Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Real Racing 3

• Please log in to reply
480 replies to this topic

#326 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 03 July 2013 - 13:04

Tak.

- - - Połączono posty - - -

Nastepny update powinni poswiecic wydajnosci na iP5 bo menu nieporownywalnie plynniej dziala mi na Nexus 4 i Galaxy S3.

#327 Bastuś

Bastuś
  • 133 posts
  • SkądPoznań

Posted 03 July 2013 - 13:11

A Huayra dalej brzmi jak wszystkie inne auta... Z odwzorowania dźwięku silnika jestem zadowolony chyba tylko w Aventadorze. Lexusa LFA kupiłem głównie dla jego dźwięku (który w oryginale brzmi jak bolidy f1 z czasów świetności) i spotkało mnie spore rozczarowanie.

#328 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7238 posts
  • Skąd3city

Posted 03 July 2013 - 13:43

Nie jestem zawiedziony, bo spodziewałem się, że EA spieprzy sprawę. Niższe zarobki, wyższe ceny upgrade'ów, na dodatek stały się one wymagane. Dla porównania: w tym samym wyścigu z pełną listą znajomych zarabiało się ~50k minus naprawy (~5k). Teraz zarabia się 15k. I jeszcze admin FM próbuje kit wciskać, że zarobki się nie zmieniły. Zostaję przy starej wersji, mam 85% zrobione. Dokończę do 100% eventów, wyfarmię gotówki na upgrade'y, kupię je po niższych cenach i dopiero zrobię upgrade. Dla limitowanego time trial i kilku nowych aut upgrade nie ma sensu.

#329 Bastuś

Bastuś
  • 133 posts
  • SkądPoznań

Posted 03 July 2013 - 13:59

Ale w ogóle nie rozumiem tego, że zabierają dosłownie graczom to, co dostali. Pomijam już, że miałem swój ulubiony wyścig do nabijania hajsu, gdzie dostawałem 15k, teraz z ostrożną jazdą i bonusem- 10k... Kupno aut- ograniczone. Do tego jakiś "performance rating", który zmusza Cię do upgradowania samochodów, bo inaczej nie pojedziesz w danym wyścigu (jak większość tutaj zupełnie nie zabierałem się za poprawianie osiągów, to zbyt drogi sport). Odkrywam coraz więcej minusów i obawiam się, że jeszcze posiedzę 30 minut w grze i wywalę ją ze springboardu. No ludzie, idealnie przejechany head to head, a nie dość, że za coś odjęto mi większość bonusu za czystą jazde (mignęło mi to przez chwilę, ale to możliwe, że zabiera punkty za inną niż przewidziana drogę hamowania??), to jeszcze Huayra z pełnego paska po dosłownie dwóch krótkich, 30 sekundowych okrążeniach zabrało 2/5 "terminu do spożycia". Dobra rada dla wszystkich, którzy jakimś cudem nie robili aktualizacji- niech Wam to nawet nie przychodzi do głowy!

#330 RBB

RBB
  • 1371 posts

Posted 03 July 2013 - 17:37

Kurcze, zastanawiam się kto dopuścił ten update. Delikatnie rzecz ujmując odpowiedzialni za te zmiany powinni zostać natychmiast zwolnieni. Już samo menu jest w porównaniu do wersji sprzed aktualizacji kompletnie nieczytelne. W jednym z time trial nie zaliczyło mi przejazdu bo nie wczytała sie leaderboards i gra sobie wisiała, mimo połączenia iPada z netem. Dodatkowo masa innych dziwnych rzeczy wspominanych wyżej. Chyba czas zakończyć przygodę z RR3.

#331 Bastuś

Bastuś
  • 133 posts
  • SkądPoznań

Posted 03 July 2013 - 18:19

W timetrial miałem dokładnie to samo, miałem ochotę rzucić iPadem, kółko na totalnej spinie, czas o kilka dziesiątych szybszy, ale przez błąd połączenia nie zapisany. Jak to kto dopuścił... Sam Sir Jonathan- nie widziałeś mlecznego szkła w menu? Amazing! Doda się jeszcze trochę kolorów do ikonki i kolejna aplikacja dostosowana do nowego systemu.

#332 GIZIU

GIZIU
  • 923 posts
  • SkądWarszawa

Posted 05 July 2013 - 09:13

Po kilku godzinach grania w update stwierdzam że jak dla mnie jest jednak git. Dostaje się teraz dużo więcej $. Co do time trial to wszystkie zaliczone eventy zaliczam jeszcze raz dostając dodatkowe złoto i $ za 100%. W pierwszych 5% nie jestem a zalicza więc jest ok. Co do menu to wolałem stare ale już się przyzwyczaiłem do nowego. Nie jest w sumie takie złe. Co do napraw to jednak teraz jest lepiej. Wcześniej gdy się ostro rozwaliłem na pierwszym zakręcie, musiałem naprawiać auto i kosztowało mnie to nawet 2tyś. Teraz mogę je całkowicie skasować a i tak pasek stanu auta spadnia o tyle, ile przejechałem. Nie wiem jak Wy ale ja dużo oszczędzam teraz na naprawach. Ogólnie zmieniam zdanie i uważam update jako krok w dobrą stronę.

#333 koyoot

koyoot
  • 2235 posts
  • SkądKoło, PL

Posted 05 July 2013 - 16:16

Patrzac na komentarze na forach i w samym App Store, to teraz RR3 jest fatalne. Ludzie odnosza wrazenie jakby EA zmienilo caly system by wymusic na graczach kupowanie mikroplatnosci. Do tego fakt, ze wygrywa sie wyscigi z ogromna przewaga...

#334 Michu

Michu
  • 2614 posts
  • SkądSzczecin

Posted 05 July 2013 - 18:30

koyoot, u mnie było to samo, po wygraniu ok. 15 pucharów poziom botów zmienił się u mnie na tyle, że muszę się natrudzić żeby zdobyć 1 miejsce, czasem jestem drugi albo trzeci, a na prostej zostaję w tyle pomimo naprawionego auta. generalnie update średni, niektóre zmiany na plus (tańsze naprawy, większe zarobki, nowe auta) ale na minus: - czekanie na dostarczenie nowego auta kilkanaście godzin, - sprawne auto jest do naprawy po 2-3 a czasem nawet jednym przejeździe po czym kilka godzin trzeba czekać na naprawę, - nie można już kupić najmocniejszego auta z grupy tylko trzeba kupić poprzednie, które czasem są beznadziejne a kosztują krocie - limitowany tryb time trial to wszystko sprawia że granie jest raczej męczące niż dające frajdę.

#335 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 05 July 2013 - 19:32

Jakie tam "wymuszanie mikroplatnosci", chyba dla slabych psychicznie. Ja mam 60% gry, nie wydalem zlamanego grosza i nawet tuningowac nie musze aut. Mi update bardzo przypadl do gustu, menu ogarnalem po 10 minutach, grafika sie poprawila, zarabia sie nieporownywalnie wiecej kasy. W ciagu 3 dni zarobilem ponad 300k na samych trialach i ze 200 zetonow. Nikt takze nie zauwazyl jaki prezent dostalismy - wszystkie fury zostaly wyremontowane :) Denerwuje mnie jedynie spadek wydajnosci na iPhone 5. Na Nexusie dziala mi teraz lepiej.

#336 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7238 posts
  • Skąd3city

Posted 07 July 2013 - 00:23

Ja mam 60% gry

Zaczekaj aż będziesz chciał pośmigać szybszymi autami ;-) [[mam 85% wg starszej wersji]]

W ciagu 3 dni zarobilem ponad 300k na samych trialach i ze 200 zetonow.

Jednorazowo może i spoko, bo nowe eventy, ale potem i tak dalej standardowe zbieranie od żetona do żetona albo $$.

300k R$ w trzy dni to żaden wyczyn. Nie mam zamiaru update'ować, bo teraz w CUP wyścigu wyciągam 15-50k R$. Tak więc 300k to nie 3 dni, tylko kilka godzin. I to zakładając, że nie jedziesz nowe wyścigi, tylko robisz standardowe farmienie.

Z relacji osób, które zaktualizowały grę, wiem, że zarabia się 1/3 tego co przed updatem. Tak więc plan zostaje ten sam: zebrać hajs, zebrać auta i dopiero update ma sens.

#337 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 07 July 2013 - 01:22

300k w 3 dni, ale grania bylo moze w sumie na 2h bo co 2 wyscigi godzina przerwy a w nocy trzeba spac ;) Teraz masz takze bonusy za bezkolizyjna jazde (jak w pzu), wiec nie wiem skad to narzekanie. Jedyne co moze mi przeszkodzic w "tanim graniu" to to, ze nie mozna teraz w kazdej chwili kupic dowolnego auta. Ostatnie 10 aut kupilem wylacznie na przecenach po 30-40% a byly to auta o wartosci miedzy 300k a ponad bańke. Teraz jak dadza agere za nawet 10% ceny to zanim ja odblokuje to wydam wszystkie pieniadze na auta, ktore mi pomoga w zdobyciu odpowiedniej ilosci pucharow. No, obym nie wykrakal ;)

#338 SLaweck

SLaweck
  • 173 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 July 2013 - 22:19

Aktualizacja, nie powiem, całkiem fajna... Gdyby tylko kasa za wyścigi ze znajomymi nie spadła 4 razy, samochodu nie trzeba było serwisować co 2-3 okrążenia toru, a upgrade'y nie podrożały całkiem sporo... :( Nic to, jest Time Trial i fajnie porównać swoje czasy okrążenia i innymi... Gdyby tylko nie pojawiały się czasy okrążeń poniżej sekundy - podobno ta wersja miała banować hackerów... :( Jednak to wszystko to jeszcze nic, mam wszystkie mistrzostwa skończone na 100%, a w Events Stats mam 1310 z 1313 :!: Jak mam przejechać pozostałe 3 event'y skoro ich nie widzę? Na dodatek w Leaderboard mam Overal Completion na 95% :!: To ile w końcu gry skończyłem? Pozdrawiam Sławek

#339 mrc120

mrc120
  • 186 posts
  • SkądPłock, Poland, Poland

Posted 09 July 2013 - 16:23

Gra działa na IOS7?

#340 uki2308

uki2308
  • 12 posts

Posted 10 July 2013 - 15:36

Ja mam dobry sposób aby w każdym wyścigu zarabiać x2. Wystarczy co każdy wyscig zmieniać datę o 1 dzień w przód- wtedy dostajemy bonus w pstaci 100% do każdego wyscigu :) .

#341 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 10 July 2013 - 16:35

Gra działa na iOS7. Ja mam w statystykach 1 medal brązowy a nigdzie go nie moge znaleźć w eventach zeby poprawić :|

#342 uki2308

uki2308
  • 12 posts

Posted 10 July 2013 - 18:54

Ładni weterani jesteście.. ja mam dopiero 84% ukończenia gry.

#343 mrc120

mrc120
  • 186 posts

Posted 12 July 2013 - 11:10

Mam pytanie, jest możliwość zapisu gry aby po usunięciu i następnym ściągnięciu tej gry mieć wcześniejsze osiągi? Kiedyś tak zrobiłem to niestety musiałem grać od nowa.

#344 metal_man

metal_man
  • 489 posts
  • SkądChorzów

Posted 12 July 2013 - 11:39

Jest zapis do iCloud :) Więc później możesz bez problemów zapisany stan gry wczytać.

#345 mrc120

mrc120
  • 186 posts

Posted 12 July 2013 - 11:40

Okej, dzięki ;)

#346 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 13 July 2013 - 09:34

Jakie iCloud? Do wyboru jest Facebook i jakis chiński serwis.

#347 metal_man

metal_man
  • 489 posts
  • SkądChorzów

Posted 13 July 2013 - 17:17

Dobra... racja - jest Cloud save a nie iCloud ;)

#348 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 15 July 2013 - 18:29

Patrzcie na komentarz pod filmikiem. Szykują się kolejne spore zmiany w grze.

Real Racing 3 Prestige Update for Google Play - YouTube

#349 uki2308

uki2308
  • 12 posts

Posted 15 July 2013 - 20:14

Wow, fajnie będzie w co grać, chociaż ja i tak mam dopiero 85% ukończenia gry :D

#350 GIZIU

GIZIU
  • 923 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 July 2013 - 08:51

Który wyścig jest najbardziej rentowny ? Szukam czegoś do codziennego nabijania kasy za bonus 100%. Do tej pory jeździłem Cup w Cloudmusiq european open w Zenith Series. Dostaję tam ok 23tyś (razem z bonusem).

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users