Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

filtrowanie poczty w "mail"

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 BrainCrusH

BrainCrusH
  • 19 posts
  • SkądHarlow , UK

Posted 15 August 2007 - 21:56

to moj pierwszy post wiec sie przywitam i od razu z malym problem , w osx (10.3.9) odbieram maile z listy mailingowej (czasem nawet kilkaset dziennie) dlatego potrzebuje skonfigurowac regule ktora po adresie odbiorcy przeniesie mi dane maile do utworzonego folderu , maca mam od tygodnia wiec za wiele o nim niewiem , mam nadzieje ze wystarczajaco dokladnie opisalem problem ;) pozdrawiam Sebastian

#2 Heidi

Heidi
  • 830 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 August 2007 - 22:01

Wybierz z menu Mail > Preferencje > Reguły. Kliknij w "Dodaj regułę". Nadaj regule własną nazwę w polu "Opis". W warunkach ustaw "Do zawiera ADRES_ODBIORCY". W czynnościach ustaw "Przenieś wiadomość do skrzynki SKRZYNKA_LISTY".

#3 Witos

Witos
  • 4400 posts

Posted 15 August 2007 - 22:04

Tylko utwórz nowy katalog przed edycją regół, będzie prościej. Jest jedna niedogodność. Nie wiem dlaczego ale poczty trafiające do podkatalogów nie pokazują się jako czerwona gwiazdka na ikonie Mail w dock'u. Dziwi mnie, że Apple tego nie zrobił. Wiem, że są do tego programy ale nie ma co zaśmiecać systemu.

#4 korniszon

korniszon
  • 1152 posts
  • Skądkanalizacja

Posted 15 August 2007 - 22:13

a w ogóle to zajrzyj do działu FAQ na forum, gdzie jest pięknie opisany sposób na robienie reguł w Mail (z obrazkami:))

#5 BrainCrusH

BrainCrusH
  • 19 posts
  • SkądHarlow , UK

Posted 16 August 2007 - 21:43

omg niewiem jak moglem to przeoczyc chyba sie do BATa za bardzo przyzwyczailem i szukalem we wszystkich menu a o preferencjach nie pomyslalem :) , dzieki piekne za naprowadzenie

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users