co mam robić?

Brak odpowiednich sterowników dla BootCamp
Rozpoczęty przez
JanekPawelski
, 04 sie 2012 09:56
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 04 sierpnia 2012 - 09:56
Napisano 04 sierpnia 2012 - 11:38
Facet w sklepie? Płytka Lionowa? WTF?
Kliknij na instalator co Ci asystent Bootcamp ściągnął prawym myszy w Windowsie i wybierz naprawianie błędów. W kolejnym oknie namów Windowsa żeby uruchomił instalator mimo wszelkich zakazów.
Tak to wygląda mniej więcej:
"Boot Camp x64 is unsupported on this computer model" - Solution
Ewentualnie użyj programu Orca aby zmodyfikować instalator tak by nie sprawdzał rodzaju twojej maszyny a zwyczajnie zainstalował sterowniki dla windowsa.
Zrobię Ci przysługę i napiszę dodatkowo, że jak coś nie będzie działać to dlatego, że tak ma być bo twoja maszyna nie wspiera Windowsa 64 bit.
Kliknij na instalator co Ci asystent Bootcamp ściągnął prawym myszy w Windowsie i wybierz naprawianie błędów. W kolejnym oknie namów Windowsa żeby uruchomił instalator mimo wszelkich zakazów.
Tak to wygląda mniej więcej:
"Boot Camp x64 is unsupported on this computer model" - Solution
Ewentualnie użyj programu Orca aby zmodyfikować instalator tak by nie sprawdzał rodzaju twojej maszyny a zwyczajnie zainstalował sterowniki dla windowsa.
Zrobię Ci przysługę i napiszę dodatkowo, że jak coś nie będzie działać to dlatego, że tak ma być bo twoja maszyna nie wspiera Windowsa 64 bit.
Napisano 04 sierpnia 2012 - 14:03
Jeżeli chodzi na nim Snow Leopard 64 bitowy, to niby dlaczego nie może Windows 7 64 bitowy???
Może.
I działa.
Sterowniki do bootcampa ściągniesz z netu, posługując się asystentem bootcampa, uruchamiasz go,- dalej,- druga pozycja od góry (środkowa).
Zapewniam ze sposób działa.
Pytka od Snow Leoparda nie zadziała, Lion swojej płyty instalacyjnej, jako takiej po prostu nie ma, wiec pozostaje sposób podany wyżej
A facet w sklepie, to już wiemy, widział Maca - więc fachowiec
ale jak działa, to widać za trudne.

Napisano 04 sierpnia 2012 - 21:33
Sęk w tym, że podany sposób nie pomaga, bo dostaję informację, że plik instalacyjny nie ma odpowiednich uprawnień i żebym odpalił ten z rozszerzeniem exe. A on wyświetla mi to, że komputer jest "za stary".
---------- Wpis dodano o 22:33 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:15 ----------
Ok poradziłem sobie. Warto było przeczytać również komentarze pod tym tutorialem.
---------- Wpis dodano o 22:33 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:15 ----------
Ok poradziłem sobie. Warto było przeczytać również komentarze pod tym tutorialem.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych