Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Konfiguracja 1 password

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 elpinio

elpinio
  • 10 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 sierpnia 2012 - 13:15

Witam. Mam taki oto proplem. Chcę sobie zapisać hasło do storny ipko. W programie wpisuje wszystkie dane czyli login i hasło. Nastepnię gdy chcę wejsć na strone poprzez dodatek do safari to program wpisuje hasło, login i jeszcze token ale w miejsce tokena idzie hasło. I tu przechodzimy do meritum. Co zrobić żeby program to miejsce zostawił puste. I jeszcze podobny problem ze stroną do logowania w alior bank. Żeby sie zalogować trzeba wpisać login na jednej stronie po czym przenosi nas do następnej strony z hasłem. Jak to ugryść. Mam nadzieję że to wmiare sensownie i klarownie napisałem.

#2 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 04 sierpnia 2012 - 09:31

Z tym ipko to po prostu wejdź do aplikacji 1Password i tam edytuj ipko i usuń w ogóle to pole z tokenem. Aliora raczej z 1Password nie załatwisz. Bynajmniej ja nie mam pomysłu.

#3 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 350 postów

Napisano 05 sierpnia 2012 - 21:09

Chyba "przynajmniej", krakers? ;-)

#4 elpinio

elpinio
  • 10 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 sierpnia 2012 - 11:37

Tylko właśnie nie można usunąć pola tokena bo tak naprawdę w programie nie ma opcji co do drugiego hasła.

#5 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 06 sierpnia 2012 - 17:32

Czyli w 1Password masz tylko pola loginu i hasła i hasło wstawia Ci też w miejsce tokenu?

#6 MacWojtek

MacWojtek
  • 109 postów
  • SkądPolska

Napisano 06 sierpnia 2012 - 17:39

Mam to samo co elpinio w inteligo. 1password nie ma zdefiniowanego pola token a i tak wprowadza tam jakieś dane (chyba hasło).

#7 elpinio

elpinio
  • 10 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 sierpnia 2012 - 10:19

Czyli w 1Password masz tylko pola loginu i hasła i hasło wstawia Ci też w miejsce tokenu?

Dokładnie tak jest. trochę bez sensu szczególnie że program tani nie był a podstawowe funkcje takie jak logowanie do banków nie działają.
Chyba że to ja nie umiem tego dobrze skonfigurować dlatego pytam mądrzejsze głowy :)

#8 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 07 sierpnia 2012 - 11:22

Aliora raczej z 1Password nie załatwisz. Bynajmniej ja nie mam pomysłu.

How to create multi-page Logins | 1Password 3 User Guide

Może to pomoże.

#9 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 07 sierpnia 2012 - 17:08

Dokładnie tak jest. trochę bez sensu szczególnie że program tani nie był a podstawowe funkcje takie jak logowanie do banków nie działają.
Chyba że to ja nie umiem tego dobrze skonfigurować dlatego pytam mądrzejsze głowy :)

Spróbuj napisać do ich supportu. Może coś poradzą, albo przy następnej aktualizacji poprawią to.

#10 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 07 sierpnia 2012 - 17:40

A próbowałeś edytować wpis w 1password?

Tam możesz zdefiniować co i gdzie ma być wpisywane.

#11 elpinio

elpinio
  • 10 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 sierpnia 2012 - 13:12

A próbowałeś edytować wpis w 1password?

Tam możesz zdefiniować co i gdzie ma być wpisywane.

oczywiście że próbowałem. Znalazłem nawet opcję gdzie niby można wpisać kolejne hasło. Niestety gdy to nowe pole zostawiam puste, program i tak i tak je wypełnia. Chyba straciłem cierpliwość do tego programu.

#12 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 08 sierpnia 2012 - 14:46

oczywiście że próbowałem. Znalazłem nawet opcję gdzie niby można wpisać kolejne hasło. Niestety gdy to nowe pole zostawiam puste, program i tak i tak je wypełnia. Chyba straciłem cierpliwość do tego programu.

Otwórz login w aplikacji, nie w dodatku do safari.

Edit i usuń (klikając na czerwony "-" pole, które 1password dodał z automatu:

Przykład z mbanku:

Dołączona grafika

#13 elpinio

elpinio
  • 10 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 sierpnia 2012 - 18:12

Otwórz login w aplikacji, nie w dodatku do safari.

Edit i usuń (klikając na czerwony "-" pole, które 1password dodał z automatu:

Przykład z mbanku:

Dołączona grafika

Zrobiłem odwrotnie niż Napisałeś, tzn wprowadziłem dane na stronie a następnie zapisałem poprzez dodatek do przeglądarki i działa :) Reasumując najlepiej wprowadzać dane bezpośrednio na stronie a następnie poprzez dodatek do przeglądarki zapisywać. Czasem na najprostsze rozwiązania wpaść najtrudniej :)

#14 rafalh

rafalh
  • 5 postów

Napisano 31 marca 2013 - 21:56

szukam pomocy w konfiguracji 1password z pekaobiznes24 i aliorbankiem ? udało się komuś?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych